Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Σοβαρά τραυματίστηκε 26χρονος δικυκλιστής

Σοβαρά τραυματίστηκε 26χρονος δικυκλιστής

0
atixima1-empros

Σε πλαγιομετωπική σύγκρουση με τζιπ στην δυτική είσοδο της πόλης

Μεταφέρθηκε με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση σε ειδική μονάδα της Θεσσαλονίκης    

Άμεσα οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο της Ξάνθης και διασωληνώθηκε, 26χρονος ξανθιώτης, οδηγός μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού, όταν ενεπλάκη σε ισχυρή σύγκρουση με αυτοκίνητο τζιπ στη δυτική είσοδο της πόλης. Το ατύχημα συνέβη περίπου στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Ζαλόγγου (περιοχή φόρου). Ο δικυκλιστής συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αυτοκίνητο τζιπ που οδηγούσε 80χρονος, ο οποίος βρισκόταν παρκαρισμένος στη δεξιά άκρη της 28ης Οκτωβρίου.
Αμέσως κλήθηκε και επενέβη το ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον τραυματία στο Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου διαπιστώθηκε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα την ίδια μέρα σε ειδική μονάδα της Θεσσαλονίκης. Η τροχαία Ξάνθης διενεργεί προανάκριση για να διαπιστώσει τα αίτια της σύγκρουσης. Προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να δώσει πληροφορίες για τα πορίσματα της έρευνας σχετικά με την πρόκληση του ατυχήματος, παρά περιορίζεται στη δήλωση ότι « ο οδηγός της μοτοσικλέτας δεν φορούσε κράνος αποτέλεσε επιβαρυντικό παράγοντα για την ασφάλειά του».  
Στο παράθυρο του οδηγού προσέκρουσε ο δικυκλιστής
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η σύγκρουση προκλήθηκε όταν ο 80χρονος επιχείρησε να ξεπαρκάρει από το σημείο που βρισκόταν σταθμευμένος, τη στιγμή που διερχόταν ο 26χρονος. Ο οδηγός του δικύκλου προσέκρουσε στην αριστερή πλαϊνή πόρτα του αυτοκινήτου και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι. Από τη σύγκρουση άνοιξαν οι αερόσακοι στο τζιπ του 80χρονου, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, αλλά ήταν συγκλονισμένος από τη σύγκρουση.
Το ΕΚΑΒ μετέφερε το νεαρό τραυματία στο Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε η μοτοσικλέτα από το οδόστρωμα με γερανό. Στο σημείο έγινε ρίψη χώματος, για να μην αποτελέσουν εστία κινδύνου τα λάδια που είχαν χυθεί στο οδόστρωμα, πιθανότατα από τη μηχανή.  
Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…