Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καθαριότητα και Πράσινο απασχολούν τους πολίτες

Καθαριότητα και Πράσινο απασχολούν τους πολίτες

0
phone-empros

Με αυξομειώσεις η κίνηση στη γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη δήμου Ξάνθης

Οι πολίτες ενημερώνονται για τη λειτουργία της γραμμής 8008002525 και προτιμούν να καλούν εκεί, καθότι είναι χωρίς χρέωση
 
Τρεισήμισι μήνες λειτουργίας έχει συμπληρώσει η τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη του δήμου Ξάνθης και όσο περνάει ο καιρός ακόμη περισσότεροι πολίτες ενημερώνονται και καλούν εκεί, προκειμένου να ζητήσουν καθοδήγηση και θέματα προσωπικά ή για προβλήματα που απασχολούν την πόλη.

Τρεισίμισι μήνες «ανοιχτή» η γραμμή 8008002525
Στην εξωτερική γραμμή 8008002525 αρμόδια υπάλληλος για να απαντάει έχει τεθεί η κ. Χαρά Κυριακιδέλη, η οποία ακούει τα παράπονα και τα ερωτήματα των δημοτών και δίνει συμβουλές και απαντήσεις, είτε εκείνη την ώρα, είτε άμεσα, αφότου λάβει τις σχετικές πληροφορίες και η ίδια για το ζήτημα που θέτει ο πολίτης.
Η ίδια μας ενημερώνει ότι η ένταση της κίνησης στη γραμμή δεν είναι σταθερή. Υπάρχουν περίοδοι με 4-5 κλήσεις την ημέρα και άλλες με λιγότερες. Πάντως, όσο πάει οι πολίτες ενημερώνονται για τη γραμμή και προτιμούν να καλούν εκεί για θέματα που αφορούν το δήμο, αφού η κλήση είναι χωρίς χρέωση.

Η εικόνα της πόλης, η «έννοια» των δημοτών
Σύμφωνα με τις πρώτες παρατηρήσεις της κυρίας Κυριακιδέλη, οι δημότες απευθύνονται στη γραμμή κυρίως για θέματα που αφορούν στην Καθαριότητα και το Πράσινο και δευτερευόντως γιατί αναζητούν την αρμόδια υπηρεσία.
«Η καθαριότητα απασχολεί είτε για σημεία που διαπιστώνονται πολλά σκουπίδια, είτε για μπάζα που έχουν κάποιοι πολίτες και θέλουν να τα δώσουν στο τμήμα καθαριότητας για να τα διοχετεύσει αναλόγως», σημειώνει ή ίδια και προσθέτει ότι: «και για το πράσινο, τα ζητήματα που τίθενται από τους πολίτες αφορούν σε πάρκα και περιοχές με δέντρα που χρειάζονται κλάδεμα. Γι’ αυτό είχαμε πολλές κλήσεις στις αρχές του Μαΐου που ξεκίνησαν οι ανοιξιάτικες βόλτες».
Οι υποθέσεις συνήθως σχετίζονται με τους κοινόχρηστους χώρους και πολύ λιγότερο με προσωπικά θέματα.

Περισσότερες κλήσεις από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας
Ωστόσο, ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες που απευθύνονται στη γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό σημαίνει ότι αυτοί είναι που ενδιαφέρονται περισσότερο για την εικόνα της πόλης και για τη διατήρησή της καθαρή και περιποιημένη, αλλά και ότι οι συνταξιούχοι, απελευθερωμένοι από τις υποχρεώσεις και το άγχος της εργασίας έχουν περισσότερο χρόνο να περπατήσουν και να χαρούν την πόλη με αργούς ρυθμούς, κι έτσι να παρατηρήσουν και ποια είναι η κατάσταση γύρω τους.

Πολλοί προτιμούν τα ανώνυμα παράπονα
Η κ. Κυριακιδέλη, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της γραμμής, σημειώνει ότι: «όταν πρόκειται για παράπονα συχνά οι πολίτες δεν αφήνουν όνομα με αποτέλεσμα να μη μου δίνεται η δυνατότητα να εξηγήσω το λόγο που κάτι συνέβη ή γιατί υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μετά τηλεφωνούν ξανά με εντονότερη διαμαρτυρία, ενώ δεν έχουν αναζητήσει κάποια απάντηση από την υπηρεσία ή από εμένα. Αυτό δε βοηθάει». Η ίδια πάντως συμπληρώνει ότι: «υπάρχει και η διάθεση και η δυνατότητα να βοηθήσω άμεσα. Αν κάτι δεν το γνωρίζω επικοινωνώ με την υπηρεσία και έρχονται αμέσως σε επαφή με το δημότη. Ακόμη και για θέματα που δεν αφορούν το δήμο, όπως μία κυρία που ρώτησε για την επιδότηση του προγράμματος οικογενειών, φρόντισα να συλλέξω πληροφορίες και να την ενημερώσω».

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…