Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς στην ΑΤΕ Κεραμωτής

Ένοπλη ληστεία με πυροβολισμούς στην ΑΤΕ Κεραμωτής

0
lhsteia_ate-empros

250.000 ευρώ αφαίρεσαν οι δράστες από τα ταμεία, το ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο

Εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο δραστών. Αντάλλαξαν πυρά σε συμπλοκή με τους αστυνομικούς

Το σοκ της ζωής τους πέρασαν χθες οι υπάλληλοι του υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Κεραμωτή του νομού Καβάλας, εξαιτίας της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε νωρίς το πρωί, όταν δύο άνδρες με κουκούλες που κάλυπταν όλο το πρόσωπό τους (full face) και κρατώντας αυτόματα όπλα (Kalashnikov), μπήκαν μέσα στο υποκατάστημα και ζήτησαν χρήματα. Οι δύο ληστές μπήκαν στο κατάστημα σπάζοντας με σιδηρολοστό τη τζαμαρία του γραφείου της διευθύντριας, το οποίο σημειωτέον ήταν το μόνο που δεν ήταν αλεξίσφαιρο και στη συνέχεια απείλησαν τη διευθύντρια και μία υπάλληλο πυροβολώντας στον αέρα, εντός του υποκαταστήματος, για εκφοβισμό. Συνολικά, οι δράστες αφαίρεσαν το ποσό των 250.000 ευρώ, αδειάζοντας το ταμείο και ζητώντας από το προσωπικό να ανοίξει το ΑΤΜ και το χρηματοκιβώτιο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης η αστυνομία αναζητά πιθανά αποδεικτικά στοιχεία που να πιστοποιούν ότι οι δράστες γνώριζαν για την μη αλεξίσφαιρη τζαμαρία που χτύπησαν, καθώς και για το συνολικά μεγάλο χρηματικό ποσό που βρισκόταν στην τράπεζα εκείνη τη στιγμή.
Η ληστεία σημειώθηκε στις 9.15 το πρωί, ενώ ο συναγερμός χτύπησε στις 9.35 στο αστυνομικό τμήμα της Χρυσούπολης, πιθανότατα αυτόματα, λόγω της θραύσης της τζαμαρίας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το προσωπικό δεν μπόρεσε να ενημερώσει νωρίτερα.

Ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία
Οι δύο δράστες αμέσως μετά τη συλλογή των χρημάτων επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο και τράπηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα, μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν και για νέο πυροβολισμό κατά τη διαφυγή.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς επίσης και οι δυνάμεις γειτονικών Αστυνομικών Διευθύνσεων (Α.Δ. Δράμας, Ξάνθης και Σερρών), με αποτέλεσμα να εντοπιστούν, λίγο αργότερα, στην επαρχιακή οδό Κεραμωτής – Αεροδρομίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.
Οι δράστες μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, αφού ακινητοποίησαν το όχημά τους, πυροβόλησαν εναντίον τους, ενώ οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς.
Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ από τις αστυνομικές αρχές συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών, οι οποίες πραγματοποιούν ελέγχους σε κομβικά σημεία, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…