Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κωνσταντινούπολη και Κέρκυρα προτιμούν οι Ξανθιώτες για το Πάσχα

Κωνσταντινούπολη και Κέρκυρα προτιμούν οι Ξανθιώτες για το Πάσχα

0

Πολύ υποτονικό το ενδιαφέρον – Tour στα τουριστικά γραφεία της πόλης: Από τα 5 που ρωτήσαμε μόνο 2 έχουν διοργανώσει πασχαλινές εκδρομές

 

Γαμήλιες διακοπές στο …Ντουμπάι για λίγους

 

 

Ο κύβος ερρίφθη από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας και φέτος θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό μετά από δύο χρόνια που είχαμε lockdown και απαγορεύονταν οι μετακινήσεις ωστόσο άλλοι παράγοντες είναι αυτοί  φέτος που «φρενάρουν» την διάθεση για εκδρομές εντός και εκτός χώρας.

Πλέον ο κορωνοϊός δεν αποτελεί το εμπόδιο για τις εκδρομές καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα αλλά  οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια που έχουν «τινάξει» στον αέρα τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών και όποια σχέδια είχαν για αποδράσεις το Πάσχα έχουν πάρει αναστολή! Επίσης οι ανατιμήσεις έχουν αυξήσει το κόστος των μετακινήσεων και η εικόνα  Πάσχα στο χωριό δίπλα στο  σουβλιστό αρνί μοιάζει …ουτοπία, δεδομένου ότι και η τιμή του αρνιού έχει πιάσει …ταβάνι!

Από τα 5 τουριστικά γραφεία μόνο δύο θα διοργανώσουν εκδρομές για το Πάσχα – Υποτονικό ενδιαφέρον

Η εικόνα μιλά από μόνη της στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας. Απευθυνθήκαμε σε 5  (σχεδόν το σύνολο τους) και μόνο σε δύο απ’ αυτά μας είπαν ότι έχουν προγραμματίσει μια – τρεις εκδρομές για τις ημέρες του Πάσχα. Τα υπόλοιπα, είτε ότι  δεν έχουν λεωφορεία τα οποία έχουν παραχωρήσει σε άλλα γραφεία εκτός Ξάνθης, είτε ότι κλείνουν απλά μετακινήσεις και ξενοδοχεία στους πελάτες τους και όχι πακέτα όπως παλαιότερα. Όλοι ανεξαιρέτως  οι τουριστικοί πράκτορες κάνουν λόγο για ελάχιστο ενδιαφέρον σε σχέση με εποχές προ covid και ότι πριν προλάβει να ανακάμψει ο εκδρομικός τουρισμός ήρθε η ενεργειακή κρίση και του έδωσε την χαριστική βολή.

Το έθιμο με τα κανάτια

Προορισμοί των Ξανθιωτών για το Πάσχα: Κωνσταντινούπολη και Κέρκυρα

Ειδικότερα σύμφωνα με το ρεπορτάζ  από το γραφείο Tasios Tours μας ανέφεραν ότι έχουν προγραμματίσει τρεις εκδρομές. Μια για Κωνσταντινούπολη , μία  Κέρκυρα και μία για Σμύρνη. Είναι το μοναδικό γραφείο που έχει τρεις εκδρομές. Οι τιμές είναι για Κωνσταντινούπολη από την Μ. Παρασκευή έως την Δευτέρα του Πάσχα 175 ευρώ το άτομο ενώ για Κέρκυρα 260 ευρώ.

Από το DOST TRAVEL μας είπαν ότι δε έχει καθόλου λεωφορεία και ως εκ τούτου οι εκδρομές που συνήθως διοργανώνει με προορισμό της Αδριανούπολη – Κεσσάνη – Κωνσταντινούπολη δεν θα γίνουν.

Καμιά εκδρομή δεν θα γίνει  από το Tarpidis Tours καθώς όπως μας είπε δεν υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό και δεν έχουν λεωφορεία.

Αντίθετα το ΚΤΕΛ Ξάνθης tours διοργανώνει εκδρομή για Κέρκυρα από 22 – 25 Απριλίου με 280 ευρώ το δίκλινο. Όπως ανέφεραν από το γραφείο υπάρχει ενδιαφέρον ωστόσο υπάρχουν ακόμη κενές θέσεις.

Τέλος από το SUNN THRAC travel μας είπαν πως δεν δουλεύουν με πακέτα αλλά εξυπηρετούν τους πελάτες τους με μετακινήσεις (50 ευρώ με επιστροφή Κωνσταντινούπολη και 40 ευρώ τα φοιτητικά και 40 ευρώ η διανυκτέρευση. Επίσης κλείνει φτηνά αεροπορικά εισιτήρια για  Ευρώπη και γαμήλιες διακοπές.

Γαμήλιες διακοπές στο …Ντουμπάι για λίγους

Να σημειώσουμε ότι  είναι ένα είδος τουρισμού που έχει ζήτηση τελευταία αφ’ ενός γιατί τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν έγιναν γάμοι λόγω covid και αφ΄ ετέρου είναι και της μόδας για όσους έχουν βέβαια τα …κότσια. Έτσι ζήτηση έχουν προορισμοί όπως το Ντουμπάι, οι  Μαλβίδες και Ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό όπως μας ανέφεραν από το πρακτορείο, είναι ότι οι διακοπές που προγραμματίζουν είναι ολιγοήμερες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πιθανή διακοπή νερού αύριο σε περιοχές της πόλης

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης από το Παρά…