Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 17-10-2012

Εργασιακό 17-10-2012

0

Θέμα 1ο


1 παθολόγος στο Νοσοκομείο Ξάνθης
3 γιατροί στην 4η Υ.ΠΕ (Α.Μ – Θ) – 2 θέσεις στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής
78 γιατροί σε 47 νοσοκομεία . Οι θέσεις αφορούν όλες τις ειδικότητες  

Εβδομήντα οκτώ θέσεις επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων προκήρυξε το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, με απόφαση του υπουργού Yγείας, επαναπροκηρύσσεται ο προηγούμενος άγονος διαγωνισμός για την πλήρωση 60 κενών θέσεων επικουρικών ιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ προκηρύσσεται και νέος διαγωνισμός για την πλήρωση 18 νέων θέσεων ιατρών σε αντίστοιχα περιφερειακά νοσοκομεία.
Με την απόφαση αυτή του υπουργείου Υγείας επιδιώκεται η άμεση και αποτελεσματική ενίσχυση της λειτουργίας των περιφερειακών νοσοκομείων, τόσο σε νησιωτικές, όσο και σε ηπειρωτικές περιοχές και ως επί το πλείστον παραμεθόριες.  
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Για τη συμμετοχή στη διαδικασία, σι υποψήφιοι πρέπει, μεταξύ άλλων, να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
■ Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου, από το οποίο θα προκύπτει ότι ο κάτοχος είναι Έλληνας πολίτης χώρας κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
■ Για τους πολίτες χωρών – μελών της Ε.Ε. απαιτείται βεβαίωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας. Η εξέταση δεν απαιτείται για ιατρούς που είναι απόφοιτοι ελληνικού πανεπιστημίου ή έχουν αποκτήσει τίτλο ειδικότητας στην Ελλάδα.
■Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου ειδικότητας. Για τους οδοντιάτρου; επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πτυχίου ή αναγνώρισα ΔΟΑΤΑΠ.
■Πρωτότυπη βεβαίωση εγγραφής σε ιατρικό σύλλογο.
■Βεβαίωση ή βεβαιώσει προϋπηρεσίας ως επίκουρου ιατρού.
Ειδικά για τους επικουρικούς ιατρούς που ενδιαφέρονται για το ΕΚΑΒ, θα πρέπει να διαθέτουν παθολογία, χειρουργικές ή ειδικότητες Γενικής Ιατρικής. Υπάρχει από μία θέση σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ρέθυμνο. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 5231897.  

 

     
4η ΥΠΕ


 

Ειδικότητα Νοσοκομείο θέσεις
ΜΕΘ Γ.Ν. Δράμας 1
Αναισθησιολογία Γ.Ν. Κομοτηνής 1
Παθολογία(ΤΕΠ) Γ.Ν. Ξάνθης 1


ΕΚΑΒ


Αλεξανδρούπολη 1
Κομοτηνή 1

Θέμα 2ο


48 θέσεις στη ΔΕΗ Μακεδονίας – Θράκης
276 προσλήψεις τεχνικών και διοικητικών στη ΔΕΗ    

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 192 θέσεις που έχει προκηρύξει γι’ αυτή την εβδομάδα η ΔΕΗ έχουν απόφοιτοι δευτεροβάθμιοι εκπαίδευσης με ειδικότητα κυρίως τεχνιτών, χειριστών, οδηγών, υπαλλήλων γραφείου και εργατών. Επτά παραρτήματα της ΔΕΗ σε ισάριθμες πόλεις θα προβούν έως το τέλος του μήνα στην πρόσληψη των νέων υπαλλήλων. Το νέο προσωπικό θα εργαστεί για ένα οκτάμηνο με σύμβαση εργασία ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ειδικά για την ειδικότητα των ηλεκτροτεχνικών Εναερίων- Υπογείων δικτύων, η υπηρεσία διατηρείτο δικαίωμα να εκπαιδεύσει τους επιτυχόντες σε ειδικό εκπαιδευτικό κύκλο στις σχολές της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ. Η μη καταλληλότητα των επιτυχόντων για τις θέσεις εργασίας για τις οποίες προσλήφθηκαν, ή η μη επιτυχής αποφοίτησή τους από τον κύκλο εκπαίδευσης των Σχολών της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ συνιστούν σπουδαίο λόγο καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
Στο μεταξύ 84 θέσεις διοικητικού προσωπικού εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες της ΔΕΗ 13 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.
Οι θέσεις κατανέμονται στις εξής τρεις ειδικότητες:
■ΔΕ Ταμιών, 53 θέσεις,
■ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, 28 θέσεις, και
■ ΔΕ Υπαλλήλων Γραφείου, τρεις θέσεις.
Οι φορείς θα καθορίσουν τις προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.  
 
