Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Φανάρια… της συμφοράς

Φανάρια… της συμφοράς

0
fanaria_xalasmena_2-empros

Παρά τις συνεχείς επισκευές, συνεχίζουν να παρουσιάζουν περιοδικά προβλήματα

Τον «πονοκέφαλο» των τεχνικών υπηρεσιών αποτελούν τα φανάρια στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Λ. Στρατού, καθώς συνεχίζουν να παρουσιάζουν περιοδικά προβλήματα, ξανά τις τελευταίες ημέρες.
Πρόκειται για τα πρώτα φανάρια της πόλης, που «μετρούν» πάνω από 20 χρόνια ζωής, τα πιο παλιά και άρα με το πιο απαρχαιωμένο μηχανολογικό σύστημα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα επηρεάζονταν συχνά από τις βροχοπτώσεις και χαλούσαν, αλλά επανέρχονταν ξανά από μόνα τους μετά από ένα χρονικό διάστημα. Οι υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών προέβησαν σε μια σειρά από επισκευές, αλλάζοντας τις φάσεις και για μερικούς μήνες πίστεψαν ότι το πρόβλημα έχει διορθωθεί.
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες επανήλθαν τα προβλήματα και τα φανάρια τίθενται από μόνα τους εκτός λειτουργίας και στη συνέχεια επαναλειτουργούν μετά από μισή ή μία ώρα και πάλι από μόνα τους.
Στο σημείο, παρόλο που πρόκειται για επικίνδυνη διασταύρωση οι οδηγοί έχουν συνηθίσει και διέρχονται με προσοχή ως επί το πλείστο.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Μούρκας είναι ενήμερος για τα συνεχή προβλήματα και έχει εξετάσει σε συνεργασία με τις Τ.Υ. την περίπτωση του συγκεκριμένου σηματοδότη, ωστόσο λόγω της παλαιότητας του συστήματος δεν μπορεί να γίνει μόνιμη επιδιόρθωση. Η ολική αντικατάσταση είναι αποτρεπτική λόγω του κόστους που θα επιβάλει και γι’ αυτό αναμένεται να εξετάσει την περίπτωση το συνεργείο της SIEMENS, με την πρώτη ευκαιρία, όταν ξαναέρθει στην πόλη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…