Σχόλια 14/09/2012

0

Ποιο είναι το σωστό; Βγαίνω στη σύνταξη ή μπαίνω στη σύνταξη;
Θωμάς Βουγιουκλής
 
Συνέπεια  
Ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος είναι ένας πολύ συνεπής άνθρωπος, ακαδημαϊκός και πολιτικός.
Και ιδού γιατί: Ενώ δημόσια είχε δηλώσει ότι τα 485 πανεπιστημιακά τμήματα είναι πάρα πολλά για τη χώρα μας και θα πρέπει να μειωθούν κατά πολύ με συγχωνεύσεις και καταργήσεις, αυτός διαβάστε τι κάνει.
Επαναφέρει σε λειτουργία 28 τμήματα ΑΕΙ τα οποία είχε καταργήσει η Διαμαντοπούλου!
Τόση συνέπεια θα μας τρελάνει. Πιο σιγά υπουργέ μας, δεν σε προλαβαίνουμε για να παρακολουθούμε την ποιότητα και το βάθος των συλλογισμών του.
-Βρε τι σου είναι αυτοί; Άλλα λένε κι άλλα τελικά κάνουν! Όπως ο Δένδιας. Που άλλα έλεγε για την Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης και άλλα τελικά αποφάσισε.
«Ε»      

Θετικά σχόλια και έπαινοι  
Μετά τα ομαδικά αρνητικά σχόλια απ’ όλους τους Ευρωπαίους, σχεδόν, ηγέτες για τη χώρα μας κι αφού μας είχαν περάσει γενιές δεκατέσσερις, ξαφνικά, το σενάριο άλλαξε!
Τώρα έχουμε επαίνους, τώρα υπάρχουν θετικά σχόλια για την Ελλάδα και τις μεγάλες και σοβαρές προσπάθειες που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.
Έτσι, από το κλίμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης που υπήρχε στο εξωτερικό, τελευταία υπάρχει μια τελείως διαφορετική εικόνα. Εικόνα θετική με δημοσίους επαίνους από υψηλόβαθμους αξιωματούχους αλλά και κυβερνητικούς, όπως η Μέρκελ, ο Μπαρόζο, ο Όλι Ρεν και άλλοι.      

Συγχώνευση λιμένων  
Τη συγχώνευση λιμένων με βάση περιφερειακά κριτήρια αλλά και τις χρήσεις τους, μελετάει το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να γίνουν περισσότερο ελκυστικά για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα σενάρια, που εξετάζει το υπουργείο είναι η δημιουργία τεσσάρων Λιμενικών Φορέων, στους οποίους θα ενταχθούν όλοι οι Οργανισμοί Λιμένος.        

Ας απολύσουν τουλάχιστον τους επίορκους  
Οι κόκκινες γραμμές ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. περί μη απολύσεως κανενός δημοσίου υπαλλήλου προκαλούν οργή στους υπόλοιπους πολίτες αυτής της χώρας που ζουν σε καθεστώς απόλυτης ανασφάλειας.
Μάλιστα εξακολουθεί να θεωρείται ταμπού ακόμα και η απόλυση των επίορκων και διεφθαρμένων του δημοσίου που παρά τα βαριά τους παραπτώματα, παραμένουν οχυρωμένοι στην ασφάλεια του δημοσίου.
Βέβαια, το εξωφρενικό είναι ότι την ίδια ιδιότυπη ασυλία απολαμβάνουν και οι καθηγητές και δάσκαλοι που έχουν κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση και παιδεραστία. Γίνεται μία ΕΔΕ, ίσως μία πρόσκαιρη παύση από τα καθήκοντά τους και μετά πηγαίνουν σε άλλο σχολείο να συνεχίσουν το έργο τους. Θαρρείς και η αλλαγή περιβάλλοντος θα θεραπεύσει το αρρωστημένο μυαλό τους.
Έτσι, τη στιγμή που 1.200.000 Έλληνες υποφέρουν από την ανεργία και ενώ προστίθενται καθημερινά άλλοι 1.000 στο εξωφρενικό αυτό νούμερο, αυτοί οι άνθρωποι -οι κλέφτες και οι παιδεραστές- απολαμβάνουν την ασυλία του δημοσίου και την απόλυτη κάλυψη των συναδέλφων τους.
Πρόκειται για περίπου 5.000 άτομα, τα οποία πρέπει άμεσα να απολυθούν, τουλάχιστον αυτοί. Η προστασία τους αποτελεί πρόκληση για την ελληνική κοινωνία…  
 
