Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 18-07-2012

Εργασιακό 18-07-2012

0

Θέμα 1ο

 


2 εποχικές θέσεις στο Δήμο Ξάνθης    

 

Τη σύναψη σύμβασης μίσθωσης έργου με συνολικά δύο (2) άτομα για την κάλυψη αναγκών του Δήμου Ξάνθης, που εδρεύει στην Ξάνθη, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου: «Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων» συνολικής διάρκειας έως δώδεκα (12) μήνες, ανακοίνωσε ο Δήμος Ξάνθης.
Αιτήσεις
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΜΕ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας μας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Ξάνθης, Μαυρομιχάλη 6, Τ.Κ 671 00, Ξάνθη, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού και Μισθοδοσίας, υπόψιν κας Δέσποινας Βασιλούδη (τηλ. επικοινωνίας: 25410 28398). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων. Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για επιλογές απασχόλησης  μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ). Η σώρευση επιλογών απασχόλησης διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
Προθεσμία
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δέκα (10) ημέρες (υπολογιζόμενες ημερολογιακά) και αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες ή της ανάρτησής της στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος, εφόσον η ανάρτηση είναι τυχόν μεταγενέστερη της δημοσίευσης στις εφημερίδες.         

Κωδικός απασχόλησης Τόπος εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης Αριθμός ατόμων
101 ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΕ ή ΤΕ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 12 μήνες 1
102 ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΠΕ ΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 μήνες 1

Θέμα 2ο


20 εποχικές θέσεις στο δήμο Μύκης
Σήμερα λήγει η προθεσμία    

 

Την Τετάρτη 18 Ιουλίου εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων για τις 18 θέσεις εργατών γενικών καθηκόντων ΥΕ και τις 2 θέσεις χειριστών μηχανημάτων έργων (JCB) ΔΕ που έχουν προκηρυχθεί στο δήμο Μύκης νομού Ξάνθης.  
Δίμηνες συμβάσεις
Οι συμβάσεις εργασίας θα έχουν διάρκεια 2 μηνών.
Αιτήσεις στα γραφεία της Υπηρεσίας
Σμίνθη Ξάνθης, Τηλέφωνο: 25413 – 52337.            
Θέμα 3ο
Θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια    
ΙΘ’ ΕΠΚΑ (Κομοτηνή)
* 2 ΔΕ Ημερήσιοι Φύλακες (5 μήνες)
* 1 ΔΕ Νυχτοφύλακας (5 μήνες)
Αιτήσεις μέχρι 18.7.2012.  
15η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων (Κομοτηνή)
* 1 ΔΕ Ημερήσιο Φύλακα (5 μήνες)
* 1 ΔΕ Νυχτοφύλακα (5 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.  
ΙΘ’ ΕΠΚΑ (Κομοτηνή)
* 1 ΔΕ Ηµερήσιος φύλακας (5 μήνες)
* 1 ΔΕ Νυχτοφύλακας (5 μήνες)
* 1 ΥΕ Καθαριότητας (5 μήνες)
Αιτήσεις εντός των προσεχών ημερών.  
ΤΕΙ Καβάλας
* 3 ΠΕ Εξωτερικούς Συνεργάτες
Αιτήσεις μέχρι 23.7.2012.      

Θέμα 4ο


30 οδηγοί και εργάτες στο Δήμο Θάσου
Προθεσμία έως τις 22 Ιουλίου    

 

Τριάντα Εργάτες και Οδηγούς θα προσλάβει αμέσως ο Δήμος Θάσου. Ειδικότερα, ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό πέντε Οδηγούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, 22 Εργάτες Καθαριότητος Υποχρεωτικής Εκπαίδευση και τρεις Εργάτες Πυρασφάλειας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Οι νέοι συνεργάτες θα συνάψουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας, ενώ τα απαραίτητα προσόντα πρόσληψης είναι τα έξη: Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως και 65 ετών, θα πρέπει να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσεως που επιλέγουν και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα.
Για τις Θέσεις Εργατών δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα. Ωστόσο, για τις θέσεις των οδηγών οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απολυτήριο τίτλο Λυκείου και ισχύουσα Επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας, ενώ, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι θέσεις από υποψηφίου με τα παραπάνω προσόντα, επιτρέπεται η
πρόσληψη με προσόν διορισμού τίτλο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.  
Τα δικαιολογητικά
Μαζί με την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν κυρωμένο φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας, υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού, πιστοποιητικό εντοπιότητας, πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα απασχόλησης στο Δημόσιο εντός δωδεκαμήνου και τέλος, υπεύθυνη Δήλωση Προϋπηρεσίας. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων λήγει στις 22 Ιουλίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο του τμήματος προσωπικού του Δήμου Θάσου. Πληροφορίες παρέρχονται και στην ηλεκτρονική σελίδα του φορέα http://www.thassos.gr.  

