Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Επιχείρηση τουρκοποίησης της μειονότητας από το Προξενείο Κομοτηνής

Επιχείρηση τουρκοποίησης της μειονότητας από το Προξενείο Κομοτηνής

0
sgouridis_01

Ο Π. Σγουρίδης καταγγέλλει τη δράση του Τούρκου Προξένου και καλεί την ελληνική πολιτεία ν’ αναλάβει δράση 

«Ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις υπέρ των δίγλωσσων σχολείων οργανώνει και υποστηρίζει ο Τούρκος πρόξενος», σύμφωνα με δημοσίευμα του «Χρόνου»

Επιχείρηση «τουρκοποίησης» της μειονότητας Θράκης από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής καταγγέλλει ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης. Η παρέμβασή του έγινε με αφορμή το θέμα που ανέκυψε για τον ρόλο του Τούρκου Προξένου Κομοτηνής από τις καταγγελίες του Μουφτή Κομοτηνής που είχαν ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του ΥΠΕΞ, το οποίο κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και του επέδωσε επίσημο διάβημα για τον “καταγγελόμενο ρόλο του Τούρκου Γενικού Προξένου στην Κομοτηνή”. Να σημειώσουμε ότι η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για το θέμα αναφέρει ότι “υπάρχει ζήτημα και πρέπει να ξεκαθαρισθεί άμεσα”.

Σγουρίδης: Επιχειρούν τουρκοποίηση της μειονότητας – Το παιχνίδι τώρα παίζεται στους Ρομά
Ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο «Ε» εξέφρασε την μεγάλη του ανησυχία αλλά και την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ελληνική πολιτεία και οι εξ Αθηνών εκπρόσωποί της έχουν μια πολύ στενή και λανθασμένη αντίληψη της πραγματικότητας που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Θράκη και με πρόσχημα την μη διατάραξη των σχέσεων ελληνοτουρκικής φιλίας αφήνουν ανενόχλητο το τουρκικό Προξενείο και τους πληρωμένους του πράκτορες να αλωνίζουν και να χρησιμοποιούν κάθε μέσο είτε εκβιάζοντας και εκφοβίζοντας, είτε  σκορπώντας χρήματα προκειμένου να τουρκοποιήσουν την μειονότητα της Θράκης. Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρίδης αυτό ως ένα μεγάλο βαθμό το έχουν καταφέρει με τους Πομάκους και τώρα το παιχνίδι τουρκοποίησης παίζεται στους Ρομά ενώ η ελληνική πολιτεία περί άλλων τυρβάζει: «Δεν με’ ενδιαφέρει αν κάποτε είχα στοχοποιηθεί από το Τουρκικό προξενείο γιατί αποκαλύπτω τα σχέδιά τους αυτό που μ’ ενδιαφέρει είναι να μην γίνονται στόχος οι συμπολίτες μας μουσουλμάνοι  από την τουρκική προπαγάνδα που χρησιμοποιώντας κάθε μέσο επιχειρούν την τουρκοποίηση όλης της μειονότητας. Το ξέρουμε ότι η συνθήκη της Λοζάνης αναγνωρίζει θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη. Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι έλληνες πολίτες είτε είναι τουρκογενείς είτε Πομάκοι είτε Ρομά. Η έλλειψη παρουσίας του ελληνικού κράτους αφήνει λαμπρό πεδίο δράσης έτσι ώστε να αντικαθίσταται από το Τουρκικό προξενείο Κομοτηνής, το οποίο εκμεταλλευόμενο αυτό το κενό προσπαθεί να τουρκοποιήσει μια θρησκευτική μειονότητα, με χρηματισμό, απειλές ,διώξεις, κοινωνικό αποκλεισμό. Όσες φορές προσπάθησα να αφυπνίσω τους κρατούντες στην Αθήνα ,διάφοροι κύκλοι προσπάθησαν να με χαρακτηρίσουν υπερπατριώτη, εθνικιστή και εχθρό της ελληνοτουρκικής φιλίας. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι τους αφήνουν ν’ αλωνίζουν και μετά τους Πομάκους προσπαθούν να τουρκοποιήσουν τους Ρομά. Όλα αυτά έχουν ως τελικό στόχο την ανεξαρτητοποίηση της Θράκης και πιστεύω πως η ελληνική πολιτεία πρέπει να πάψει να στρουθοκαμηλίζει αλλά ν’ αντιμετωπίσει πολύ σοβαρά το θέμα αυτό.

