Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Υπεξαίρεσαν 485.000 ευρώ από λογαριασμό νεκρού

Υπεξαίρεσαν 485.000 ευρώ από λογαριασμό νεκρού

0
Tameio-trapeza-empros

65χρονος με πλαστή ταυτότητα έκανε αναλήψεις από υποκαταστήματα τράπεζας σε Ξάνθη και Δράμα

Εξαρθρώθηκε 7μελής σπείρα και διαπιστώθηκαν έως τώρα οκτώ συνολικά περιπτώσεις απάτης. Εμπλέκεται και διευθυντής υποκαταστήματος

“Kolpo grosso” είχε στήσει πολυμελής σπείρα που με πλαστή ταυτότητα και απατεώνα να υποδύεται 81χρονο που είχε αποβιώσει εδώ και δύο χρόνια, προέβαιναν σε αναλήψεις από δύο υποκαταστήματα τράπεζας σε Ξάνθη και Δράμα. Στις απάτες εμπλέκεται και διευθυντής υποκαταστήματος, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Τα χρήματα που αποκόμισαν οι δράστες από την παράνομη δράση τους ανέρχονται στις 485.000 ευρώ.

8 αναλήψεις από υποκαταστήματα της Ξάνθης και χωριού της Δράμας
Την οργανωμένη εγκληματική οργάνωση εξάρθρωσε μετά από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες το τμήμα Ασφαλείας Δράμας. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η ομάδα εξαπατούσε υπαλλήλους τραπεζικών υποκαταστημάτων, πραγματοποιώντας αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών. Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί οκτώ περιπτώσεις απάτης σε δύο τραπεζικά υποκαταστήματα, το ένα στην Ξάνθη και το άλλο σε χωριό της Δράμας.
Επίσης προέκυψε ότι στην εγκληματική ομάδα συμμετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα, (έξι ημεδαποί, ηλικίας 33, 43, 47, 53, 43, και 65 ετών και ένας αγνώστων μέχρις στιγμής στοιχείων δράστης), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη και πλαστογραφία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, οι παραπάνω δράστες από τις αρχές του χρόνου, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διακριτούς ρόλους και ενεργώντας με συγκεκριμένο τρόπο και μεθοδολογία δράσης καθώς και με διάφορες συνθέσεις, προέβαιναν σε εξαπάτηση υπαλλήλων τραπεζικών υποκαταστημάτων, με σκοπό την ανάληψη μεγάλων χρηματικών ποσών.

Μέλος της σπείρας παρίστανε τον 81χρονο κάτοχο του λογαριασμού
Οι δράστες είχαν αντιληφθεί ότι ο 81χρονος που απεβίωσε πριν από δύο περίπου χρόνια στην Αθήνα διέθετε μεγάλο χρηματικό ποσό στην τράπεζα και δεν είχε κληρονόμους. Ο ένας από αυτούς, ο 65χρονος, συνοδευόμενος κάθε φορά από άλλο μέλος της ομάδας, το οποίο παρίστανε κάποιο συγγενή του και με πλαστή ταυτότητα, παρίστανε τον 81χρονο κάτοχο του λογαριασμού και πραγματοποιούσε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών, εξαπατώντας τους υπαλλήλους των υποκαταστημάτων.

Σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής που εμπλέκεται
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι τα μέλη της ομάδας, κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2012, μετέβησαν στα παραπάνω τραπεζικά υποκαταστήματα οκτώ φορές και πραγματοποίησαν συνολικά αναλήψεις, που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 485.000 ευρώ. Από την έρευνα επίσης φέρεται ως μέλος της ομάδας και ο 43χρονος, διευθυντής ενός από τα υποκαταστήματα, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σημειώνεται επίσης ότι σε βάρος των δύο δραστών ηλικίας 65 και 53 ετών εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις.
Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας, για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…