Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Προς εκτόνωση το ζήτημα των φαρμακοποιών

Προς εκτόνωση το ζήτημα των φαρμακοποιών

0
kalfa_2-empros

Θετική η εισήγηση της προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης για την αναστολή της κινητοποίησης

Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ. Κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών και ο συμψηφισμός των χρεών

Προς εξομάλυνση βαίνει το  ζήτημα των φαρμακοποιών αφού μετά την γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου το Σάββατο στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι κατά τόπους σύλλογοι αποφάσισαν να αναστείλουν την κινητοποίησή τους που ταλαιπώρησε τους ασθενείς με ασφάλιση ΕΟΠΥΥ αφού δεν εκτελούνταν οι συνταγές του Οργανισμού

Μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ
Στην Ξάνθη η τελική απόφαση αναμένονταν να παρθεί αργά το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε και πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συλλόγου φαρμακοποιών Ξάνθης. Όμως η εισήγηση της προέδρου του συλλόγου κας Δέσποινας Κάλφα ήταν θετική ως προς την αναστολή της κινητοποίησης. Παρά ταύτα υπήρχαν και φωνές όπως του εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Φωτιάδη που ζήτησαν «συνέχιση του αγώνα», όπως χαρακτηριστικά είπε. Να σημειώσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για διακοπή των κινητοποιήσεων έπαιξε και η κίνηση του υπουργείου Υγείας να εξοφληθούν οι οφειλές του Ιουνίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο, οι φαρμακοποιοί του λεκανοπεδίου δεν πείστηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις. Στην περιφέρειά μας τα φαρμακεία των Σερρών και της Δράμας άρχισαν ήδη και εκτελούν συνταγές του ΕΟΠΥΥ ενώ υπό συζήτηση είναι και οι σύλλογοι της Καβάλα, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία και ο συμψηφισμός των χρεών
Η κα Κάλφα μιλώντας στο «Ε» αιτιολόγησε την απόφασή  της για αναστολή των κινητοποιήσεων που εξέθεσε και στη συνεδρίαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού συλλόγου: «Υπάρχουν προβλήματα αλλά τουλάχιστον τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Πάντα λέγαμε ότι αν μας δοθούν ισοδύναμα μέτρα όπως συμψηφισμό των χρεών μας με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. Για μας κρίσιμα ζητήματα παραμένουν η πίστωση των εταιρειών προς τα φαρμακεία, ο συμψηφισμός των χρεών και η ρύθμιση των παλαιών χρεών καθώς επίσης και  εξαίρεση μας από το Τειρεσία για χρέη μας προς τις εταιρείες», επισημαίνει η κα Κάλφα.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο υφ. Υγείας κ. Σαλμάς από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 22 Νοεμβρίου θα εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος στις 22 Δεκεμβρίου. Ενώ οι τρεις τελευταίοι μήνες του 2012 ( Οκτώβριος Νοέμβριος, Δεκέμβριος ) θα εξοφληθούν μέσα στο α’ τρίμηνο του έτους.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…