Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρικούβερτος καυγάς στο Δροσερό

Τρικούβερτος καυγάς στο Δροσερό

0
kaugas_drosero-empros

Έπεσε ξύλο δι’ ασήμαντο αφορμή. Άνοιξαν κεφάλια…3 τραυματίες στο νοσοκομείο

Τους ηρέμησε η αστυνομία. Φοβούνται για «ανάφλεξη» της «βεντέτας»

Δι’ ασήμαντον αφορμή άναψε μέγας καυγάς στο Δροσερό το απόγευμα της Δευτέρας και λίγο έλειψε να γίνει μακελειό…Τα …σόγια παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης οπλισμένα με ρόπαλα και το σκηνικό θύμιζε «Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες»…σε πιο παρακμιακό στιλ…Έπεσε πολύ ξύλο, λυσσαλέα και αδιακρίτως με αποτέλεσμα …ν’ ανοίξουν κεφάλια και 3 τουλάχιστον άτομα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.  
Γείτονας ενοχλήθηκε από την μουσική του γείτονα και ζήτησε το λόγο
Ο καυγάς ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ από κάποιο γλέντι που γινόταν σ’ ένα σπίτι στο Δροσερό που ήταν μαζεμένο όλο το σόι. Πιοτό και φαγητό και μουσική στη διαπασών…Ο γείτονας ενοχλήθηκε και πήγε να διαμαρτυρηθεί και να τους πει να χαμηλώσουν τη μουσική. Ήταν άκομψος ο τρόπος που το είπε; Ήταν αυτοί σουρωμένοι και δεν δέχονταν μύγα στο σπαθί τους; Αδιευκρίνηστο! Το βέβαιο είναι, όπως μας το διηγήθηκε ω αυτόπτης μάρτυρας ο κ. Χασάν Ογλου Ορχάν, ότι από κει ξεκίνησε ο καυγάς, πράγμα άλλωστε σύνηθες στο Δροσερό, όπως σημειώνει. Από κει και ύστερα πλάκωσαν τα σόγια του ενός γείτονα και του άλλου να υποστηρίξουν τους δικούς τους και άρχισε το ξύλο. Ο καυγάς ήταν …τριήμερος και …τρικούβερτος με διαστήματα ανάπαυλας και κορυφώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας οπότε και η κατάσταση είχε βγει εκτός ελέγχου και το Δροσερό θύμιζε αρένα με μεγάλο ακροατήριο.  
Τους ηρέμησε η αστυνομία
Τη Δευτέρα το απόγευμα κατέφτασε η αστυνομία με 3 περιπολικά και 20 άνδρες, οι οποίοι και προσπάθησαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Το κατάφεραν μετά από ένα χρονικό διάστημα όμως η «βεντέτα» δεν φαίνεται να τελείωσε καθώς όπως μας πληροφορεί ο κ. Ορχάν, η συνήθης διάρκεια είναι 4 – 5 μήνες οπότε και επέρχεται η λήξη της αφού στο μεσοδιάστημα γίνουν κατευναστικές παρεμβάσεις από τους πιο σώφρονες! Επειδή όμως τα αίματα ακόμη είναι αναμμένα υπάρχει κίνδυνος …ανάφλεξης γι αυτό και η αστυνομία έχει το νου της , μιας και όπως λέει ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώργος Γκοδοσίδης: «Είναι καθημερινό φαινόμενο τέτοιοι καυγάδες στο Δροσερό. Τους μάθαμε πια…». Να σημειώσουμε όμως ότι σε ανάλογο καυγά πρόσφατα στην Κομοτηνή υπήρχε και ένας νεκρός, γεγονός που φοβούνται οι αστυνομικοί και για το λόγο αυτό θα εντατικοποιήσουν την ασυνομευση στον οικισμό.  
Όπου φτώχεια και γκρίνια και καυγάς…
Πέραν της αλήθειας ότι οι Ρομά, ως φυλή έχουν θερμό ταμπεραμέντο και τον έχουν στο αίμα τους τον καυγά, δεν μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε τη συμβολή ορισμένων παραγόντων που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσής τους που συντελούν σε τέτοιου είδους αντιδράσεις και συμπεριφορές που μόνο υποβαθμισμένες περιοχές τις συναντάμε. Το χαμηλό μορφωτικό και βιοτικό επίπεδο, η έλλειψη υποδομών με υπαιτιότητα του δήμου είναι μερικοί απ’ αυτούς. Να σημειώσουμε ότι στον οικισμό ζουν 800 οικογένειες και συνολικά οι κάτοικοι φτάνουν στις 5.500. Επιχειρώντας μια αποτύπωση της δομής και της διαστρωμάτωσης της κοινωνίας του Δροσερού, σύμφωνα με την άποψη του κ. Ορχάν το πρόβλημα εγκληματικότητας που έχει οξυνθεί τον τελευταίο καιρό εντοπίζεται σε κάποιες οικογένειες που έχουν έλθει από το Διδυμότειχο και έχουν εγκατασταθεί στον οικισμό. Εκεί συναντάμε τα «παιδιά της βενζίνας» αλλά και τα «παιδιά των σκουπιδιών». Σύμφωνα με τον κ. Ορχάν έχουν αυξηθεί και τα ναρκωτικά στον οικισμό, όχι τόσο σε χρήση όσο σε εμπορία και πάντως στα επίπεδα του Πούρναλικ ή του Κασκανέ. Τονίζει δε ότι «ο δήμος Ξάνθης έχει εγκαταλείψει τελείως το Δροσερό και ούτε τα σκουπίδια έρχεται να μαζέψει και μόνο όταν είναι περίοδος εκλογών στέλνει μια μπουλντόζα για να δείχνει ότι γίνονται έργα…»!  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …