Σχόλια 28-12-2019

0

Ανεξιθρησκία: Χριστούγεννα με Σουλεϊμάν-Ιμπραήμ. Αδελφές μου!!!
Θωμάς Βουγιουκλής

Ευχές


Για το 2013 εύχομαι υγεία και από Ηθικό ας στηρίξουμε το -8 (πλην οκτώ). Γιατί αν πέσει το -∞ και γίνει (πλην άπειρο), άστα να πάνε!  
Θωμάς Βουγιουκλής
Πρόεδρος του ΠΤΔΕ    

Ηθική ικανοποίηση  


Τουλάχιστον ικανοποιήθηκε ηθικά η κοινή γνώμη της Ξάνθης από την άμεση σύλληψη του δράστη της αποτρόπαιης δολοφονίας της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδη.
Βέβαια η σύλληψη και η φυλάκισή του και παραπομπή σε δίκη και καταδίκη του δράστη, δεν μειώνει τη βαρύτητα της πράξεώς του που καταγράφηκε ήδη ως κτηνώδης, βάρβαρη και απάνθρωπη.
Τόση και τέτοια μανία στο άτυχο θύμα, τόση σκληρότητα, σπάνια συναντάται. Γι’ αυτό και ξαφνιάστηκε ο κόσμος και αρχικά φοβήθηκε πάρα πολύ.
Ο εντοπισμός, σύλληψη και ομολογία του, μέσα σε ελάχιστες ώρες, σήμανε το τέλος της αγωνίας αλλά δεν εξαφάνισε και την αηδία στο πρόσωπο του δράστη και της λύπης για τον τόσο άδικο και σκληρό θάνατο της νέας κοπέλας.
«Ε»    

Έδρασε αμέσως  


Αξίζουν τα εύσημα στους αξιωματικούς και άνδρες που ανέλαβαν να διαλευκάνουν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης Ζωής.
Κι αυτό διότι συντονισμένα έδρασαν και αξιοποίησαν τα στοιχεία και τις πληροφορίες που συνέλεξαν και οδηγήθηκαν στον δράστη. Εξάλλου ήταν γνωστός από παλιά και τον είχαν στα υπόψιν τους. Όταν δε βρήκαν και αποτυπώματά του στο χώρο της πιλοτής, τότε το μόνο που έλειπε ήταν η ομολογία του. Πράγμα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης αργά.
Τα συγχαρητήρια λοιπόν στο διοικητή Ασφαλείας, τους άνδρες αυτής και βέβαια τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γκοδοσίδη που συντόνισε όλη αυτή την υπόθεση, που όπως είπαμε ήδη, η σύλληψη ικανοποίησε το αίσθημα περί δικαίου της κοινής γνώμης.
Από δω και πέρα το λόγο έχει η Δικαιοσύνη.
«Ε»      

Γυναίκες θύματα  


Το πρόσφατο συμβάν της δολοφονικής επίθεσης εναντίον της 34χρονης Ζωής στην πόλη μας, σίγουρα δεν θα είναι το τελευταίο.
Κι όχι μόνο στη χώρα μας, που σπανίζουν αυτού του είδους οι επιθέσεις. Διότι οι γυναίκες σαν άτομα, δυστυχώς, είναι στο έλεος των βιαστών στις χώρες της Ασίας –κυρίως –αλλά και της Δύσης λιγότερο.
Στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και πολλές αφρικανικές χώρες, η έννοια γυναίκα είναι τελείως υποβαθμισμένη. Βιάζουν οι άνδρες και δεν τιμωρούνται. Απεναντίας, χάνουν τη ζωή τους οι βιασθείσες γυναίκες!
Στην Ινδία πρόσφατα βίασαν 10 άτομα μια φοιτήτρια στο λεωφορείο!! Η βία εναντίον των γυναικών με ακραίες μάλιστα εκφάνσεις σε πολλές, πάρα πολλές χώρες είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο. Αντί του σεβασμού, οι γυναίκες δέχονται βία, πετροβολισμό μέχρι θανάτου γιατί βιάστηκαν!
Αλήθεια, πότε θα σταματήσει όλη αυτή η μεταχείριση εις βάρος των γυναικών; Πότε;
«Ε»      

Τρόμος στην πόλη  


Το φρικιαστικό έγκλημα της Πέμπτης γέμισε οργή αλλά και τρόμο την πόλη και η είδηση της – ευτυχώς – άμεσης σύλληψης του δράστη ήρθε σαν λύτρωση όχι μόνο για τους οικείους της Ζωής Δαλακλίδη αλλά για όλους τους ξανθιώτες.
Κυρίως τα νεαρά κορίτσια, που λόγω των γιορτινών ημερών συνηθίζουν να ξενυχτούν και να γυρνούν αργά στο σπίτι τους, πολλές φορές μόνες, συγκλονίστηκαν από το στυγερό έγκλημα καθώς συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να βρίσκονται στη θέση της κοπέλας.
Τυχαία επιλογή ήταν η άτυχη Ζωή. Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε άλλη μοναχική κοπέλα που θα έπεφτε στο δρόμο του δράστη, να γυρίζει στο σπίτι της αμέριμνη, διασχίζοντας τους μέχρι προχθές ακίνδυνους δρόμους της πόλης.
Αν και το ανθρωπόμορφο αυτό κτήνος βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας, η ξανθιώτικη κοινωνία θα κάνει πολύ καιρό να συνέλθει από το σοκ.    

