Σχόλια 14/07/2012

0

Ο διάλογος και η διαπραγμάτευση έχουν κοινό το… δια..
Θωμάς Βουγιουκλής    

Έγινε στέκι  


Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται. Και η «Αποθήκη» (Wine Bar και Bistro) έγινε από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της στέκι.
Τώρα δε το καλοκαίρι, στέκι δροσιάς, παρέα βέβαια με παγωμένη μπύρα, κρασιά και εκλεκτούς μεζέδες.
Οι Ξανθιώτες έδειξαν την καλοκαιρινή τους προτίμηση κι αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό.
«Ε»    

 

Ανεργία


 Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι έχασαν το 2012 τη δουλειά τους. Ο δε δείκτης ανεργίας έφτασε το 22,5%, αυξημένος κατά 6,3% έναντι του ίδιου μήνα το 2011.
Συνολικά, οι άνεργοι στη χώρα μας ανέρχονται στους 1.110.000! ποσοστό ρεκόρ.
Ως προς τη μορφή της ανεργίας, αυτή είναι γένους θηλυκού, φθάνοντας το 26%έναντι 20% των ανδρών.
Ως προς την ηλικία, σαρώνει στους νέους μέχρι 24-25 χρόνων.
«Ε»    

 

Για το ΙΚΑ  


Τελειωμό δεν έχουν τα διάφορα κόλπα που χρησιμοποιούν οι νεοέλληνες για να πάρουν επιδόματα μαϊμού, παράνομες συντάξεις και πολλές άλλες απάτες που προκαλούν οικονομική ζημιά στο ΙΚΑ. Η οποία ζημιά φθάνει τα 250 εκ ευρώ τον χρόνο!
Πάντως το ΙΚΑ έκανε γνωστό ότι θα ζητά πίσω τα χρήματα και μάλιστα εντόκως με επιτόκιο 5%.
Ήδη έχουν εντοπισθεί μέχρι σήμερα 10.000 περιπτώσεις συνταξιούχων που είχαν πεθάνει και οι δικοί τους έπαιρναν την σύνταξη κανονικά!
Και μια περίπτωση: 460 «τυφλοί» στη Χίο θα επανακριθούν το επόμενο διάστημα. Είναι βέβαιο ότι πάνω από τις μισές είναι περιπτώσεις μαϊμού. Μεγάλο το πάρτι δυστυχώς.
Τώρα ως προς τη γρήγορη έκδοση της σύνταξης των υπαλλήλων του ΙΚΑ, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν δικό τους Ταμείο.
«Ε»    

 

Η Εθνική Νέων  


Νέα χαρά για τους ποδοσφαιρόφιλους η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων της Ελλάδος.
Νίκησαν με 2-1 την ομάδα της Αγγλίας και την Κυριακή παίζουν τελικό με αντίπαλο την ομάδα της Ισπανίας.
Η Εθνική Νέων, αξίζει να λεχθεί αυτό, έπαιζε επί 75΄με δέκα παίκτες, λόγω λανθασμένης αποβολής του τερματοφύλακα Καπίνο.
Έτσι, μετά τη νίκη επί της Αγγλίας, ο τελικός της Κυριακής είναι για το τρόπαιο που το αξίζουν πέρα για πέρα οι ταλαντούχοι Έλληνες ποδοσφαιριστές.
«Ε»    

Προσαρμογή  

 

 


Ο καλύτερος τρόπος να προσαρμοστείς με μ….ες είναι ν’ αναρωτηθείς μήπως είσαι και συ ένας απ’ αυτούς…
VEN.KAR.    

 