Το «κίνημα της πατάτας» ξαναφουντώνει  
Όσοι πίστεψαν ότι το κίνημα της πατάτας ήταν κάτι περαστικό και ξεφούσκωσε θα διαψευσθούν. Αντιθέτως, παραμένει ισχυρό, οργανώνεται και παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα.
Οι εθελοντικές ομάδες που ανέλαβαν δράση σ’ όλη τη χώρα, είναι αποφασισμένες να προχωρήσουν ακόμη περισσότερο το κίνημα “Χωρίς μεσάζοντες” (όπως το ονομάζουν οι ίδιες). Συστήνουν λοιπόν πανελλαδική οργάνωση με στόχο ακόμη χαμηλότερες τιμές για τους καταναλωτές και δημιουργούν προϊόντα με δικό τους… brand name.
Πλέον, όλα τα προϊόντα που διατίθενται μέσω της συγκεκριμένης κίνησης θα φέρουν αυτοκόλλητο στη συσκευασία που θα αναγράφει “Χωρίς μεσάζοντες” και οι δύο λέξεις θα χωρίζονται από ένα “Χ” μέσα σε πορτοκαλί κύκλο.
Οι σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης των πρωτοβουλιών “Χωρίς Μεσάζοντες” που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη.                

Eξορίζει τους πρώην της βουλής ο Μεϊμαράκης  
Το δρόμο της… εξορίας έδειξε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε όλους τους πρώην που στεγάζονται στο κτίριο του Κοινοβουλίου εξασφαλίζοντας δια βίου δωρεάν φως, νερό τηλέφωνο πάρκινγκ, φρουρά και φυσικά παρουσία στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής του τόπου.
Σε πρώτη φάση ο κ. Μεϊμαράκης υποχρεώνει μόνον τους τρεις από τους πέντε πρώην προέδρους της Βουλής να απομακρυνθούν από το κεντρικό κτίριο και να εγκατασταθούν στο Μέγαρο Αρβανίτη, 100 μέτρα διαγωνίως απέναντι επί της Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο διαχωρισμός γίνεται για όσους δεν κατέχουν πλέον βουλευτική έδρα. Πρόκειται για τον Δημήτρη Σιούφα, την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και τον Φίλιππο Πετσάλνικο.
Προσωρινά τη γλυτώνουν οι ενεργοί ακόμη πολιτικά Απόστολος Κακλαμάνης και ο Βύρων Πολύδωρας.
Επιπλέον ετοιμάζεται και έξωση των πρώην πρωθυπουργών που κι αυτοί καταλαμβάνουν ζωτικό χώρο στο κεντρικό κτίριο του Κοινοβουλίου, οι οποίοι είναι εκτός βουλής και πολιτικής, όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Κώστας Σημίτης.  

Τέλος το «συγγενολόι» και στους δήμους  
Ο αν. υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας προανήγγειλε την απαγόρευση πρόσληψης συζύγων και συγγενών μέχρι δευτέρου βαθμού στους μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες των αιρετών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το μέτρο ισχύει ήδη για το σύνολο των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών και αφότου είδαν το φως της δημοσιότητας τρανταχτές υποθέσεις προσλήψεων από πρωτοκλασάτα και μη στελέχη της υπηρεσιακής, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της περίφημης «μάχης του αυτονόητου» και του ηθικού ορίου στους πολιτικούς, πρόκειται για το ελάχιστο και πρώτο βήμα στο δρόμο για την αξιοκρατία.
Ε.Δ.    