     
Θέμα 5ο


Δουλειά σε 165 ανέργους δίνουν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Κομοτηνής και Δράμας
Τα προγράμματα Τ0Π/ΕΚΟ στοχεύουν στη στήριξη ανθρώπων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πλήττονται από την ανεργία

Με ιδιαίτερα ενεργό ρόλο συμμετέχουν στις «Toπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» οι μεγαλύτεροι εμπορικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, αλλά και τα υψηλά ποσοστά ανεργία, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Aθήνας, Πειραιά, Koμοτηνής και Δράμας δίνουν λύση, μέσω των ΤΟΠ/ΕΚΟ, σε 345 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και πλήττονται από την ανεργία. Σκοπός των προγραμμάτων είναι η ευαισθητοποίηση των επαγγελματικών -.φορέων, των επιχειρήσεων και των εργοδοτών, αλλά και η ομαλότερη ενσωμάτωση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.  
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
«Με στόχο τη δουλειά» οκτώ φορείς του Νομού Δράμας συμπράττουν για να ανακουφίσουν 85 ανέργους και να βάλουν το λιθαράκι τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Το έργο «Στόχος η δουλειά» επικεντρώνεται στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και κυρίως στις ειδικές κατηγορίες γυναικών που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό με έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στους μακροχρόνια ανέργους άνω των 45 ετών, λοιπών κατηγοριών ανέργων σε κλάδοι υψηλής ανεργίας, ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια και μεταναστών – παλιννοστούντων στον Νομό Δράμας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Δράμα; πρωτοστατεί σε αυτό το εγχείρημα, στρατηγικός στόχος του οποίου είναι η εξάλειψη κάθε μορφής διακρίσεων και ανισοτήτων στην αγορά εργασίας.
Α.Σ. «ΕΡΓΑΣΙΑ – ΑΜΚΕ»
Λαμπριανίδου 40,66100 Δράμα Υπόψη: κ. Αντώνη Σκουλίδη Τηλ.: 25210-25885 Fax:25210-25885 E-mail: esdrama@otenet.gr  
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ογδόντα ανέργους θα ενισχύσει η δράση «Θύλακες Απασχόλησης», η οποία θα υλοποιηθεί από εννέα φορείς της τοπικής Kοινωνίας.
Συντονιστής του εγχειρήματος θα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Koμοτηνής, ενώ το σχέδιο προβλέπει την πολύπλευρη στήριξη των ανέργων, τόσο αναφορικά με την προώθηση της επιχειρηματικότητας, όσο και αναφορικά με την τοποθέτηση σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της περιοχής.
Ειδικότερα ένας αριθμός ωφελούμενων θα τοποθετηθεί σε υφιστάμενες μονάδες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων της περιοχής, ενώ έμφαση θα δοθεί σε χαρακτηριστικές δραστηριότητες της περιοχής που έχουν προοπτικές ανάπτυξης, όπως μικρές βιοτεχνικές μονάδες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Τέλος, το σχέδιο περιλαμβάνει, υποστήριξη επιχειρηματικών εγχειρημάτων με σχήματα του πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα καθώς και τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, όπου θα απασχοληθούν ωφελούμενοι.
Α.Σ. «ΘΥΛΑΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»
Β. Γεωργίου,2,69100 Κομοτηνή Υπεύθυνος: κ. Αντώνιου Φραντζή Τηλ.: 2531027188 Fax: 2531027188 E-mail: emsytkom@otenet.gr  

 

       
Θέμα 6ο


 

5.000 άνεργοι για δουλειά στην Ε.Ε.  

 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο φιλοδοξεί να διευκολύνει τη μετακίνηση εντός της ΕΕ, 5.000 άνεργων νέων, ηλικίας 18 ως 30 ετών, προκειμένου να βρουν εργασία εκτός της χώρας διαμονής τους.
Το πρόγραμμα ονομάζεται EURES και, σύμφωνα με την Επιτροπή, θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή πύλη για την κινητικότητα των νέων εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής για θέματα απασχόλησης Τζόναθαν Τοντ, ο προϋπολογισμός του προγράμματος EURES ανέρχεται σε 4 εκατ. ευρώ και σκοπός του είναι η οικονομική στήριξη των νέων που επιθυμούν να βρουν εργασία εντός της ΕΕ.  
Το πρόγραμμα EURES
Ο κ. Τοντ είπε ότι το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης για τις ανάγκες συνεντεύξεων, ακόμα και έξοδα για την εκμάθηση ξένων γλωσσών. Το πρόγραμμα EURES θα συντονίσουν, σε πρώτο στάδιο, οι εθνικές υπηρεσίες απασχόλησης τεσσάρων χωρών: της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Δανίας, οι οποίες καλούνται να ανιχνεύσουν τις ανάγκες στην αγορά εργασίας εντός της ΕΕ. Όπως δήλωσε ο Τζ. Τόντ, έχουν ήδη εντοπιστεί δύο χιλιάδες θέσεις εργασίας, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφθούν από νέους κάτω των 30 ετών. Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τα υψηλά επίπεδα ανεργίας των νέων στην ΕΕ και ειδικότερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε: «Δεν υπάρχουν θαυματουργές λύσεις στην ανεργία των νέων. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε συμβουλές». Συνεχίζοντας, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολιτική απασχόλησης είναι αρμοδιότητα των χωρών – μελών και πρόσθεσε: «Δεν υποστηρίζουμε, φυσικά, ότι το πρόγραμμα αυτό θα βρει εργασία σε όλους τους άνεργους νέους. Θα μπορούσε, ωστόσο, να τους επισημάνει κάποιες θέσεις εργασίας σε ένα άλλο κράτος – μέλος, που αντιστοιχούν στις δεξιότητές τους».        

 

Θέμα 7ο  


Ζητούνται 2.500 επιστήμονες για εργασία στην Ιρλανδία

Από το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα το 75% προκηρύσσει θέσεις σε κλάδους όπως η Τεχνολογία Πληροφοριών, η Φαρμακευτική και η Ιατρική Τεχνολογία  

 
Περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας αμερικανικών εταιρειών στην Ιρλανδία παραμένουν κενές εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλου εργατικού δυναμικού.
Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα που διεξήγαγε το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο μεταξύ 195 αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα το 75% προκηρύσσει θέσεις σε κλάδους όπως η Τεχνολογία Πληροφοριών και Eπικοινωνίας, η Φαρμακευτική και η Ιατρική Τεχνολογία, όμως δυσκολεύεται να βρει υποψηφίους που να πληρούν τα απαραίτητα προσόντα. Μάλιστα, 110 από τις εταιρείες δήλωσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν τις κενές θέσεις μέσα από το υπάρχον εργατικό δυναμικό της χώρας.
Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, ο κ. Peter Ο’ Neil, πρόεδρος του επιμελητηρίου και γενικός διευθυντής της IBM στην Ιρλανδία, πρότεινε στο πλαίσιο εκδήλωσης που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσία του Ιρλανδού υπουργού Παιδείας κ. Ruairi Quinn, την ενθάρρυνση των γηγενών φοιτητών, προκειμένου να πραγματοποιούν σπουδές στις φυσικές επιστήμες όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες κενές θέσεις εργασίας, καθώς και την αναβάθμιση των αντίστοιχων σπουδών στα ιρλανδικά πανεπιστήμια.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ο’ Neil τόνισε ότι τη φετινή χρονιά έχουν ήδη ανακοινωθεί 40 επενδυτικές δράσεις από αμερικανικές εταιρείες -η καθεμία από τις οποίες υπολογίζεται στα 1,6 δισ. ευρώ-, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος αυτές οι επενδύσεις να μην προχωρήσουν λόγω της έλλειψης ικανού προσωπικού.  
400 θέσεις  στην Teleperformance
Την πρόσληψη 400 υπαλλήλων σε τμήματά της στη Βόρεια Ιρλανδία ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία Teleperformance.
Προσλήψεις από εταιρείες των ΗΠΑ που δραστηριοποιούνται στην Ιρλανδία
Οι θέσεις βρίσκονται στις πόλεις Newry και Bangor και θα αφορούν την εξυπηρέτηση πελατών, καθώς και την οικονομική διαχείριση σε junior επίπεδο. Η Teleperformance εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς εταιρείες σχετικά με τη διαχείριση της εξυπηρέτησης πελατών και λειτουργεί 250 κέντρα επικοινωνίας, με περισσότερους από 135.000 υπαλλήλους σε 49 χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα), ενώ για το 2011 σημείωσε έσοδα της τάξης των 3 δισ. δολαρίων.
Για τις θέσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο μπορεί κανείς να ενημερωθεί στην ιστο- σελίδα: http://www.teleperformance.com/en/ best-place-for-people/apply-now/were-a- people-company.aspx.  
50 θέσεις σε γενεαλογική ιστοσελίδα
Τη δημιουργία 50 νέων θέσεων το προσεχές διάστημα στο νεοσύστατο γραφείο της στο Δουβλίνο κοινοποίησε η αμερικανική διαδικτυακή γενεαλογική εταιρεία Ancestry.com. Οι θέσεις θα απευθύνονται σε υπαλλήλους με ειδίκευση σε οικονομικά θέματα και σε κλάδους του μάνατζμεντ, καθώς και σε προγραμματιστές. Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Olivier van Carter, η ίδρυση του νέου γραφείου στο Δουβλίνο εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο επέκτασης της εκτός Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ η επιλογή της Ιρλανδίας έχει και συμβολική σημασία, αφού συνδέεται με τις βαθιά μεταναστευτικές ρίζες της χώρας και τη σημαντική θέση που κατέχει στο παγκόσμιο γενεαλογικό δέντρο.
Όλες οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας της Ancestry..com βρίσκονται στην ιστοσελίδα:
Http://teleperformance.come/en/best-place-for-people/apply-how/were-a-peorle-company.aspx.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…