Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Δεν παρατά η ΕΥΡΩΦΑΡΜ την ΕΛΒΙΖ

Δεν παρατά η ΕΥΡΩΦΑΡΜ την ΕΛΒΙΖ

0

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο επικεφαλής του Ομίλου ΕΥΡΩΦΑΡΜ κ. Βασίλης Χαλκίδης σενάριο απόσυρσης του ενδιαφέροντος του Ομίλου για την ΕΛΒΙΖ

Η ΑΤΕ καθυστερεί στην υλοποίηση των υποχρεώσεων της και αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην εταιρεία.

Αντικρουόμενες δηλώσεις εκπροσώπων της ΕΛΒΙΖ δημιουργούν σύγχυση γύρω από το θέμα της εξαγοράς της από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ καθιστώντας υπεύθυνη για πιθανό  «ναυάγιο» της συμφωνίας την ΑΤΕ. Με νωπές ακόμα τις υπογραφές που «σφράγισαν» τη συμφωνία με την ΑΤΕ – μόλις 25/4/2012 –  βλέπει το φως της δημοσιότητας δημοσίευμα όπως αυτό της Αgronews το οποίο έχει δηλώσεις του επικεφαλής του Ομίλου της ΕΥΡΩΦΑΡΜ κ. Βασίλης Χαλκίδης σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΡΩΦΑΡΜ αποσύρει το ενδιαφέρον της από την ΕΛΒΙΖ. Στο δημοσίευμα αναφέρεται: «  Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του εκπρόσωπου της ΕΥΡΩΦΑΡΜ Βασίλη Χαλκίδη στο AgroNews, o όμιλος έχει πάρει την απόφαση να αποσυρθεί από το ενδιαφέρον για την ΕΛΒΙΖ  και να κινηθεί νομικά για τα θέματα που έχουν ανακύψει με απόλυτη ευθύνη του πωλητή.

Πρόεδρος της ΕΥΡΩΦΑΡΜ: «Υπάρχουν καθυστερήσεις σε βασικές υποχρεώσεις της ΑΤΕ». 
Το «Ε» λόγω του τοπικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το θέμα της ΕΛΒΙΖ επικοινώνησε με τον κ. Βασίλη Χαλκίδη ο οποίος και διέψευσε κατηγορηματικά οποιοδήποτε ενδεχόμενο αποχώρησης της ΕΥΡΩΦΑΡΜ από την ΕΛΒΙΖ: «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εδώ έχουν υπογραφεί συμβόλαια, υπάρχει συμφωνία εξαγοράς», τονίζει με έμφαση ο κ. Χαλκίδης. Ωστόσο παραδέχεται ότι υπάρχουν προβλήματα με την ΑΤΕ εξαιτίας της μη υλοποίησης των δεσμεύσεών της απέναντι στην ΕΥΡΩΦΑΡΜ που συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία και όπως υποστηρίζει ο κ. Χαλκίδης: «υπάρχουν καθυστερήσεις σε βασικές υποχρεώσεις της».  Πιο συγκεκριμένα, στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει από την επίσημη υπογραφή πώλησης της ΕΛΒΙΖ στον όμιλο ΕΥΡΩΦΑΡΜ, ο υπηρεσιακός μηχανισμός της τράπεζας αρνείται να αποδώσει στη νέα ιδιοκτησία τα χρήματα που αντιστοιχούν σε ρευστοποίηση των επιταγών πελατών της βιομηχανίας, ενώ την ίδια στιγμή, παλιές υποχρεώσεις από παλιές επιταγές προς τους πιστωτές της επιχείρησης παραμένουν απλήρωτες με αποτέλεσμα να βρίσκονται εκτεθειμένοι οι νέοι ιδιοκτήτες. Συμβατική υποχρέωση της ATE αποτελούσε επίσης η έκδοση δανείου ύψους 2,2 εκατ. ευρώ, του οποίου το διαθέσιμο ποσό θα πήγαινε για την κάλυψη παλιών υποχρεώσεων της ΕΛΒΙΖ. Παρά ταύτα ο κ. Χαλκίδης είναι κατηγορηματικός σ’ ότι αφορά το «σπάσιμο»της συμφωνίας και κατά συνέπεια η έγερση του θέματος αποσκοπεί στο να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στην ΑΤΕ να επισπεύσει την υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Παρεμβάσεις στην ΕΛΒΙΖ
Και  προς επίρρωση του ισχυρισμού του ο κ. Χαλκίδης ανέφερε ότι στην ΕΛΒΙΖ έχουν ήδη γίνει μια σειρά παρεμβάσεων στις κτιριακές υποδομές του εργοστασίου (ανακαίνιση, βάψιμο κ.λ.π.) και στον αύλειο που όπως είπε: «Όταν την παραλάβαμε ήταν σε κακό  χάλι. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα και να αυξήσουμε την παραγωγή και τον κύκλο εργασιών της εταιρείας». Μάλιστα όπως είπε πρόκειται σε άμεσο χρονικό διάστημα να αναγείρουν στον αύλειο χώρο πολυκατάστημα αγροτοεφοδίων. Υπενθυμίζουμε ότι τον Όμιλο της ΕΥΡΩΦΑΡΜ που έχει ως έδρα την Αλεξάνδρεια Ημαθίας τον αποτελούν 5 εταιρείες και δραστηριοποιείται στο χώρο των αγροτοεφοδίων επί 35 χρόνια. Με την εξαγορά της ΕΛΒΙΖ μπήκε στο χώρο και των ζωοτροφών. Σ’ ότι αφορά τις άλλες αλλαγές στην ΕΛΒΙΖ υπάρχει και μια αρνητική καθώς έγιναν 15 – 20 απολύσει προσωπικού καθώς κρίθηκε ότι  το προσωπικό ήταν υπεράριθμο.  

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…