Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 1-1

Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 1-1

0
vasilakakis-empros

Καλή για ένα ημίχρονο η ξανθιώτικη ομάδα

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Μπάρκογλου – ο Μαρκόφσκι πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης          

Με το βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε η Skoda Ξάνθη από την Κέρκυρα, καθώς στα πλαίσια της μεταξύ τους αναμέτρησης για την 3η αγωνιστική, οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με σκορ 1-1.
Για ακόμη ένα παιχνίδι η ξανθιώτικη ομάδα δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως ο Μαρκόφσκι ήταν αυτός που με το 2ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα ισοφάρισε σε 1-1.  
Η εικόνα του αγώνα  
Οι 5-1 τελικές μέχρι το 34ο λεπτό έδειχναν ξεκάθαρα ότι η ομάδα του Μάντζιου είχε βελτιωθεί και αν μη τι άλλο έβγαζε υγεία στον αγωνιστικό χώρο.
Ωστόσο, η Κέρκυρα δεν είχε το γκολ. Είχε τις φάσεις, είχε τις ευκαιρίες απέναντι σε μία ομάδα που δεν μπορούσε να απειλήσει, αλλά δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει.
Βλέποντας την κακή εικόνα της Ξάνθης στο πρώτο ημίχρονο που ουσιαστικά πήγε χαμένο, ο Ουζουνίδης πέρασε στο ματς τους Βασιλακάκη και Πλατέλλα και δικαιώθηκε, αφού οι φιλοξενούμενοι άρχισαν σιγά-σιγά να βγαίνουν μπροστά και να απειλούν την Κέρκυρα. Το οξύμωρο, βέβαια, ήταν ότι η Κέρκυρα σκόραρε στο… κακό της ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 58ο λεπτό με σουτ του Μπάρκογλου.
Το 1-0 δεν πτόησε τους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έβαλαν τη μπάλα κάτω και έψαξαν με ορθολογικό τρόπο την ισοφάριση. Έχασαν σωρεία ευκαιριών, με κλασική αυτή του Πλατέλλα και τελικά ισοφάρισαν στο 69ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά του Μαρκόφσκι έπειτα από γύρισμα του Μαρίν.
Μάλιστα αν ήταν πιο εύστοχοι θα μπορούσαν να φύγουν και με το διπλό, αφού η Ξάνθη συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες, με τον Μαρίν να χάνει την τελευταία και σημαντικότερη σε τετ α τετ με τον Αναστασόπουλο.  
Φάσεις – Γκολ  
15′: Το δυνατό σουτ του Μπάρκογλου μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.
16′: Το σουτ στην κίνηση του Λεόν μπλόκαρε ο Βιβιανί.
44′: Το μακρινό σουτ του Μάνταλου μπλόκαρε εύκολα ο Αναστασόπουλος.
58′: Ο Καραλής έστρωσε στον Μπάρκογλου που έκανε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Βιβιανί για το 1-0.
59′: Η κεφαλιά του Ντάνι αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αναστασόπουλο.
61′: Μεγάλη ευκαιρία για την Skoda Ξάνθη. Ο Ντάνι έκανε την προσπάθεια και την πάσα με τον Πλατέλλα να αργεί στην προσπάθειά του και το πλασέ του έγινε… κόρνερ από τους αμυνόμενους.
69′: Ο Μάρκο Μαρκόφσκι με κεφαλιά πέτυχε το 1-1. Ο Μαρσελίνιο έκανε την σέντρα και ο Μαρίν στο ντεμπούτο του την τελική πάσα – γύρισμα.
77′: Μεγάλη ευκαιρία για τη Skoda Ξάνθη. Σε πάσα του Μπέρτου ο Μαρίν έφυγε μόνος αλλά στο τετ α τετ νικήθηκε από τον Αναστασόπουλο και η ευκαιρία χάθηκε.  
Διαιτητές  
Διαιτητής: Βοσκάκης(ΕΠΣ Ηπείρου)
Βοηθοί: Δημόπουλος (ΕΠΣ Μακεδονίας) – Καραϊσαρίδης (ΕΠΣ Πιερίας)
Κίτρινες: 29′ Μπέρτος, 36′ Χαμπλ, 86′ Μπαξεβανίδης.  
Συνθέσεις  
Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής (64′ Βασιλογιάννης), Αγρίτης, Μπάρκογλου, Λεόν (81′ Τσουμάνης), Εντερ, Κρητικός (72′ Ηλιάδης), Χαμπλ, Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης.
Skoda Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σάντος, Φλίσκας (64′ Μαρίν), Ντάνι, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (45′ Πλατέλλας), Μάνταλος (45′ Βασιλακάκης), Μαρκόφσκι.  
Ουζουνίδης: «Πρέπει να νικάμε σε τέτοια παιχνίδια»  
Η Skoda Ξάνθη θα πρέπει να κερδίζει τα παιχνίδια που θεωρητικά είναι καλύτερη του αντιπάλου της αν θέλει να αλλάξει επίπεδο, σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Ο προπονητής της Ξάνθης, μετά το τέλος του αγώνα με την Κέρκυρα, στην συνέντευξη Τύπου, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την νοοτροπία των παικτών του, οι οποίοι είναι ευχαριστημένοι από την εκτός έδρας ισοπαλία.
