Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντικαταστάθηκε ο διευθυντής δημοτικού στον Εχίνο

Αντικαταστάθηκε ο διευθυντής δημοτικού στον Εχίνο

0
nipiagogeia-empros

Απόφαση του πειθαρχικού. Καμία εξέλιξη με το θέμα της εγγραφής των 20 παιδιών

Το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος. Θα λειτουργήσει νέο τμήμα νηπιαγωγείου στον οικισμό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης ΑΜΘ, χθες το μεσημέρι, παρόντος του διευθυντή κ. Γιώργου Κελεσίδη και του προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας Ξάνθης κ. Σάββα Μελισσόπουλου όπου μεταξύ άλλων απασχόλησε και το ζήτημα με τα 20 παιδιά στον Εχίνο. Το θέμα όπως έχουμε γράψει επανειλημμένως βρίσκεται σε τέλμα και ουδεμία εξέλιξη έχει σημειωθεί καθώς το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να διαιωνίζεται μια κατάσταση που δίνει αφορμή για εκμετάλλευση με την αναγωγή ενός αμιγούς εκπαιδευτικού θέματος σε πολιτικό.  
Πέρασε πειθαρχικό και αντικαταστάθηκε ο διευθυντής δημοτικού στον Εχίνο
Όπως είναι γνωστό, εκκρεμεί η εγγραφή στην πρώτη δημοτικού των 20 παιδιών από τον Εχίνο που δεν φοίτησαν σε δημόσιο νηπιαγωγείο με το αιτιολογικό (όπως αυτό αναγράφεται στην αίτηση εγγραφής : «επειδή δεν υπάρχει δίγλωσσο νηπιαγωγείο», όμως και τα 20 έχουν φοιτήσει στο …παρανηπιαγωγείο, τύπου παιδικός σταθμός που λειτουργεί στον Εχίνο και διδάσκεται μόνο η τουρκική. Το νηπιαγωγείο δεν είναι αναγνωρισμένο ούτε εποπτεύεται από τν ελληνική πολιτεία ως προς το πρόγραμμα διδασκαλίας με συνέπεια δεν αναγνωρίζεται ως προσχολική φοίτηση όπως υπαγορεύεται από το νόμο ως προαπαιτούμενο για την εγγραφή. Παρόλα αυτά ο .
ο διευθυντής του σχολείου του Εχίνου κ. Κουράκ κάνοντας παράβαση του καθήκοντός του, δέχτηκε τα παιδιά στην τάξη παρότι δεν είναι εγγεγραμμένα. Αυτό βέβαια του στοίχισε την αντικατάστασή του όπως αποφάσισε το πειθαρχικό συμβούλιο στο οποίο κλήθηκε προκειμένου ν’ απολογηθεί για την πρωτοβουλία του.  
Νέο τμήμα νηπιαγωγείου στον Εχίνο
Σύμφωνα με πληροφορίες μας το υπουργείο δεν προτίθεται να εγγράψει τα παιδιά για αυτό και ακολουθεί μια παρελκυστική τακτική. Την ίδια στιγμή όμως με αφορμή αυτό το θέμα άνοιξε ο κύκλος συζήτησης για τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία με βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ να φέρνουν στο θέμα στη Βουλή και να τάσσονται υπέρ της δημιουργίας τους με κύριο επιχείρημα την λειτουργία μειονοτικών δημοτικών. Το θέμα αυτό βέβαια δεν φαίνεται να βρίσκει υποστηρικτές στο αρμόδιο υπουργείο και απόδειξη είναι ότι έχουν εγκατασταθεί αίθουσες προκάτ για δεύτερο τμήμα νηπιαγωγείου στον Εχίνο ώστε να καλύψει όλο τον αριθμό των παιδιών και να πέσουν στο κενό όλες οι δικαιολογίες.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…