Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πάλι στο «περίμενε» οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς

Πάλι στο «περίμενε» οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς

0
koinofelis2-empros

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται η εκταμίευση της δεύτερης δόσης. Σε εκκρεμότητα θα μείνει η πληρωμή του Δεκεμβρίου

Αγωνιούν οι 5μηνίτες. Το πρόγραμμα τελειώνει και εκατοντάδες συμπολίτες μας θα βρεθούν και πάλι στην ανεργία   

Δεύτερος γύρος αγωνίας εκτυλίσσεται για τους εργαζομένους της κοινωφελούς εργασίας στους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς που αναμένουν την εκταμίευση της δεύτερης δόσης πληρωμής τους, χωρίς να έχουν σχετική πληροφόρηση επί της διαδικασίας και θα τελειώσει ο χρόνος αναμονής. Το πρόγραμμα των 5μηνών απασχόλησης μέσω της κοινωφελούς εργασίας αυτό το μήνα ολοκληρώνεται. Για κάποιους έχει ήδη τελειώσει, ενώ μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει λήξει για όλους, πράγμα που σημαίνει ότι ο νέος χρόνος θα ξεκινήσει για την Ξάνθη με εκατοντάδες συμπολίτες μας να επιστρέφουν στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και χωρίς τη βοήθεια των εργαζομένων αυτών στις υπηρεσίες δήμων και φορέων.
Όσον αφορά στους εργαζομένους του δήμου Ξάνθης, για τους οποίους αρμόδιο είναι το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Μπένη, δεν υπάρχει ενημέρωση σχετικά με το πότε θα πληρωθούν. «Το δικό μας κομμάτι ελέγχθηκε και δεν υπήρξε καμία παρατήρηση», σημειώνει ο αντιδήμαρχος, που εκτιμά ότι δεν θα αργήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Σε ερώτησή μας σχετικά με τον αν προτίθεται ο δήμος να προχωρήσει σε αναλυτική παρουσίαση των δράσεων στις οποίες συμμετείχαν οι 5μηνίτες και στον τρόπο που αξιοποιήθηκαν, όπως έγινε από άλλους ΟΤΑ της ΑΜΘ, ο κ. Μπένης απαντά ότι υπάρχει σχετική υποχρέωση για αποστολή δελτίου σε τακτά χρονικά διαστήματα στο υπουργείο, πράγμα που τηρήθηκε, ωστόσο δεν υπάρχει η πρόθεση για ευρύτερη κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος για την Ξάνθη στην τοπική κοινωνία. Για το επόμενο διάστημα το βλέμμα του δήμου είναι στραμμένο στις 70.000 θέσεις που εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας για το δημόσιο, τον ιδιωτικό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Πάντως, αξίζει να αναφερθεί, σχετικά με την αποπληρωμή των 5μηνιτών ότι, ο περιφερειάρχης Α. Γιαννακίδης επισκέφθηκε για το θέμα τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο την Παρασκευή, και ως αιτιολογία της καθυστέρησης παρουσιάστηκε η μη έγκαιρη μεταβίβαση των απαιτούμενων δικαιολογητικών από το ΚΜΟΠ, σχετικά με τους υπαλλήλους της κοινωφελούς της Περιφέρεια.
Σχετικά με το μέρος του προγράμματος που υλοποιεί το ΙΝΕ ΓΣΕΕ, η αποπληρωμή αναμένεται μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Ήδη οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί το πρώτο δίμηνο και 19 μεροκάματα του Σεπτεμβρίου και με τη δεύτερη δόση αναμένεται να πληρωθούν τα 6 εναπομείναντα μεροκάματα του μήνα, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Η εκταμίευση του ποσού για το Δεκέμβριο το πιθανότερο είναι να πραγματοποιηθεί με τη νέα χρονιά.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…