Μαχαίρι στις δαπάνες της βουλής από Μεϊμαράκη  


«Θα πετύχω τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου για τη Βουλή», δηλώνει ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος θέτει σε διάλογο τις προτάσεις του για την μείωση των λειτουργικών εξόδων της  Βουλής αλλά και αλλαγές στη λειτουργία της.
Οι τελικές αποφάσεις όμως θα ληφθούν μετά από συζητήσεις  με τα κόμματα.
Προτείνει λοιπόν ο κ. Μεϊμαράκης, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του γυμναστηρίου της βουλής και περικοπές στην χαρτική ύλη, με την εισαγωγή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Υπάρχουν και λειτουργικές αλλαγές που θα τεθούν προς διαβούλευση οι οποίες είναι:
– σύσταση Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της εκτέλεσης των νομοσχεδίων, που ψηφίζονται από τη Βουλή. Το έργο της Επιτροπής θα είναι ο έλεγχος της πορείας εκτέλεσης των νόμων και η έκδοση σχετικού πορίσματος ανά δίμηνο. Στην Επιτροπή, θα δοθεί αρμοδιότητα να ζητεί από τους υπουργούς εξηγήσεις, εφόσον δεν εφαρμόζονται οι νόμοι.
– επαναφορά του κτιρίου της παλαιάς Βουλής- το οποίο ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού- στη δικαιοδοσία της Βουλής αλλά και συγχώνευση με το Ίδρυμα της Βουλής, υπό ενιαία διοίκηση.
– μεταφορά του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις Επιτροπές (αναφορές και ερωτήσεις), με συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και δυνατότητα παρέμβασης και σε άλλους βουλευτές, πλην του ερωτώντος.
-καθιέρωση απογευματινών συνεδριάσεων στην Ολομέλεια, τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Πέμπτη. Την Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ολομέλειας προτείνεται να είναι το πρωί.      

 

Τι θες και τα ρωτάς;  


Έκπληκτος… έμεινε ο Θύμιος Σώκος εισπράττοντας τις διαμαρτυρίες και τη δυσφορία των δημάρχων για τον όγκο των αρμοδιοτήτων που έχουν αναλάβει με τον Καλλικράτη, όταν άφησαν να εννοηθεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση Β’ βαθμού έχει αποψιλωθεί τελείως, μεταφέροντας το βάρος της στους δήμους. «Μα αλήθεια το πιστεύουν πολλοί αυτό;». Κι όμως ναι κ. Σώκο, σχεδόν όλοι συμφώνησαν, λέγοντας κιόλας «καλά που έχει και το ΕΣΠΑ»…
Ε.Δ.  

 

Και άλλες εντολές  

 


Ήρθε και ο κ. Αβραμόπουλος στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και όπως είθισται, πατροπαράδοτα πια, να κάνει κάθε διάδοχος της θέσης, έδωσε εντολή στις προξενικές αρχές για συνδρομή στους πολίτες των τρίτων χωρών ώστε η βίζα να βγαίνει εντός 48 ωρών. Ο λόγος βέβαια, η τόνωση του τουρισμού. Όπως όμως έχει ειπωθεί δεκάδες φορές, και από αυτή τη στήλη, δυστυχώς τα προβλήματα των επίδοξων τουριστών δεν είναι μόνο χρονικά και συχνά μένουν την τελευταία στιγμή… με την όρεξη, λόγω των περιορισμών που θέτει η συνθήκη Σένγκεν.
Η προσπάθεια συνεργασίας με εταιρίες συμβεβλημένες με τις προξενικές αρχές για τη συλλογή των δικαιολογητικών για τη θεώρηση σε χώρες όπως η Τουρκία, ακόμη και σε πόλεις που δεν έχει προξενείο (outsourcing), έχουν συγκεντρώσει τις ελπίδες ότι πράγματι θα διευκολύνουν τους υπηκόους των τρίτων χωρών να εφοδιαστούν με τη βίζα, αλλά, αν και συζητιέται εδώ και καιρό, το εγχείρημα δεν τέθηκε ακόμη σε εφαρμογή.
Ε.Δ.  

 

Το «’κοψε» ο Ρουπακιώτης  


«Το επάγγελμα είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος».
Με αυτά τα λόγια ο πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών και νυν Υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώπιον συναδέλφων του βουλευτών-δικηγόρων , έκλεισε μια και έξω το όλον θέμα για περαιτέρω άνοιγμα του επαγγέλματος.
«Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος», είπε ο κ. Ρουπακιώτης για να προσθέσει: «όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους άλλο τόσο δεν θέλουμε να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».  

 

Επιτροπή παρακολούθησης  


Ο Πρόεδρος της Βουλής, λέει, επεξεργάζεται σχέδιο, το οποίο θα προτείνει στα κόμματα, σύστασης Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής παρακολούθησης εκτέλεσης των νόμων που ψηφίζονται από τη Βουλή. Θα εκδίδει πόρισμα κάθε δύο μήνες και θα…ζητά εξηγήσεις από τους υπουργούς που δεν εφαρμόζουν τους νόμους.
Αυτό για την Ελλάδα θα ήταν κοσμογονία βέβαια! Γιατί, άντε και συστάθηκε η επιτροπή, ποιος πιστεύει ότι μπορεί να καταστεί αποτελεσματική μέσα στο δαίδαλο των νόμων και της γραφειοκρατίας στη χώρα μας;
Ε.Δ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…