Στάση στους δήμους  
Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7 έως τις 11 για σήμερα το πρωί, προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη λήξη της 48ωρης αναστολής λειτουργίας των δήμων το βράδυ της Πέμπτης. Αιτία της κινητοποίησης αποτελεί η σύλληψη και παραπομπή με αυτόφωρη διαδικασία τριών οδηγών απορριμματοφόρων, που είχαν συμμετάσχει στην κινητοποίηση της ΠΕΔ Αττικής στις 29 Αυγούστου.
Με δεδομένο ότι δεν αφορά την περιφέρεια δεν έγινε γνωστό αν θα δείξουν πειθαρχία οι δημοτικοί υπάλληλοι στην Ξάνθη. Πάντως, απεργιακές κινητοποιήσεις για το οριακό σημείο που έχουν φτάσει οι δήμοι προγραμματίζονται για την επόμενη εβδομάδα. Με βάση και τις δηλώσεις του προέδρου της ΚΕΔΕ, σε οριακό σημείο και έτοιμοι να κηρύξουν στάση πληρωμών τον ερχόμενο μήνα είναι 95 δήμοι της χώρας. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριέλαβε και το δήμο Μύκης, όπως πρόσφατα είχαμε γράψει.
Ε.Δ.    

Ποιοί «όλοι μαζί»;  
Ομοψυχία επικράτησε στη σύσκεψη των φορέων για το κλείσιμο της αστυνομικής σχολής το βράδυ της Τετάρτης στο δημαρχείο. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν δήλωσαν πρόθυμοι «να προτάξουν τα στήθη τους» για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ξάνθης, ωστόσο το κρίσιμο στοίχημα είναι κατά πόσο θα ακολουθήσει η τοπική κοινωνία, διαφορετικά θα έχουμε την ίδια χλιαρή αντίσταση που είχαμε όταν η σχολή μετατράπηκε «προσωρινά» σε κέντρο κράτησης μεταναστών.
Ε.Δ.    

Οποία ελαφρότης…

Τι άλλο θ’ ακούσουμε Παναγιά μου…Έριξαν λέει κλήρο ποια Σχολή Αστυνομίαw θα «φαγωθεί» και ο κλήρος έπεσε στον …γενναίο ή καλύτερα στον απόντα από τις διαβουλεύσεις, δηλαδή τουw δικούς μας εκπροσώπους. Οι οποίοι και επαναπαύτηκαν στις δηλώσεις του Δένδρα και στις δεσμεύσεις του και άφησαν τους Εβρίτες και του Κομοτηναίους ν’ αλωνίζουν. Κι ύστερα σου λέει ο Άρης Γιαννακίδης για «εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης» για «κοινωνική συνευθύνη» και άλλα τέτοια ωραία…. φιλολογικά! Δηλαδή έδρασαν με περιφερειακή συνείδηση όλοι τους όταν αποχώρησαν οι δικοί μας κα αυτοί βγήκαν και αναμνηστική φωτογραφία περιχαρείς. Τόσο πολύ νοιάστηκαν για μας…Για να μη πω βέβαια την απίστευτη ελαφρότητα που έδειξε ο κ. Σταμάτης μιλώντας για κληρώσεις ή για εκρηκτικές ύλες σε στρατόπεδα. Οι δικοί μας πήγαν με το σταυρό στο χέρι και ιδού τι έπαθαν…
Αλλά ας μη χαίρονται πολλοί οι …νικητές. Του χρόνου θα πάρουν 300 μόνο στις σχολές και θα κλείσει και άλλη μια! Να δούμε τότε θα ζητήσουν από την Ξάνθη να συμμετέχει σε Θρακιώτικο μέτωπο. Όταν έρχεται η φωτιά στο σπίτι του γείτονα σύντομα να την περιμένεις και στο δικό σου» λέει η παροιμία…
Μ.Ξ.  

Οι μαγκιές του Γεροντόπουλου
Μπήκε λέει στη σύσκεψη καθυστερημένος και από άλλη πόρτα, με ύφος τροπαιοφόρου συνοδευόμενος από δύο «φουσκωτούς» και έπαιζε κομπολόι το hands free του κινητού του, ο βουλευτής του Έβρου κ. Άκης Γεροντόπουλος. Έκανε επίδειξη ισχύος δηλαδή ως «κολλητός» του Σαμαρά που έχει το λύσε και το δέσε…
Μια ζωή δηλαδή ο κολλητός του κολλητού και ο κουμπάρος του κουμπάρου…. Έτσι να μη ξεχνάμε τα πολικά ήθη και επί Καραμανλή.
Όμως κάπως αλλιώς τα λέγατε προεκλογικά κ. Γεροντόπουλε…
Αλλά «ο λύκος και αν εγέρασε…το χούι δεν αλλάζει»
Μ.Ξ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…