Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρίτεκνοι: «Δεν αντέχουμε άλλη φορολόγηση»

Τρίτεκνοι: «Δεν αντέχουμε άλλη φορολόγηση»

0
triteknoi_diamartyria1-empros

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο από το σύλλογο της Ξάνθης. Νέα κινητοποίηση το άλλο Σάββατο

Ε. Αγγελακόπουλος: «Τα μέτρα που έρχονται βάλλουν κατά της οικογένειας»    

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το πρωί ο σύλλογος Τριτέκνων με μέλη του μπροστά στο διοικητήριο και επέδωσε ψήφισμα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης. Η κινητοποίηση ήταν συντονισμένη με τα συλλαλητήρια των τριτέκνων σε όλη τη χώρα και είχαν αποφασιστεί στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση στην Αθήνα.
Τρίτεκνοι της Ξάνθης, άλλοι με τα παιδιά τους και άλλοι χωρίς, συγκεντρώθηκαν το πρωί στο χώρο μπροστά από την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και ανάρτησαν πανό.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Ευθύμιος Αγγελακόπουλος τόνισε ότι σύνθημα των κινητοποιήσεων των τριτέκνων είναι ότι δεν αντέχουν άλλη φορολόγηση και μίλησε για την επιδείνωση των τρίτεκνων οικογενειών μετά την επιβολή και των νέων μέτρων. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι καταργήθηκαν προνόμια των τριτέκνων, όπως τα άτοκα δάνεια μέσω της εργατικής εστίας και ο κοινωνικός τουρισμός, όμως υπογράμμισε ότι το νέο μέτρο που κόβει κάθε βοήθεια για τις οικογένειες με τρία παιδιά αποτελεί το μεγαλύτερο χτύπημα. «Όσοι παίρνουν πάνω από 30.000 ευρώ δε θα λαμβάνουν καθόλου επιδόματα, όσοι λαμβάνουν πάνω από 20.000 ευρώ θα παίρνουν το 1/3 και πάνω από 10.000 τα 2/3. Αντιλαμβάνεστε τι είναι το εισόδημα 10.000 ευρώ για μία 5μελή οικογένεια; Μιλάμε για τον τέλειο εξευτελισμό!», σημείωσε ο κ. Αγγελακόπουλος, προσθέτοντας ότι φυσικά το πάγιο αίτημα των τριτέκνων για εξομοίωση με τους πολύτεκνους έχει «παγώσει» για τα καλά. «Πολλοί το είπαν, όλοι το έταξαν, κυβερνώντες και μη, αλλά δυστυχώς μέχρι στιγμής κανένας δεν είχε πολιτικό σθένος να το εφαρμόσει», σχολιάζει ο ίδιος.
Η τρίτεκνοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία το επόμενο Σάββατο.  
Στο ψήφισμα που επέδωσαν στον αντιπεριφερειάρχη τονίζουν την αναντιστοιχία και την πλήρη αντίθεση της προσπάθειας λύσης του δημογραφικού προβλήματος της χώρας και αυτή τη φοροεπίθεση. «Εάν επιθυμείτε να χτίζετε γηροκομεία κλείνοντας σχολεία, εάν επιθυμείτε να δίνετε τις ήδη πενιχρές συντάξεις μη επιτρέποντας την είσοδο στην εργασία νέων ανθρώπων, εάν τέλος επιθυμείτε να αφανιστεί ο Ελληνικός πληθυσμός και να καταντήσουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα, συνεχίστε», σημειώνεται στην επιστολή και ως αιτήματα αναφέρονται:
• Διεκδικούμε την πλήρη οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, χωρίς τον περιορισμό της ηλικίας των τέκνων.
• Διεκδικούμε την ισόβια τιμητική σύνταξη στη μητέρα που έκανε τρία παιδιά ανεξάρτητα απ’ την ηλικία τους, ως αναγνώριση του σημαντικού ρόλου και της προσφοράς της στην ελληνική κοινωνία.
• Επαναφορά των μετεγγραφών φοιτητών, διότι με τις σημερινές διατάξεις οι τρίτεκνες οικογένειες αναγκάζονται να συντηρούν 2 και 3 σπίτια όταν τα παιδιά τους σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.
• Διατήρηση του αφορολόγητου ποσού και προσαύξησή του ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων κάθε οικογένειας.

 
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…