Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Δικαστικό Ρεπορτάζ Ξεκίνησε η δίκη του θανάτου νεαρής ξανθιώτισσας σε καισαρική

Ξεκίνησε η δίκη του θανάτου νεαρής ξανθιώτισσας σε καισαρική

0
efeteio_kmtn-empros

Σε δεύτερο βαθμό δικάζεται μαιευτήρας της Ξάνθης, με δύο ακόμη γιατρούς    

 
Στις δικαστικές αίθουσες οδηγήθηκε για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Θράκης η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου νεαρής ξανθιώτισσας σε τοκετό με καισαρική τομή, σε κλινική της Καβάλας, το 2005.
Οι τρεις κατηγορούμενοι, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, εκ των οποίων ένας μαιευτήρας από την Ξάνθη, ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρούργος από την Καβάλα αθωώθηκαν σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας και οδηγούνται ξανά στο ακροατήριο, μετά από έφεση του Εισαγγελέα.
Η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη, μετά από μακρά περίοδο αναβολών (από το 2009), οπότε και εκφωνήθηκαν οι μάρτυρες, αλλά οι καταθέσεις άρχισαν χθες με την κατάθεση δύο γιατρών.
Τραγικές φιγούρες της πολύκροτης υπόθεσης ο σύζυγος, αλλά και το παιδί που γεννήθηκε και δεν αντιμετώπισε προβλήματα υγείας.
Η δίκη που αναμένεται να είναι μακρά και να κινηθεί σε έντονους και δραματικούς τόνους, ενώ εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί σε πολλές συνεδριάσεις. Η συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας, ορίστηκε, λόγω εορτών για τις 16 Ιανουαρίου 2013.
Το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας παραμένει ζωντανό για την έκβαση της υπόθεσης, καθώς είχε συγκλονίσει η είδηση του θανάτου της νεαρής ξανθιώτισσας, που έχασε τη ζωή της πριν προλάβει να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, λίγη ώρα αφότου είχε γεννήσει το πρώτο της παιδί. Η οικογένειά της από την αρχή έκανε λόγο για ιατρική ευθύνη και ιατρικό λάθος, ενώ η πλευρά των γιατρών υποστηρίζει την εκδοχή της επιπλοκής κατά τον τοκετό.    
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Δικαστικό Ρεπορτάζ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αρ. Σκουνάκη: «Η δίωξη των έξι φοιτητών του Πολυτεχνείου Ξάνθης είναι καθαρά πολιτική»

Η δικηγόρος των έξι φοιτητών, Αρετή Σκουνάκη μιλάει στο «Ε» για την υπόθεση η οποία εκδικά…