«Νέο ατόπημα του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή»
Τα λεγόμενα του κ. Σγουρίδη για τη δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και τις παρεμβάσεις του έρχεται να επιβεβαιώσει δημοσίευμα της εφημερίδας «Χρόνος» Κομοτηνής με τίτλο: «Νέο ατόπημα του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή». Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Ευρωπαϊκές κινητοποιήσεις υπέρ των δίγλωσσων σχολείων οργανώνει και υποστηρίζει ο Τούρκος πρόξενος με εκπροσώπους αυτονομιστικών κινημάτων στην ελληνική Θράκη, ενθαρρύνοντας το έργο της ανθελληνικής οργάνωσης Τούρκων Δυτ. Θράκης στην Γερμανία και υποπίπτοντας καθημερινά σε νέα ατοπήματα έχοντας ως μυστικοσυμβούλους τους γνωστούς στην περιοχή Χαλήτ Ερέν, Απτουλχαλήμ Ντεντέ, Τζενγκίς Ομέρ και Αχμέτ Μετέ. Ήδη  πληροφορούμαστε ότι έφθασαν στην περιοχή μας τρεις εκπρόσωποι αυτονομιστικών κινημάτων με τις επίσημες ιδιότητές τους και πήγαν στον Εχίνο κάνοντας συναντήσεις και μπαίνοντας στα σχολεία χωρίς να ζητήσουν την προβλεπόμενη άδεια».

«Νόμπελ πολιτιστικού θάρρους στις μανάδες των 20 νηπίων του Εχίνου…»
Οι εκπρόσωποι αυτοί είναι σύμφωνα με τον «Χρόνο» είναι: Ο Αλφόνσι ευρωβουλευτής της Γαλλίας που φέρεται ως Κορσικανός αυτονομιστής, ο Βίλι Φότρ εκπρόσωπος της Διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χωρίς Σύνορα με έδρα στο Βέλγιο γνωστός σαεντολόγος και ο Δανός Χανς Χάϊνριχ Χάνσεν πρόεδρος Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Δικαιωμάτων-FUEN
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπεύθυνος της οργάνωσης FUEN Χάνς Χάινριχ Χάνσεν όταν συναντήθηκε στον Εχίνο με τις μουσουλμανίδες  μητέρες των 20 νηπίων που δεν εγγράφονται στο σχολείο αφού τα παιδιά δεν φοίτησαν σε νόμιμο νηπιαγωγείο και όταν άκουσε πως είναι αποφασισμένες να μην υποχωρήσουν  από τον δίκαιο τους αγώνα, τους απάντησε ως εξής :
«Εάν μεταξύ των βραβείων Νόμπελ υπήρχε βραβείο πολιτιστικού θάρρους θα σας υποδείκνυα ως υποψήφιες», και υπέδειξαν τρόπους αντίδρασης απευθυνόμενοι στην δικαιοσύνη, την Ευρώπη και το συνήγορο του πολίτη. Η συνάντηση με τον τούρκο πρόξενο έγινε σε κεντρική ταβέρνα της Ξάνθης όπου ο νεαρός πρόξενος εμφανιζόμενος βασιλικότερος του βασιλέως καθημερινά πρωτοστατεί σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες ξεπερνώντας τα όρια της διπλωματικής του ιδιότητας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…