«Κάναμε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα ήταν αγνώριστη. Κάναμε πολλά λάθη, χωρίς κίνηση, ήμασταν αργοί, πάντα δεύτεροι σε όλες τις φάσεις και με κακές επιλογές, όταν ήμασταν στην περιοχή της Κέρκυρας. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε καλύτερη εικόνα. Ανεξάρτητα με το γκολ που δεχθήκαμε δείχναμε ότι αλλάζαμε τον ρυθμό μας. Μετά το γκολ, αντιδράσαμε πολύ καλά. Όμως δεν νομίζω ότι πρέπει δεχθείς ένα γκολ για να δείξεις τις ικανότητές σου», ήταν το πρώτο σχόλιο του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Και συνέχισε: «Σε εκείνο το τέταρτο δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Το πρόβλημα είναι γιατί δεν το δείχνουμε σε μεγαλύτερη διάρκεια. Πιθανόν οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι με ένα «Χ» εκτός έδρας. Αν θέλεις να αλλάξεις επίπεδο, τέτοια παιχνίδια που θεωρητικά είσαι καλύτερος πρέπει να το κερδίζεις και όχι μόνο ματς όπως με την ΑΕΚ, ή τον ΠΑΟΚ, ή τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.
Θέλουμε περισσότερη συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Σε γενικές γραμμές, αν και οι παίκτες είναι ικανοποιημένοι δεν είμαι ευχαριστημένος».  
Μήνυμα Πανόπουλου με πολλούς αποδέκτες…  
Πυρ και μανία ήταν μετά την ισοπαλία της Ξάνθης κόντρα στη Κέρκυρα ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Χρήστος Πανόπουλος.
Ο παράγοντας της Skoda Ξάνθη τα είχε τόσο με τους παίκτες όσο και με το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, καθώς η εικόνα που έχει δείξει η ξανθιώτικη ομάδα στις τρεις πρώτες αγωνιστικές δεν τον έχει αφήσει ικανοποιημένο σε ένα πρωτάθλημα που «ίσως είναι το χειρότερο πρωτάθλημα από την ίδρυση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε θέμα ποιότητας», όπως ο ίδιος είπε.
«Είναι μεγάλη ντροπή, πρώτα για τον προπονητή και εν συνεχεία για τους ποδοσφαιριστές να παρουσιάζουν την εικόνα που παρουσίασαν σήμερα απέναντι στην ομάδα της Κέρκυρας. Την ίδια εικόνα, για να μην κοροϊδευόμαστε, παρουσίασαν και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, την ίδια κακή εικόνα παρουσίασαν και στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, με εξαίρεση ένα 25λεπτο. Δυστυχώς κάποιοι στη Skoda Ξάνθη πιστεύουν ότι η ομάδα αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα και όχι μόνον αυτό, αλλά ότι κάθε Κυριακή παίζουν με την Μπαρτσελόνα.
Όλοι αυτοί οφείλουν να ξυπνήσουν και να καταλάβουν ότι η συγκεκριμένη ομάδα συμμετέχει στο χειρότερο πρωτάθλημα από άποψης ποιότητας ομάδων, ίσως από ίδρυσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Υπάρχουν ομάδες που πιθανόν να μην έχουν παίκτες να συμπληρώσουν 18άδα και 19άδα και αν έχουν, είναι νέα παιδιά που τα βάζουν γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο.
Άρα λοιπόν, όσοι συμμετέχουν σ’ αυτήν την ομάδα που λέγεται Skoda Ξάνθη να ξυπνήσουν από τον ύπνο τους, να τσιμπηθούν και να καταλάβουν ότι δεν παίζουν κάθε Κυριακή με Μπαρτσελόνες. Συγχαρητήρια στον προπονητή της Κέρκυρας και στους ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν σ’ αυτήν, γιατί με τέτοια προβλήματα παλεύουν για το καλύτερο. Τους εύχομαι ειλικρινά, καλή συνέχεια», ήταν τα λόγια του Πανόπουλου μετά τη λήξη της αναμέτρησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ξάνθης.      

 
SUPER LEAGUE  


3η αγωνιστική – αποτελέσματα
Λεβαδειακός – Βέροια 0-0
Πανθρακικός – Παναθηναϊκός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός 1-2
Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 1-1
Π.Α.Ο.Κ. – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Πλατανιάς – Ατρόμητος Αθ. 0-0
A.E.K. – Άρης (χθες βράδυ)
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
20.30: Πανιώνιος – Ο.Φ.Η. (Novasports 2)  
Η βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 9
2. Ατρόμητος Αθηνών 7
3. Αστέρας Τρίπολης 6
4. Πανιώνιος 6**
5. Π.Α.Ο.Κ. 6
6. Πλατανιάς 5
7. Skoda Ξάνθη 5
8. Πανθρακικός 3
9. Παναθηναϊκός 2
10. ΠΑΣ Γιάννινα 2
11. Ο.Φ.Η. 2**
12. Άρης 1*
13. Βέροια 1
14. Κέρκυρα 1
15. Λεβαδειακός 1
16. A.E.K. 0*
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα ΑΕΚ – Άρης.
** Πανιώνιος – ΟΦΗ θα αγωνιστούν σήμερα.
*** Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στη σελίδα 16.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …