Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Επέστρεψαν στις προπονήσεις και ετοιμάζονται για φιλικό

Skoda Ξάνθη: Επέστρεψαν στις προπονήσεις και ετοιμάζονται για φιλικό

0
proponisi_003-empros

«Ξεμούδιασμα» με φιλικό την Κυριακή στις 15:00 απέναντι στον Αιγινιακό

Super League: Λιγότερες από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή!        

Οι ημέρες χαλάρωσης και το τετραήμερο ρεπό για την Skoda Ξάνθη τελείωσε και χθες το απόγευμα τεχνικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στα γήπεδα του προπονητηρίου της ομάδας.
Το ευχάριστο για τον Μαρίνο Ουζουνίδη ήταν το ότι όλοι οι παίκτες έχουν ξεπεράσει προβλήματα τραυματισμών κι έτσι θα τους έχει όλους στη διάθεση του ώστε να προετοιμάσει την ομάδα το καλύτερο δυνατό ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος που έχει οριστεί για το επόμενο Σαββατοκύριακο (05-06 Ιανουαρίου), ενώ η ξανθιώτικη ομάδα θα αγωνιστεί τη Δευτέρα (07 Ιανουαρίου 2013) υποδεχόμενη τον Ο.Φ.Η.
Το χθεσινό πρόγραμμα περιλάμβανε αερόβιο τρέξιμο με και χωρίς μπάλα και ασκήσεις ενδυνάμωσης ενώ και για σήμερα υπάρχει προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση.
Οι παίκτες πάντως θα αρχίσουν να βρίσκουν ρυθμό από αύριο (Κυριακή 30/12) καθώς στις 15:00 έχει προγραμματιστεί φιλικό παιχνίδι με την ομάδα του Αιγινιακού στο «Skoda Ξάνθη Arena» με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στο συγκεκριμένο φιλικό αναμένεται να αγωνιστούν και τα δύο μετεγγραφικά αποκτήματα της Ξάνθης, οι Ράιαν Σμιθ και Μαρτίνιο Παΐτο αλλά και ο Σάκης Πρίττας εφ’ όσον προλάβουν και πέσουν οι υπογραφές στο συμβόλαιο ύψους 1,5 έτους που του πρότεινε η ξανθιώτικη ομάδα.  
Λιγότερες από τις μισές ομάδες του πρωταθλήματος συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή!  
Σε ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες, μόνο οι 7 κατάφεραν να «βγάλουν» το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος με τον ίδιο προπονητή!
Ο προπονητής είναι το πρόσωπο που δέχεται τα πυρά όταν μία ομάδα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες κόσμου και διοίκησης. Και όχι απλώς δέχεται τα πυρά, αλλά πολύ συχνά βλέπει και την…πόρτα της εξόδου, χωρίς να του δοθεί μια πίστωση χρόνου προκειμένου να βελτιώσει το υλικό που του δόθηκε.
Με την ολοκλήρωση του Α’ γύρου του πρωταθλήματος Super League και λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2012, κάνουμε μία ανασκόπηση στο πρώτο μέρος της σεζόν 2012-2013 με τους προπονητές που «αποχαιρέτησαν» πριν την ώρα τους:
Αρχή με Βέροια: Την αρχή στο… rotation των προπονητών την έκανε η Βέροια. Η «βασίλισσα του βορρά» ξεκίνησε τη σεζόν με δύο ήττες και ο Μάκης Χάβος «πλήρωσε» τα σπασμένα. Έτσι, μόλις μετά τη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος η Βέροια βρέθηκε να ψάχνει αντικαταστάτη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Νίκου Καρύδα. Ούτε εκείνος όμως έμελλε να βγάλει τη χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας της Ημαθίας, καθώς μετά την εντός έδρας εμφατική ήττα από την ΑΕΚ (4-0), ο προπονητής υπέβαλλε την παραίτησή του. Μετά από αυτό η ΠΑΕ στράφηκε σε ένα γνώριμο πρόσωπο, τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη, ο οποίος προς το παρόν… δεν δείχνει τάσεις φυγής, ειδικά μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.
Διπλή αλλαγή για Ξάνθη: Τέταρτη αγωνιστική και η Ξάνθη χάνει στο «σπίτι» της 0-3 από τον ΠΑΟΚ. Αυτό ήταν αρκετό για να απομακρυνθεί από τον πάγκο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Νέο πρόσωπο για την ξανθιώτικη ομάδα είναι ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να αντιστρέψει την κακή εικόνα της ομάδας και να την ανεβάσει βαθμολογικά. Τελευταίο ματς του Κωστένογλου στην Ξάνθη ήταν αυτό με τον Αστέρα (1-1). Μετά την αποχώρησή του ακολούθησε η έκπληξη της χρονιάς ή μάλλον η πλέον «σουρεάλ» στιγμή της φετινής σεζόν. Επιστρέφει στον πάγκο ο Ουζουνίδης! Και μάλιστα ξεκινώντας με μία εντυπωσιακή «τεσσάρα» επί του Πανιωνίου.
