Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σταυρούπολη: Ποδηλασία με φόντο τις ομορφιές της περιοχής

Σταυρούπολη: Ποδηλασία με φόντο τις ομορφιές της περιοχής

0
podilata-empros

Στην 1η ανοιχτή ποδηλατική εκδήλωση «Ροδόπη – Νέστος»

Αγώνες δρόμου – mountain bike και άλλες εκδηλώσεις το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα  

   
Δύο αγώνες ποδηλασίας που αναμένεται να προσφέρουν όμορφο θέαμα αλλά και δυνατές συγκινήσεις θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (12 – 13 Μαΐου) στη Σταυρούπολη και την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας.
Ο χώρος συνάντησης και μαζί αφετηρία – τερματισμός των αγώνων θα είναι η Σταυρούπολη, ενώ οι συμμετέχοντες ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν μονοπάτια και δρόμους σπάνιας ομορφιάς, καθώς θα περάσουν από διαδρομές παραπλεύρως του ποταμού Νέστου, αλλά και σε μονοπάτια της οροσειράς της Ροδόπης.  
Αγώνας δρόμου 75 χλμ. το Σάββατο  
Το Σάββατο 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου συνολικής απόστασης 75 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 12:00, ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από τη Σταυρούπολη με κατεύθυνση προς την Ξάνθη, στη συνέχεια στους Τοξότες και από εκεί θα ανέβουν στο παρατηρητήριο Νέστου (θέση «Θέα»). Από εκεί μέσω του χωματόδρομου που ενώνει το μέρος με τα Κομνηνά, θα επιστρέψουν στη Σταυρούπολη όπου θα είναι ο τερματισμός.
Υψομετρικά διαδρομής: 1435μ.  
Αγώνας Mountain Bike 37 χλμ. την Κυριακή  
Την Κυριακή (13 Μαΐου) θα πραγματοποιηθεί αγώνας Mountain Bike συνολικής απόστασης 37 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:30 ενώ οι διαγωνιζόμενοι θα ξεκινήσουν από τη Σταυρούπολη με κατεύθυνση το Δαφνώνα (μέσω του Αγ. Πνεύματος), από εκεί θα συνεχίσουν ανεβαίνοντας στο Καρυόφυτο στη συνέχεια στο Μαργαρίτη και θα επιστρέψουν στη Σταυρούπολη για τον τερματισμό.
Υψομετρικά διαδρομής: 1500μ  
Παιδική διαδρομή το πρωί της Κυριακής  
Παράλληλα με τον αγώνα «MTB» θα διεξαχθεί και παιδική διαδρομή συνολικής απόστασης 10 χιλιομέτρων, με τους μικρούς συμμετέχοντες να διασχίζουν όμορφα μονοπάτια – δρομάκια παραποτάμια του Νέστου. Η ώρα εκκίνησης της παιδικής διαδρομής έχει οριστεί για τις 11:00.  
Παράλληλες εκδηλώσεις  
Το διήμερο των αγώνων θα υπάρξουν και παράλληλες εκδηλώσεις που θα απευθύνονται στους θεατές και όσους βρεθούν στη Σταυρούπολη. Μεταξύ άλλων θα υπάρξει «πάστα πάρτι», bazaar, έκθεση παραδοσιακών γλυκών, μουσικές εκδηλώσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.α..
Επιπλέον θα υπάρχει και δυνατότητα ξενάγησης στα αξιοθέατα της περιοχής με οδικό τρενάκι σε παραδοσιακούς προορισμούς (Λαογραφικό Μουσείο Σταυρούπολης, Τηλεματικό Δίκτυο Σταυρούπολης, Μακεδονικός Τάφος Κομνηνών, Νερόμυλος Καρυοφύτου, Κάστρο Καλύβας Ιωνικό, Παραδοσιακή γέφυρα Καρυοφύτου). Για τους λάτρεις των «extreme sports» και της φύσης θα υπάρχουν και δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, βόλτα με άλογα, κανό στο Νέστο κ.α.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις θα γίνουν από τον πολιτιστικό σύλλογο Σταυρούπολης, ενώ τη για διοργάνωση όλων των δράσεων του διημέρου συνεργάστηκαν η Περιφέρεια Α.Μ. – Θ, ο Αθλητικός – Μορφωτικός Σύλλογος Δόξα Σταυρούπολης και το ποδηλατικό κατάστημα «Sarikos Bikes» που είναι επίσημος χορηγός της εκδήλωσης.
* Οι ποδηλατικοί αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.
* Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία, φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας, όσον αφορά τον MTB αγώνα, που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους αλλά και μονοπάτια.
Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.
Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.
* Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε 7 κατηγορίες. Συγκεκριμένα:
Κατηγορία Ε: Εφήβων (αγόρια και κορίτσια), μέχρι 18 ετών.
Κατηγορία Α1 Ανδρών (18 – 29 ετών)
Κατηγορία Α2 Ανδρών (30 – 39 ετών)
Κατηγορία Β1 Βετεράνων (40 – 49 ετών)
Κατηγορία Β2 Βετεράνων (50+)
Κατηγορία Γ1 Γυναικών (18-34 ετών)
Κατηγορία Γ2 Γυναικών (35+)
Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.
* Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:
1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
3. Συμπεριφέρνονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
* Έπαθλα – Βραβεύσεις:
1ος νικητής κάθε κατηγορίας: Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος νικητής κάθε κατηγορίας: Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα
3ος νικητής κάθε κατηγορίας: Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
4ος, 5ος, 6ος,: Δίπλωμα.
* Οι αθλητές που θα τρέξουν και στους 2 αγώνες θα συμμετέχουν επιπλέον σε μια ειδική κατηγορία (IRON-RNOBF). Στους τρεις πρώτους αθλητές αυτής της κατηγορίας θα γίνει ειδική βράβευση με απονομή κυπέλλων.
Η κατάταξη σε αυτήν την κατηγορία θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών που θα πάρουν στα δύο επιμέρους αγωνίσματα.
* Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:
1. Στην γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση
2. Στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: http://www.rnobf.gr
* Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ για κάθε αγώνα. Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Η συμμετοχή στην παιδική διαδρομή είναι δωρεάν. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.
* Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή της Σταυρούπολης και τις δραστηριότητες του διημέρου στις ιστοσελίδες:
http://www.rnobf.gr
http://www.stavroupolis.gr
http://www.sarikosbikes.gr
Και στο τηλ.: 25410 65900.

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…