Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Θρασύτατη ληστεία με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα

Θρασύτατη ληστεία με θύμα ηλικιωμένη γυναίκα

0

Συμμορία τριών ανηλίκων της άρπαξαν με βία τον σταυρό της, την χτύπησαν και την έσπρωξαν- Η ηλικιωμένη έπεσε και  έσπασε το ισχίο της


 Προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά τους συνέλαβαν – «Μάστιγα» για την πόλη οι συμμορίες του Δροσερού


Τον απόλυτο τρόμο έζησε μια 70χρονη γυναίκα που διένυε την οδό Δελφών την Τετάρτη. Μια συμμορία από τρεις νεαρούς, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, της επιτέθηκε, την ακινητοποίησε και της άρπαξε μια χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στον λαιμό της!

Της άρπαξαν με βία τον σταυρό της και την έσπρωξαν- Η ηλικιωμένη έσπασε το ισχίο της και χειρουργήθηκε

Οι νεαροί σε μια επίδειξη απανθρωπιάς αφού της αφαίρεσαν το σταυρό της κόβοντας την χρυσή αλυσίδα, την χτύπησαν και την έσπρωξαν. Η άτυχη ηλικιωμένη έπεσε κάτω και χτύπησε σπάζοντας μάλιστα το ισχίο της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε. Δεν κινδυνεύει η ζωή της ωστόσο έχει υποστεί σοκ και νοσηλεύεται.

Προσπάθησαν να διαφύγουν αλλά τους συνέλαβαν

Οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν. Όμως μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τους τρεις δράστες και να τους συλλάβουν.

Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

«Μάστιγα» για την πόλη οι συμμορίες του Δροσερού

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι δράστες είναι σεσημασμένοι και γνωστοί στις αστυνομικές αρχές. Ανήκουν στις συμμορίες ανηλίκων του Δροσερού που διαπράττουν κατ’ εξακολούθηση ληστείες και κλοπές και άλλες αξιόποινες πράξεις. Κι ενώ συλλαμβάνονται από την Αστυνομία, ο νόμος είναι ελαστικός για τους ανήλικους και συνήθως αφήνονται ελεύθεροι και διαιωνίζεται έτσι ένας φαύλος κύκλος που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία. Το θέμα των συμμοριών του Δροσερού έχει πάρει διαστάσεις «μάστιγας» για την πόλη. Πρόκειται για ένα κοινωνικό φαινόμενο παραβατικότητας και βίαιης συμπεριφοράς  που δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες. Είναι χαρακτηριστική δε η αγριότητα και η αναλγησία που αντιμετωπίζουν τους πολίτες ιδιαίτερα ηλικιωμένα άτομα. Έχουν ειπωθεί πολλά για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και έχουν αναζητηθεί τρόποι αντιμετώπισης. Ωστόσο η κατάσταση αντί να βελτιώνεται επιδεινώνεται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…