Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μελιτζάνες στο φούρνο με γιαούρτι

Μελιτζάνες στο φούρνο με γιαούρτι

0
melitzanes-fournou-giaourti-empros
  • 90 ml ελαιόλαδο 
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε ροδέλες 1 εκ.
  • 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα 
  • 200 ml έτοιμη σάλτσα ντομάτας 
  • 1 ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη 
  • ρίγανη ξερή, τριμμένη 
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα (αν θέλουμε) 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • Για το ντιπ 
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα βασιλικού 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 50 ml ελαιόλαδο   

Σε μια βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και τις μελιτζάνες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και, όταν αρχίσουν να ροδίζουν εξωτερικά, τα αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με την έτοιμη σάλτσα ντομάτας, 50 ml ελαιόλαδο, ρίχνουμε και τη φρέσκια ντομάτα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ξερή, τριμμένη, και τα φύλλα μαϊντανού, σκεπάζουμε το σκεύος με καπάκι (αν έχει), διαφορετικά με αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε το φαγητό στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 200° C.
Ντιπ: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι το γιαούρτι, τον βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με Σερβίρουμε τις μελιτζάνες στα πιάτα και τις συνοδεύουμε με το ντιπ γιαουρτιού και φρέσκο ψωμί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…