Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Σάββατο πάμε «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια»

Το Σάββατο πάμε «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια»

0
omada

Συναυλία της Ομάδας Μουσικής έκφρασης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο της πόλης μας

7 μουσικοί με την ίδια φλόγα αγάπης για το ελληνικό τραγούδι ερμηνεύουν τα καλύτερα ελληνικά τραγούδια. Μιλά στο «Ε» ο Π. Καμάριας μέλος της Ομάδας

Με απώτερο στόχο να εκφραστούν μουσικά και ν’ αφήσουν την πολιτιστική πνοή τους αλλά και το μουσικό …χνάρι τους στα καλλιτεχνικά δρώμενα η Ομάδα Μουσικής έκφρασης που αποτελείται από 7 ερασιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές με οδηγό την αγάπη και το μεράκι για το ελληνικό τραγούδι έρχεται στην Ξάνθη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 8.30 μ.μ. σε μια συναυλία με θέμα: «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια».  
Με οδηγό το μεράκι για το ελληνικό τραγούδι
Η Ομάδα Μουσικής έκφρασης συστάθηκε το 2004 – 2005 στη Θεσσαλονίκη από 7 μουσικούς με εξειδικευμένες γνώσεις στη μουσική που τους «έκαιγε» η ίδια φλόγα. Να μεταλαμπαδεύσουν στις νεώτερες γενιές το θησαυρό του ελληνικού τραγουδιού μέσα από αυθεντικές, αισθαντικές ερμηνείες με σεβασμό στο ίδιο το τραγούδι και τον κόσμο. «Δεν το κάνουμε για βιοπορισμό. Απλά στις συναυλίες μας καλύπτουμε τα έξοδά μας. Είναι για μας εσωτερική ανάγκη η έκφραση μέσω της μουσικής», τονίζει ο κ. Παναγιώτης Καμάριας που είναι το τραγούδι και η κιθάρα της Ομάδας. Επίσης, την ομάδα αποτελούν: Ο Βασιλειάδης Στάθης από την Ξάνθη στο μπουζούκι, ο Παπαδήμας Σπύρος κόντρα μπάσο, ο Βαρελάς Νίκος, κρουστά ο Κυριακίδης Κώστας, πλήκτρα η Ανταβόλου Φιλιώ, τραγούδι και η Καμάρια Αθηνά εισήγηση – προλόγηση και παρουσίαση. Όπως μας πληροφορεί ο κ. Καμάριας όλα τα μέλη της ομάδας είναι αξιόλογοι μουσικοί με διακρίσεις και βραβεία. Σ ότι αφορά τη συναυλία «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια» που θα παρουσιάσουν στην Ξάνθη την παρουσίασαν στον Μύλο Θεσσαλονίκης και στην Θάσο το καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία: «Κάθε συναυλία μας έχει μια θεματική. Σ’ αυτή θ’ ακουστούν πολλά έντεχνα, έντεχνα λαϊκά και ρεμπέτικα διαχρονικά κομμάτια. Τραγούδια μεγάλων μουσικοσυνθετών και νεώτερων που αγαπήθηκαν από τον κόσμο και αποτελούν «διαμάντια» του ελληνικού τραγουδιού. Πρόπερσι είχαμε κάνει αφιέρωμα στον στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο που επίσης σημείωσε επιτυχία», τονίζει ο κ. Καμάριας.
Προσθέτει δε ότι έχουν ήδη ετοιμάσει της θεματική της επόμενης συναυλίας τους που θα παρουσιάσουν το 2013, η οποία θα είναι χωρισμένη σε 3 περιόδους: «Θα ξεκινά με Σμυρναίικα τραγούδια της περιόδου 1900 – 1925. Θα καλύπτει επίσης τις περιόδους 1925 – 1960 και από το 1960 – 2000 μέχρι τραγούδια καλύπτοντας το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού ενός αιώνα», σημειώνει ο κ. Καμάριας.  
Υπάρχει πολύ κατάντια στο χώρο…
Ερωτηθείς από το «Ε» αν και το τραγούδι περνάει κρίση ή κατά πόσο η κρίση έχει επηρεάσει το τραγούδι δηλώνει αισιόδοξος, δεν παραλείπει όμως να καυτηριάσει τον τρόπο που μερικοί του χώρου αντιλαμβάνονται την καλλιτεχνική δημιουργία και όπως λέει …δημιουργούν σκουπίδια! «Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει το χώρο του τραγουδιού. Εμάς όμως μας έχει κάνει πιο δυνατούς. Είμαστε ερασιτέχνες του χώρου και δεν το κάνουμε για βιοπορισμό αλλά από την υπερβολική μας αγάπη προς το τραγούδι. Το σύστημα που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο έχει επιφέρει φθορά στις ψυχές των ανθρώπων. Πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε άνθρωποι του καναπέ και παρατηρητές αλλά να προβληματιζόμαστε και να αγωνιζόμαστε ώστε ν’ αλλάξουν τα πράγματα. Σ’ ότι αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα πραγματικά υπάρχει πολύ κατάντια στο χώρο. Υπάρχουν πολλά σκουπίδια αλλά ποτέ δεν λείπουν οι καλές φωνές και η πραγματικά ποιοτική καλλιτεχνική δημιουργία».  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ο δρόμος του ουτιού» τον Ιούλιο στην Ξάνθη

Το Φεστιβάλ Ανατολικής Μουσικής που θα πραγματοποιηθεί για δέκατη έκτη χρονιά φέτος Στo πλ…