Αλλαγές με την ελπίδα ανάκαμψης για ΑΕΚ: Φέτος σίγουρα δεν είναι η χρονιά της ΑΕΚ αφού τα προβλήματα του παρελθόντος τη στοιχειώνουν και καταβάλλει υπεράνθρωπές προσπάθειες για να σταθεί στα πόδια της. Το βάρος των περιστάσεων «λύγισε» τον Βαγγέλη Βλάχο, ο οποίος μετά από μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και εσωτερικών προβλημάτων με τους ανθρώπους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, ο τεχνικός αποχώρησε για να αναλάβει, μετά από διάστημα 11 ημερών, ο Έβαντ Λίνεν, ο οποίος κάνει τα αδύνατα προκειμένου η ΑΕΚ να ανακάμψει και να γλιτώσει τον υποβιβασμό.
Διπλή αλλαγή και για Άρη: Άλλη μία… παθούσα ομάδα της Super League είναι ο Άρης που στην προσπάθειά του να δει «άσπρη» μέρα ακολούθησε και εκείνος την πολιτική «φύγε εσύ έλα εσύ» όσον αφορά τους προπονητές. Το ξεκίνημα της σεζόν βρήκε στον πάγκο τον Μάκη Κατσαβάκη, ο οποίος άντεξε 6 αγωνιστικές και στην τελευταία ο Άρης έχασε 0-2 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» από τον Πλατανιά. Αυτό ήταν και το τέλος του προπονητή. Στη συνέχεια ανέλαβε το δίδυμο Νίκος Πασιαλής και Δημήτρης Μπουγιουκλής. Ένα 4-0 από τον Πανθρακικό ήταν αρκετό για τους ιθύνοντες των «κίτρινων» προκειμένου να αναθεωρήσουν και να φέρουν νέο τεχνικό στην ομάδα, τον Λούκας Αλκαράθ.
Μία αλλαγή σε Κομοτηνή: Στις 27/10 ο Πανθρακικός υποδέχτηκε τον Πανιώνιο στην Κομοτηνή και έχασε 1-2, ενώ είχε προηγηθεί και η ήττα 0-3 από τον ΠΑΣ πάλι στην έδρα του. Η μέτρια εμφάνιση που παρουσίαζε η ομάδα αποδόθηκε στον Σάββα Παντελίδη, με τον οποίο η ΠΑΕ έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία της. Αντικαταστάτης ήταν ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο οποίος είχε συνεργαστεί ξανά με την ομάδα.
Αλλαγή για τον «νεοφώτιστο»: Ο «νεοφώτιστος» Πλατανιάς δεν μπορούσε να υπομείνει τη σειρά διαδοχικών αρνητικών αποτελεσμάτων (7η- 11η αγωνιστική) και με σκοπό να αλλάξει το αρνητικό κλίμα στην ομάδα, αποφασίστηκε να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία ο Γιάννης Χατζηνικολάου, τον οποίο αντικατέστησε ο Άγγελος Αναστασιάδης.
«Ξανάνιωσε» με Ρότσα ο ΠΑΟ: Και ο Παναθηναϊκός όμως θεώρησε πως για την κακή του πορεία στο πρωτάθλημα ευθυνόταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Η παρουσία του στους «πράσινους» κρίθηκε πως δεν «τραβούσε», και έτσι ο Πορτογάλος στα μέσα Νοεμβρίου αποτέλεσε παρελθόν από το «τριφύλλι». Το δύσκολο ρόλο να ανακάμψει ο ΠΑΟ ανέλαβε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, με τον οποίο ο Παναθηναϊκός … «ξανάνιωσε», με εξαίρεση το παιχνίδι της αυλαίας του πρώτου μέρους του πρωταθλήματος κόντρα στη Βέροια, όπου παρουσίασε έναν πολύ κακό εαυτό.
Οι δύο τελευταίες παραιτήσεις: Οι τελευταίες δύο περιπτώσεις προπονητών που αποχώρησαν από τους πάγκους τους, χωρίς όμως να απολυθούν αλλά μέσω παραίτησης, αφορούν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς από τον Ατρόμητο Αθηνών και του Νίκου Αναστόπουλου από τον Ο.Φ.Η., με τον τελευταίο μάλιστα να παρουσιάζεται ως φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Περιστερίου, ενώ οι Κρητικοί βρίσκονται με τη σειρά τους σε αναζήτηση νέου τεχνικού.
* Οι επτά ομάδες που παρέμειναν με τον ίδιο προπονητή από την αρχή της χρονιάς έως τώρα είναι οι Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ), Π.Α.Ο.Κ.(Γιώργος Δώνης), Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης), Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος), ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος), Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος) και Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …