Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 26-09-2012

Εργασιακό 26-09-2012

0

Θέμα 1ο


5 προσλήψεις στον ΟΚΑΝΑ ΑΜΘ  
Αιτήσεις έως τις 3 Οκτωβρίου

Ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) για την κάλυψη των αναγκών του σε προσωπικό ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με 3 γιατρούς και 2 νοσηλευτές προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του στις Μονάδες του σε Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή – Καβάλα.  
Συγκεκριμένα ενδιαφέρεται να συνεργαστεί:
Αλεξανδρούπολη
Ένας (1) Ιατρός Ψυχίατρος Π.Ε.
Ένας (1) Νοσηλευτής/τρια Π.Ε. ή Τ.Ε.  
Κομοτηνή
Ένας (1) Ιατρός Ψυχίατρος Π.Ε. ή Ιατρός Παθολόγος Π.Ε. ή Γενικός Ιατρός Π.Ε.
Ένας (1) Νοσηλευτής/τρια Π.Ε. ή Τ.Ε.  
Καβάλα
Ένας (1) Ιατρός Ψυχίατρος Π.Ε. ή Ιατρός Παθολόγος Π.Ε. ή Γενικός
Ιατρός Π.Ε.  
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν την αίτησή τους και τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, μόνο ταχυδρομικώς, με απόδειξη. στη διεύθυνση :
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΟΚΑΝΑ, Αβέρωφ 21, 10433 – Αθήνα.
Η προθεσμία υποβολή αιτήσεων ορίζεται από 26-09-2012 έως και 03-10-2012, όπως θα προκύπτει από τη σφραγίδα ταχυδρομείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκτυπώσουν την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, αλλά και το ειδικό έντυπο αίτησης από την ηλεκτρονική διεύθυνση του οργανισμού.    

Θέμα 2ο  


Θέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
* 1 Οικονομικών Επιστημών
* 4 Απόφοιτοι ΑΕΙ
* 2 ΠΕ Μηχανικοί Πολυτεχνικής Σχολής
* 1 Μέλος ΔΕΠ με γνωστικό αντικείμενο τη Διαχείριση Τεχνολογίας και Καινοτομίας
Αιτήσεις μέχρι 3.10.2012.
* 1 με Πτυχίο Μοριακής Βιολογίας ή Βιολογίας ή Χημείας ή Γεωπονίας ή συναφούς ειδικότητας (8 μήνες+)
Αιτήσεις μέχρι 28.9.2012.
* 1 με Πτυχίο Μοριακής Βιολογίας ή Βιολογίας ή Χημείας ή Γεωπονίας ή συναφούς ειδικότητας (8 μήνες+)
Αιτήσεις μέχρι 28.9.2012.
* 3 με Πτυχίο Μοριακής Βιολογίας ή Βιολογίας ή Χημείας ή Γεωπονίας ή συναφούς ειδικότητας (8 μήνες+)
Αιτήσεις μέχρι 28.9.2012.      
ΒΟΧ
4 θέσεις στο Δήμο Δράμας
* 1 ΠΕ Ιατρό Παθολόγο (12 μήνες)
* 1 ΠΕ Ιατρό Παιδίατρο (12 μήνες)
* 2 ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτές (12 μήνες)
Αιτήσεις μέχρι 26.9.2012.  

Θέμα 3ο  


Ανοίγει ο δρόμος για 2.000 νέες προσλήψεις  

Προσδοκίες για περίπου 2.000 νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δημιουργούν οι σχεδιασμοί του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κινητικότητα του προσωπικού στο Δημόσιο μετά την επικείμενη συμφωνία με την τρόικα.
Έτσι τα υπουργεία, καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό τους για το 2013, παρά τη μείωση των κονδυλίων μισθοδοσίας, ανοίγουν την ατζέντα των προσλήψεων που θεωρούν απαραίτητες, καθώς οι κενές θέσεις μετά τις αποχωρήσεις προσωπικού δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν με μετατάξεις και διορισμούς από τη δεξαμενή των παλιών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.
Οι ανάγκες σε εξειδικευμένο προσωπικό εντοπίζονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας (παραϊατρικό προσωπικό), Προστασίας του Πολίτη (κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, μεταφραστές), Παιδείας (δάσκαλοι ειδικής αγωγής) και σε εξειδικευμένους οργανισμούς.  

Θέμα 4ο


59 νέες θέσεις στα ΕΛ.ΤΑ Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης  
Θέσεις και  στην Ξάνθη  

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικού αριθμού (59) ατόμων, (19 Δ.Ε. Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, 36 Δ.Ε. Διανομέων και 2 Δ.Ε. Οδηγών) πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 8 μηνών και επίσης (2 Δ.Ε. Οδηγών) πλήρους απασχόλησης, χρονικής διάρκειας 4 μηνών, για την κάλυψη εποχικών και παροδικών αναγκών, για τις Υπηρεσιακές Λειτουργίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων Α.Ε., της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για τους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.      
Θέσεις και στην Ξάνθη
Τα Καταστήματα που θα στελεχωθούν είναι τα εξής: Μονάδες Διανομής Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης και Κομοτηνής, Κέντρο Διαλογής Αλεξανδρούπολης, και τα Κεντρικά Καταστήματα Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης. Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στα Καταστήματα
Προσοτσάνης, Κάτω Νευροκοπίου, Καλαμπακίου, Δοξάτου, Θάσου, Χρυσούπολη, Ελευθερούπολης, Μουσθένης, Nέας Περάμου, Νικησιανής, Λιμεναρίων, Σταυρούπολη, Σαππών, Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου και Μεταξάδων.  
Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν μόνο ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη Διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ Α.Ε. – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ, Τ.Θ.1241, Τ.Κ. 651 10 – ΚΑΒΑΛΑ (για την ΣΟΧ 25/ 2012), υπόψη κ. Ποδάρα Κωνσταντίνου.
Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων: α) Στις παραπάνω αναφερόμενες Υπηρεσιακές Λειτουργίες των ΕΛΤΑ που έχουν ορισθεί ως Υπηρεσίες χορήγησης εντύπων και παροχής πληροφοριών• β) στο δικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και συγκεκριμένα ακολουθώντας από την κεντρική σελίδα τη διαδρομή: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ)• γ) στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) αλλά και στην ηλεκτρονική τους διεύθυνση (www.kep.gov.gr), απ’ όπου μέσω της διαδρομής: Σύνδεσμοι  Ανεξάρτητες και άλλες αρχές  ΑΣΕΠ θα οδηγηθούν στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου του ΑΣΕΠ και από εκεί θα έχουν πρόσβαση στα έντυπα μέσω της διαδρομής: Έντυπα αιτήσεων  Διαγωνισμών Φορέων  Εποχικού (ΣΟΧ).      

Εγκρίθηκαν 20 θέσεις εποχικών στο Δήμο Ξάνθης μέσα στο Φθινόπωρο  


Εξακόσιες σαράντα έξι θέσεις εποχικού προσωπικού σε 38 Δήμους της χώρας ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι θέσεις κατανέμονται σε 22 Περιφερειακές Ενότητες. Το προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών, ωστόσο κώλυμα εμφανίζεται σε συγκεκριμένους Δήμους, λόγω οικονομικών δυσχερειών.
Για το δήμο Ξάνθης εγκρίθηκαν 20 εποχικές θέσεις και αναμένεται μέσα στο Φθινόπωρο να προκηρυχθούν οι θέσεις εποχικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, αν τους φτάσουν τα κονδύλια από τα δημοτικά τέλη.  

2.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ για ορυχεία και ατμοηλεκτρικούς σταθμούς  


Την ευκαιρία να εργαστούν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για ένα οκτάμηνο θα έχουν 2.000 άτομα όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Η ΔΕΗ Α.Ε. υπέβαλε αίτημα πρόσληψης 2.000 νέων υπαλλήλων, με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά προσωπικού που υπάρχουν κυρίως στα ορυχεία και στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς. Το αίτημα εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα, βάσει Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ήδη ο σχετικός φάκελος με την κατανομή των θέσεων βρίσκεται στην αρμόδια επιτροπή του ΑΣΕΠ.
Οι θέσεις αφορούν κυρίως τεχνικές ειδικότητες, ενώ 100 θα καλυφθούν από πτυχιούχους Πολυτεχνείου

Θέμα 5ο  


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
Από Δευτέρα οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα  
Ξεκινά την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου η υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012.  
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
Οι δικαιούχοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, είτε στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) και τις Τοπικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης αλλά και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) , εντός των συγκεκριμένων προθεσμιών.
Δικαιούχοι του επιδόματος είναι  εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί μέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών –οδοποιητικών -γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Συνταξιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά την 10/9/2012,  και κατά το έτος 2011 ασκούσαν ένα από τα παραπάνω επαγγέλματα και έχουν τις προϋποθέσεις για την λήψη του βοηθήματος έτους 2012, δικαιούνται το εποχικό βοήθημα εφ’  όσον η σύνταξη που λαμβάνουν (κύρια και επικουρική) είναι μικρότερη από την κατώτερη σύνταξη που χορηγεί το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και, η οποία για το έτος 2012 ανέρχεται στο ποσό των 486,84 €. Όσοι καθίστανται συνταξιούχοι από 11/9/12 και μετά, και πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι δικαιούχοι του βοηθήματος.
Πληροφορίες για τη διαδικασία υποβολής της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν στον δικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr    

Αναλυτικά το ύψος του βοηθήματος και οι προϋποθέσεις χορήγησής του ανά κατηγορία είναι οι εξής:  

ΚΛΑΔΟΣ Ημερομίσθια 2011 ΠΟΣΟ
Α 1 Οικοδόμοι 95-210 678,06
Β 1 Σμυριδορύκτες Νάξου 50-240 916,30
Γ 1 Δασεργάτες – ρητινοσυλλέκτες 50-210 641,41
2 Καπνεργάτες 50-210 -//-
3 Αγγειοπλ.- κεραμομ.- πλινθοπ 50-210 -//-
4 Ναυπ/κή ζώνη 50-210 -//-
Δ 1 Μουσικοί-τραγουδιστές 50-210 458,15
2 Ηθοποιοί 50-210 -//-
3 Υποδηματεργάτες 50-210 -//-
4 Χειριστές-βοηθοί χειριστών κιν/φου 50-210 -//-
5 Ελεγκτές κιν/φου -θεάτρου 50-210 -//-
6 Ταμίες κιν/φου-θεάτρου 50-210 -//-
7 Τεχνικοί- κιν/φου & τηλεόρασης 50-210 -//-
8 Ταξιθέτες θεάτρου – κιν/φου (άρθ. 22    Ν 2556/97 50-210 -//-
9 Χειριστές εκσκαπτικών ανυψωτικών οδοποιητικώνκ.λ.π. μηχανημάτων 70-210 -//-
10 Μισθωτοί τουρ/κού – επισ/κού κλάδου 75 και όχι άνω των 50 από 1/10-31/12 -//-

  Θέμα 5ο  


Στους 4 μήνες για μισά λεφτά μειώνεται ο χρόνος προειδοποίησης για τις απολύσεις  

Πρόταση – βόμβα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 16,67% με τον υπολογισμό των μισθών χωρίς την προσαύξηση των δώρων (δηλαδή σε 12μηνη και όχι 14μηνη βάση) βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας, ταυτόχρονα με τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον 1 έως τους 4 μήνες. Ανεξάρτητα από το αν προηγείται προειδοποίηση ή όχι απόλυσης, η αποζημίωση υπολογίζεται ως εξής: μισθός x 14/12.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η αποζημίωση θα υπολογίζεται σε δωδεκάμηνη βάση, δηλαδή μισθός x 12/12.
Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που απολύεται έπειτα από 20 χρόνια υπηρεσίας και έχει μισθό 3.000 ευρώ, δικαιούται ως αποζημίωση 8 μισθούς x 14/12, δηλαδή 28.000 ευρώ.
Με την κατάργηση της προσαύξησης των δώρων από τη βάση υπολογισμού της αποζημίωσης, θα πάρει 24.000 ευρώ (8 x 12/12). Στην περίπτωση μάλιστα που συνδυαστεί με τη μείωση των χρόνων προειδοποίησης, τότε οι απολύσεις θα γίνουν όχι μόνο φθηνότερες αλλά και πιο γρήγορες για τις επιχειρήσεις που θα επιδιώξουν να διώξουν υπαλλήλους.  

Θέμα 6ο


Ξεκινάει στις 15 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων    
Υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιείται και φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (MME), από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου.
Στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας ΜΜΕ είναι:
– να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους στήριξης των πολύ μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΕ και τις εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές,
– να προάγει την επιχειρηματικότητα, έτσι ώστε περισσότερα άτομα, και κυρίως νέοι, να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να γίνουν επιχειρηματίες,
– να αναγνωρίζει την προσφορά των επιχειρηματιών στην ευημερία της Ευρώπης, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα.
Πρόκειται για μια εκστρατεία, την οποία συντονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό την προαγωγή της επιχειρηματικότητας σε όλη τη Ευρώπη, σύμφωνα με τον «νόμο για τις μικρές επιχειρήσεις» στην Ευρώπη.
Η εκστρατεία αυτή πραγματοποιείται σε 37 χώρες, έτσι ώστε οι εκδηλώσεις και οι δραστηριότητες, σε εθνικό, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερα στους σημερινούς και μελλοντικούς επιχειρηματίες.  
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από επιχειρηματικούς συνδέσμους, φορείς υποστήριξης επιχειρήσεων και εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές και δίνουν τη δυνατότητα στις ήδη λειτουργούσες επιχειρήσεις να ανταλλάξουν εμπειρίες και να εξελιχτούν.
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα ΜΜΕ 2012 περιλαμβάνει και σύνοδο κορυφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 17 Οκτωβρίου. Θέμα της θα είναι η γυναικεία επιχειρηματικότητα.  
Πληροφορίες
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (MME) θα βρείτε στη διεύθυνση: http://ec.europa.eu/enterprise/initiatives/sme-week/about/index_el.htm.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…