 
Που θα μετακινηθούν 8.000 υπάλληλοι  


Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, με όσα είπε αναφορικά με τα κενά προσωπικού τα οποία έχουν διαπιστωθεί στο δημόσιο, και προσδιορίζονται σε 8.000 θέσεις υπαλλήλων.
Τα κενά αυτά θα επιδιωχθεί να καλυφθούν μέσω της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπως δρομολογείται μετά τη σχετική μνημονιακή υποχρέωση την οποία έχει αναλάβει η Ελλάδα, ενώ η κατανομή τους γίνεται ως εξής: 3.314 στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 1.065 στο υπουργείο Εσωτερικών, 704 στην Παιδεία, 650 στο υπουργείο Εργασίας και 636 στο υπουργείο Υγείας.    

Οι ξαδέλφες του Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λανγκάρντ  


Σάλος έχει ξεσπάσει με τη «Λίστα Λαγκάρντ», καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετίζεται με τα πρόσωπα που είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα και εμφανίζονται στην αυθεντική που έστειλαν οι γαλλικές αρχές, ενώ σχετίζονται και με τραπεζικό λογαριασμό με 1,2 εκατ. δολάρια!
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι στενός συγγενής με δύο από τα τέσσερα πρόσωπα που αφαιρέθηκαν από τη «λίστα Λαγκάρντ». Πρόκειται για τις εξαδέλφες του Μαρίνα και Ελένη, κόρες του παλιού υπουργού Εξωτερικών Μιχάλη Παπακωνσταντίνου. Τα άλλα δύο πρόσωπα είναι οι σύζυγοί τους.
Όπως φαίνεται, τα τέσσερα πρόσωπα και ανάμεσά τους και οι δύο εξαδέλφες του πρώην υπουργού αφαιρέθηκαν από τη «Λίστα Λαγκάρντ» όταν εκείνη έφτασε στην Ελλάδα πριν δύο χρόνια.
Βαριές πολιτικές και ποινικές ευθύνες προκύπτουν πλέον από την αλλοίωση της λίστας για τον πρώην υπουργό και αναμένεται άμεσα να κατατεθεί αίτημα από τον ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή από τη βουλή για την απόδοσή τους.          

Σημίτης: «Δεν ευθύνεται η Ελλάδα αλλά τα δομικά λάθη της ΕΕ για την κρίση»  


Την άποψη ότι οι απαρχές της κρίσης στην Ευρωζώνη εντοπίζονται στα δομικά λάθη της Ε. Ε. και λιγότερο στην πολιτική της Αθήνας υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε άρθρο του στη γερμανική FAZ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.
Ο Κ.Σημίτης εκτιμά ότι η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση μπορεί να δοθεί μόνο με μία «φυγή προς τα εμπρός», δηλαδή προς την οικοδόμηση μίας ενιαίας οικονομικής διακυβέρνησης και μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση.
Στο άρθρο του, ο πρώην πρωθυπουργός επικρίνει μεταξύ άλλων και τη ρήτρα «μη διάσωσης», την πρόβλεψη δηλαδή πως μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να αναλάβει ευθύνη για το χρέος ενός άλλου μέλους.
Μεταξύ άλλων, εκτιμά ο πρώην πρωθυπουργός, οι ιδρυτές της νομισματικής ένωσης λανθασμένα πίστευαν πως τα τραπεζικά ιδρύματα θα μείωναν από μόνα τους τη χρηματοδότηση κρατών της Ευρωζώνης που είχαν ήδη χρεωθεί υπερβολικά. «Η εμπιστοσύνη στη δύναμη της αγοράς να ρυθμίζει τα πάντα ήταν υπερβολικά μεγάλη», αναφέρεται.      

Ουρές στις τράπεζες για τα τέλη…


Ουρά έκανα χθες στην εφορία πολίτες που πήγαν να καταθέσουν τις πινακίδες τους από αδυναμία να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας , ουρά κάνουν όμως και στις τράπεζες αυτοί που θέλουν να κρατήσουν τ’ αυτοκίνητα τους πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας. Η προθεσμία λήγει τέλος του χρόνου και μέχρι στιγμής δεν δόθηκε παράταση. Έτσι προσπαθούν όλοι να είναι εμπρόθεσμοι γιατί στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας, από την αρχή του χρόνου, όσοι δεν έχουν πληρώσει θα κληθούν να καταβάλουν το διπλάσιο ποσό.
Μ.Ξ.
     
Ξεσηκώθηκε όλη η πόλη…


Ανάστατος είναι ο κόσμος της πόλης μας από το στυγερό έγκλημα. Ώρες περίμενε κόσμος στα δικαστήρια να δουν το δράστη και να τον λυντσάρουν κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα. Η προσαγωγή έγινε, έφαγε μερικές «ψιλές» όμως οι αστυνομικοί τον φυγάδευσαν για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Παρέμεινε όμως έξω από τα δικαστήρια αρκετός κόσμος μέσα στο κρύο για να τον δει όταν θα τον βγάζουν για να τον μεταφέρουν στην Αστυνομία. Όμως για ευνόητους λόγους οι αστυνομικοί τον μετέφεραν από πίσω. Αυτό εξόργισε τον κόσμο που περίμενε και έκαναν πορεία στην πόλη φωνάζοντας συνθήματα κατά των αστυνομικών. ¨Όταν έφτασαν στην αστυνομία ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γκοδοσίδης προσπάθησε να τους ηρεμήσει. Όμως πραγματικά αυτό που επικρατεί είναι μια μεγάλη οργή, θυμός. Οι άνθρωποι μοιάζουν θολωμένοι…δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπόρεσε αυτός ο εγκληματίας να σκοτώσει με τέτοιο τρόπο. Εμφανής ήταν η ανησυχία τους για τα δικά τους παιδιά…Η πόλη μας πραγματικά ζει μέρες θλίψης, οργής και θυμού.
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…