Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αστυνομικοί Ξάνθης: «Κρατήστε το λόγο σας κ. Σαμαρά»

Αστυνομικοί Ξάνθης: «Κρατήστε το λόγο σας κ. Σαμαρά»

0
astynomia_ktirio_002

Απευθύνονται στον πρωθυπουργό με ανοιχτή επιστολή

Για «τραγική κατάσταση» κάνει λόγο ο Κ. Μαλλικόπουλος, λόγω των περικοπών και της απασχόλησης μεγάλου μέρους της δύναμης της Α.Δ. Ξάνθης στο Κέντρο Κράτησης
 
Ανοιχτή επιστολή σε δηκτικό και σκληρό τόνο απηύθυναν στον Αντώνη Σαμαρά οι αστυνομικοί της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης, σχετικά με την επιχειρούμενη περαιτέρω μείωση των μισθολογίων τους, σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα των δράσεων των αστυνομικών στην πάταξη της εγκληματικότητας και την προστασία του πολίτη.

Τραγικές ελλείψεις στην Α.Δ. Ξάνθης
Ο πρόεδρος της Κίνησης Κωνσταντίνος Μαλλικόπουλος εξήγησε στο «Ε» ότι την επιστολή συνδυάσανε τα μέλη με τον επικοινωνιακό… καφέ του πρωθυπουργού στην Ομόνοια το πρωί της Κυριακής. «Η κατάσταση είναι τραγική. Εδώ και δύο χρόνια υποστήκαμε μειώσεις 35-40% και πλέον το μεγαλύτερο μέρος του Σώματος ζει με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ. Πιο πολύ αγωνιούμε για τους νέους που επιτελούν το καθήκον με 750 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του πενθημέρου και των νυχτερινών. Τι θα γίνει αν μας αφαιρέσουν και άλλο 12%, όπως λένε;», εξηγεί ο κ. Μαλλικόπουλος.
Επίσης, ο ίδιος αναφέρεται και στην πρόσφατη και αιφνιδιαστική λειτουργία του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών στη Σχολή Αστυφυλάκων για να καταδείξει την επιβάρυνση στο έργο τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της απομείωσης της δύναμής τους. «Ακούστηκαν διάφορα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στο Κέντρο βρίσκεται μία διμοιρία κάθε μέρα και περίπου 70 αστυφύλακες από την Α.Δ. Ξάνθης έχουν αφαιρεθεί από την οργανική μας δύναμη για το λόγο αυτό. Και το γεγονός αυτό βέβαια οδηγεί σε ελλιπή αστυνόμευση. Πλέον διαθέτουμε ένα μόλις περιπολικό, και η Τροχαία και η Ασφάλεια κάποιες φορές βγαίνουν ακόμη και με ένα άτομο…», σημειώνει ο κ. Μαλλικόπουλος.

Η ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό
Κύριε Πρωθυπουργέ ,
Με χαρά σας είδαμε στη χθεσινή σας επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή που άλλοτε αποτελούσε άβατο και ήταν γκετοποιημένη. Είδαμε πολίτες να σας πλησιάζουν, να σας ευχαριστούν και να σας δίνουν τα εύσημα για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Διακρίναμε ένα αίσθημα ικανοποίησης και υπερηφάνειας από εσάς.
Αν σας κάναμε υπερήφανο, εσείς γιατί μας ταπεινώνετε;
Αν σας κάναμε υπερήφανο, εσείς γιατί μας απαξιώνετε;
Κύριε πρωθυπουργέ,
Αυτό το επίτευγμα δεν είναι έργο των συμβούλων των 5,000€ αλλά των Ελλήνων Αστυνομικών των 800€,του κλάδου που δουλεύει 6 μέρες την εβδομάδα, του μοναδικού κλάδου που το βράδυ αφήνει το σπίτι του για να προστατεύσει τα σπίτια των άλλων πολιτών.
Σας θυμίζουμε τα δικά σας λόγια :
«Πρέπει να τονίσουμε όμως, ότι τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο. Αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν. Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.
Δεν μπορείς να έχεις αποτελεσματικά αστυνόμευση με αστυνομία που κυριολεκτικά συνθλίβεται μισθολογικά. Εδώ δεν πρόκειται για ένα κλαδικό αίτημα.
Πρόκειται για άμεση προτεραιότητα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής…¨
Το μόνο που σας ζητάμε είναι να κρατήσετε το λόγο σας…

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…