Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μισή… απεργία χθες στην ΑΤΕ Ξάνθης

Μισή… απεργία χθες στην ΑΤΕ Ξάνθης

0
ate_08_12-empros

Άνοιξε το κεντρικό κατάστημα μετά το μεσημέρι. Άγνωστο τι θα γίνει σήμερα

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προβαίνουν οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ πανελλαδικά αντιδρώντας στην εξαγορά από την Πειραιώς. Συγκέντρωση στο ΥπΟικ

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προβαίνουν οι εργαζόμενοι της Αγροτικής Τράπεζας πανελλαδικά, αντιδρώντας στην εξαγορά του «καλού» τμήματος της τράπεζας από την Πειραιώς. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χθες πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Οικονομικών. Στο πλευρό τους στέκεται και η ΟΤΟΕ, που με ανακοίνωσή της κάλεσε σε μαζική συμμετοχή των τραπεζοϋπαλλήλων για τη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων των συναδέλφων τους.

Σήμερα το πρωί η απόφαση για την τύχη της απεργίας στην Ξάνθη
Κλειστό βρήκαν χθες το πρωί το κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Ξάνθη οι συναλλασσόμενοι, ενώ αρκετοί απευθύνθηκαν στο «Ε» για να πληροφορηθούν για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Τελικά, λίγο μετά το μεσημέρι σημειώθηκε διαφωνία μεταξύ των εργαζομένων για την απεργία και το κατάστημα άνοιξε, αν και υπολειτούργησε. Εν τω μεταξύ και τα ΑΤΜ της ΑΤΕ δεν είχαν λεφτά, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα εφοδιάστηκε το κεντρικό ΑΤΜ, ώστε να εξυπηρετήσει τους συναλλασσόμενούς της. Κλειστό παρέμεινε και το υποκατάστημα της ΑΤΕ στα Άβδηρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ωστόσο, προκειμένου να δοθεί λύση για όσους χρειάζονται χρήματα από το λογαριασμό τους στην ΑΤΕ, ενεργοποιήθηκε μία σύζευξη κι έτσι μπορούν να προσέρχονται στα ΑΤΜ της Πειραιώς και να κάνουν ανάληψη χωρίς την οικονομική επιβάρυνση.
Σχετικά με τη σημερινή λειτουργία της ΑΤΕ στην Ξάνθη, αυτό αναμένεται να καθοριστεί σήμερα το πρωί ανάλογα με τον αριθμό των απεργών. Με μίνιμουμ 2 υπαλλήλους και τον διευθυντή η τράπεζα θα λειτουργήσει, όχι βέβαια με τους κανονικούς της ρυθμούς, ενώ αν προσέλθουν πάνω από 5-6 υπάλληλοι θα ανοίξει και το υποκατάστημα της Σταυρούπολης, για το οποίο υπάρχει μεγάλη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων του οικισμού και των γύρω χωριών, μιας και λειτουργεί μόλις μία φορά της εβδομάδα και συνήθως γίνεται το «αδιαχώρητο».

Στα «τυφλά» οι εργαζόμενοι
Εν τω μεταξύ, στα «τυφλά» βρίσκονται οι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει καμία επίσημη εντολή από τη διοίκηση της τράπεζας. Όχι μόνο δεν γνωρίζουν για το εργασιακό καθεστώς υπό το οποίο θα εργάζονται εφεξής, αλλά δεν έχουν και καμία πληροφόρηση σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν στη δουλειά τους. Ελλείψει ενημέρωσης, το υποκατάστημα της Ξάνθης λειτουργεί χωρίς αλλαγές, πραγματοποιώντας τις συναλλαγές με έντυπα της ΑΤΕ. Ωστόσο, όπως και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σημειώνουν, η κατάσταση είναι τόσο ρευστή για τους ίδιους που μπορεί να αλλάξει από ώρα σε ώρα.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …