Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Τραμπολίνο: Δύο Ξανθιώτες αθλητές στο 5ο διεθνές μίτινγκ

Τραμπολίνο: Δύο Ξανθιώτες αθλητές στο 5ο διεθνές μίτινγκ

0
athlites_promithea-empros

Ανάμεσα σε επίλεκτους απ’ όλο τον κόσμο οι Κωνσταντίνος Βογιατζής και Μαρία Μικροπούλου

Δηλώσεις στο «Ε» της προέδρου του συλλόγου «Προμηθέας», Ειρήνης Κοσμίδου      

   
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (06/10) στη Θέρμη το 5ο διεθνές μίτινγκ τραμπολίνο και ακροβατικού διαδρόμου, το οποίο διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ο «ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος» Θεσσαλονίκης. Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Θανάση Βασιλειάδη.
Στη φετινή διοργάνωση, που διεξήχθη για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, συμμετείχαν συνολικά 135 αθλητές και αθλήτριες. Ανάμεσά τους, οι εθνικές ομάδες της Πολωνίας, του Βελγίου, της Βρετανίας και του Ιράν, καθώς και Έλληνες αθλητές από σχεδόν όλα τα σωματεία που καλλιεργούν το άθλημα στη χώρα μας.
Στο περιθώριο των αγώνων, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. βράβευσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ ο πρόεδρος του ΑΓΕΜΣ Σπάρτακος, Γιώργος Δέλλιος, απένειμε πλακέτα στη Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου. Επιπλέον, βραβεύθηκαν οι ομοσπονδίες γυμναστικής της Πολωνίας και του Ιράν.  
Διπλή εκπροσώπηση για τον «Προμηθέα»  
Διπλή εκπροσώπηση είχε στους αγώνες ο ξανθιώτικος γυμναστικός σύλλογος «Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας» καθώς πήρε μέρος με τους Κωνσταντίνο Βογιατζή και Μαρία Μικροπούλου.
Αμφότεροι οι αθλητές του «Προμηθέα» έφτασαν στα τελικά των κατηγοριών τους στο ατομικό τραμπολίνο, με τον 10χρονο Βογιατζή να τερματίζει 4ος και την 14χρονη Μικροπούλου 8η.
«Οι επιδόσεις τους ήταν πολύ καλές, αν αναλογιστούμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας» δήλωσε στο «Ε» η πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου κα. Κοσμίδου Ειρήνη σχετικά με τις εμφανίσεις των δύο αθλητών και πρόσθεσε:
«Το σημαντικό είναι ότι ο Κωνσταντίνος (Βογιατζής) αποκτά εμπειρίες πλέον και σε διεθνή μίτινγκ και σε συνδυασμό με το ταλέντο που διαθέτει μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Παράλληλα η Μαρία (Μικροπούλου) με τους πρόσφατους αγώνες μπαίνει σε αγωνιστικό ρυθμό ενόψει και του πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα γίνει την Άνοιξη. Η ίδια εξάλλου βρίσκεται στην 14η θέση στην πανελλήνια κατάταξη μετά τους περσινούς αγώνες και φέτος θέλει να ¨αναρριχηθεί¨ ψηλότερα».
Η κα. Κοσμίδου μίλησε και για τις δράσεις του «Προμηθέα». ¨Συνεχίζουμε καθημερινά προπονήσεις και βρισκόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο τόσο αγωνιστικά όσο και σε αριθμό αθλητών. Έχουμε πολλά παιδιά στο δυναμικό του συλλόγου τα οποία ανταποκρίνονται πολύ θετικά στα αθλήματα (τραμπολίνο, ενόργανη γυμναστική κλπ.) και μάλιστα πολλά από αυτά θα πάρουν μέρος μελλοντικά σε πανελλήνιους αγώνες¨, συμπλήρωσε η πρόεδρος του ξανθιώτικου συλλόγου.        
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…