ΔΕΗ – Κλάδος Πωλήσεων Μακεδονίας – Θράκης


Ειδικότητα Θέσεις Πληροφορίες
ΔΕ Διοικητικού Προσωπικού (Ταμίες) 37 2310 – 482277
ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων 11 2310 – 482277

 

Θέμα 3ο


15 θέσεις για Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη
Έως 9 Νοεμβρίου η προθεσμία για τις 66 θέσεις στην Υπηρεσία Ασύλου

Στο ΦΕΚ 1/2012 βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη η 1Σ/2012 πρόσκληση του ΑΣΕΠ, που αφορά τη στελέχωση της Υπηρεσίας Ασύλου του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με 66 μόνιμους υπαλλήλους που περιλαμβάνεται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ και δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί στις υπηρεσίες τους (άρθρο 18 παρ. 3 του ν. 4058/2012).
Πιο συγκεκριμένα στη διαδικασία του «κλειστού» αυτού διαγωνισμού μπορούν να πάρουν μέρος όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1/1/2009 μέχρι και 31/12/2010, βάσει διαδικασιών πλήρωσης θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του ΑΣΕΠ ή των φορέων των οποίων οι έχουν ελεγχθεί από το ΑΣΕΠ και δεν διορίστηκαν.
Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντα μπορούν να υποβάλουν μόνο οι υποψήφιοι των ειδικοτήτων: ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων , ΔΕ Γραμματέων, ΔΕ Οικονομικών και ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού, αρκεί να μην έχουν διοριστεί κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εγγεγραμμένοι σε oριστικούς πίνακες διοριστέων που κλήθηκαν από τον φορέα διορισμού προς ανάληψη υπηρεσίας και δεν αποδέχτηκαν τοη διορισμό τους ή που αποδέχτηκαν και εν συνεχεία παραιτήθηκαν, δεν έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία.  
Υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικά
Το ΦΕΚ της πρόσκλησης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Mdpvns 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τιs Περιφερειακές Ενότητες και τις Περιφέρειες της χώρας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν το έντυπο «Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για πρόσληψη στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη» (έντυπο ΑΣΕΠ με την ένδειξη ΥΠΑΣ. 189.1) στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www. asep.gr).
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν ταχυδρομικώς τις αιτήσεις τους έως την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Πρόσκληση: 1Σ/2012, Τ.0. 143 Οδ,Τ.Κ. 115 10, ΑΘΗΝΑ.
Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύουν: φωτοαντίγραφο των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας και φωτοαντίγραφο της αντίστοιχης σελίδας του ΦΕΚ (τεύχος Γ’), καθώς και της αντίστοιχης σελίδας στην οποία αναγράφεται ο πίνακας διοριστέων και υπογραμμισμένα το ονοματεπώνυμο του με τα υπόλοιπα στοιχεία. Τα αποτελέσματα και ο πίνακας των διοριστέων αναμένεται να ανακοινωθούν από την Ανεξάρτητη Αρχή έως το τέλoς Νοεμβρίου, έτσι ώστε το νέο προσωπικό να αναλάβει υπηρεσία άμεσα.    

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΔΕ


ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΣΕΙΣ
Περιφερειακό Γραφείο Αττικής 40
Περιφερειακό Γραφείο Θεσσαλονίκης 7
Περιφερειακό Γραφείο Ορεστιάδας 8
Περιφερειακό Αλεξανδρούπολης 7
Περιφερειακό Γραφείο Ρόδου 4

 

Θέμα 4ο


1.650 άνεργοι σε 15 Εφορείες Αρχαιοτήτων
8 περιφέρειες οι συμπράττοντες φορείς. Προσλήψεις και στην ΑΜΘ    

 

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε φορείς του πολιτισμού, μέσω του οποίου θα προσληφθούν 1.650 άνεργοι φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε δεκαπέντε Εφορείες Αρχαιοτήτων.
Οι συμπράττοντες φορείς θα προέρχονται από τις οκτώ περιφέρειες σύγκλισης (Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονία, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Πελοποννήσου), ενώ εξαιρούνται οι περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και το Νοτίου Αιγαίου. Οι πρώτοι από τους 22 συνολικά διαγωνισμούς αναμένεται να φτάσουν στο ΑΣΕΠ μέσα στην επόμενη εβδομάδα και να προκηρυχθούν στις αρχές Νοεμβρίου.
Οι επιλεγέντες άνεργοι θα προέρχονται από τις ειδικότητες ΠΕ Αρχαιολόγων, ΤΕ Συντηρητών, ΔΕ Φυλάκων/Νυχτοφυλάκων και ΥΕ Εργατών και θα καλύψουν τις ανάγκες των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
Eπίσης θα απασχοληθούν σε εργασίες ανάδειξης και συντήρησης πολιτιστικών υποδομών, οι οποίες συμβάλλουν στη διασφάλιση της προσβασιμότητας των πολιτιστικών χώρων στο ευρύ κοινό καθώς και σε ειδικές κοινωνικές ομάδες (ΑΜΕΑ).
Ακόμη θα καλύψουν τις διευρυμένες ανάγκες ασφάλειας κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων που διενεργούνται νόμιμα και κατόπιν άδειας εντός των χώρων αυτών και οι οποίες επίσης αποτελούν έκτακτο γεγονός.  
 
3 προλήψεις στο Δ.Π.Θ.  


Θέση: Επίκουρου καθηγητή Φορέας: Τμήμα Aγροτικής Ανάπτυξης
Αντικείμενο: «Φυτοπροστασία και Ρύπανση Αγροοικοσυστημάτων»
Πληροφορίες: Στη γραμματεία της Σχολής
θέση: Αναπληρωτή καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Ιατρικής, Τομέας Γενικής Παθολογίας
Αντικείμενο: «Αιματολογία» Πληροφορίες: Στη γραμματεία της Σχολής
θέση: Αναπληρωτή καθηγητή
Φορέας: Τμήμα Ιατρικής, Τομέας Νευρικού Συστήματος και Αισθητήριο Οργάνων
Αντικείμενο: «Νευρολογία»
Πληροφορίες : Στη γραμματεία της Σχολής            
Η Disneyland έρχεται στην Ελλάδα!  
Όχι, δεν πρόκειται προς μεγάλη δυσαρέσκεια των μικρότερων και… μεγαλύτερων θαυμαστών των ηρώων του Walt Disney- για τη μεταφορά του τόσο δημοφιλούς πάρκου διασκέδασης στη χώρα μας, αλλά για την άφιξη στην Αθήνα υπεύθυνων πρόσληψης προσωπικού του πάρκου της Disneyland στο Παρίσι με στόχο την ανεύρεση προσωπικού.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα 2 και 3 Νοεμβρίου στην Αθήνα, σε μέρος που δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, και οι Έλληνες υποψήφιοι που έχουν προεπιλεγεί, θα περάσουν από συνέντευξη, η οποία θα καθορίσει το αν θα προσληφθούν τελικά από την εταιρεία.
Συγκεκριμένα, η Disneyland-Paris, η οποία βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από το
Παρίσι (πέμπτη ζώνη), στην περιοχή Marne-la-Vallee, αναζητά προσωπικό: α) στη φιλοξενία-υποδοχή των επισκεπτών (ξενοδοχεία), β) στον τομέα τροφίμων και ποτών (σερβιτόροι, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στην τροφοδοσία, υπεύθυνοι μπαρ), γ) στην καθαριότητα, δ) στο τηλεφωνικό κέντρο, ε) στα παιχνίδια και στ) στα καταστήματα.
Προσόντα
Για να υποβάλει κάποιος Έλληνας υποψηφιότητα για τις θέσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 χρονών και να γνωρίζει απαραιτήτως σε καλό επίπεδο γαλλικά και αγγλικά.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει, σε πρώτη φάση, η Disneyland, το επίπεδο γνώσης ξένης γλώσσας Β1 ή και υψηλότερο είναι ικανοποιητικό, ωστόσο οι συνεντεύξεις που θα γίνουν στα γαλλικά και τα αγγλικά θα κρίνουν εάν ο εκάστοτε υποψήφιος είναι κατάλληλος για τη θέση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…