Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Διάκριση… εκτός συνόρων για την Ξανθιώτισσα ποδηλάτισσα Στελίνα Σπανίδου

Διάκριση… εκτός συνόρων για την Ξανθιώτισσα ποδηλάτισσα Στελίνα Σπανίδου

0
valkaniko-podilasia

Κατέκτησε την 7η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Νεανίδων που έγινε στη Ρουμανία

Η συνολική συγκομιδή των 13 ποδηλατιστών ανέβασε στην 1η θέση της γενικής κατάταξης την Ελλάδα

Ακόμη μία ατομική διάκριση σημείωσε μέσω της συμμετοχής της στην Εθνική Ομάδα ποδηλασίας, η Ξανθιώτισσα ποδηλάτισσα Στελίνα Σπανίδου.

Η αθλήτρια του συλλόγου «Πήγασος» κλήθηκε στην αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας που συμμετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, εφήβων-νεανίδων-παίδων-κορασίδων που διεξήχθη το περασμένο Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου στο Deva της Ρουμανίας.

Η Σπανίδου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στον αγώνα της ατομικής χρονομέτρησης, τερματίζοντας στην 7η θέση με χρόνο 17:25, αφήνοντας έτσι τις καλύτερες υποσχέσεις για τη συνέχεια στις εγχώριες αλλά και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Στην ίδια κατηγορία η Τατλή τερμάτισε 3η.

Από εκεί κι έπειτα στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, στο βάθρο ανέβηκαν οι Σοφία Λιοδάκη (Τάλως) και Φωτεινή Νικήτα (Μεσόγειος) που κατάφεραν να κάνουν το 1-2 στις κορασίδες, ενώ το χρυσό κατέκτησε και ο αθλητής του ΠΓΣ Λάρισας, Πάνος Καρατσιβής, στους παίδες.

Στην κατηγορία των εφήβων, ο Μανώλης Ορφανουδάκης (Nantes Atlantic Junior) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και στην κατηγορία των νεανίδων, η Δήμητρα Τατλή (ΠΑΟΚ) το χάλκινο.

Το αγώνισμα της αντοχής, όπου η σωστή κρίση και η ετοιμότητα έχουν ίση αξία με τη δύναμη και την αντοχή, η ελληνική αποστολή κατάφερε να κερδίσει δύο ακόμη χρυσά, με τη Σοφία Λιοδάκη να κάνει το double στις κορασίδες και τον Μανώλη Ορφανουδάκη να κερδίζει στους εφήβους.

Με τις συνολικές επιδόσεις τους, τα παιδιά της ελληνικής αποστολής, κατάφεραν να αποδείξουν για ακόμη μια φορά το πασιφανές των τελευταίων ετών. Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των Βαλκανίων.

Παρά την αδυναμία όπως τονίζει το myathlete που ακολούθησε την αποστολή, πολλές φορές, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας λόγω οικονομικών προβλημάτων, να στηρίξει πλήρως τις ελληνικές αποστολές, με ιδιωτική χρηματοδότηση και αυταπάρνηση γονέων, οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας συνεχίζουν να επιστρέφουν από τις αποστολές με τις βαλίτσες γεμάτες μετάλλια.

Συνοπτικά, η κατάταξη των Ελλήνων αθλητών στο αγώνισμα αντοχής, ανά κατηγορία, είχε ως εξής:

Έφηβοι:

1ος: Ορφανουδάκης Μ.

5ος: Γατής Γ.

6ος: Ζώης Ε.

17ος: Φραμπίτσης Γ.

24ος: Καλονιάτης Γ.

Νεανίδες:

5η: Τατλή Δ.

8η: Σπανίδου Σ.

Παίδες:

9ος: Μούτσιος Μ.

13ος: Χρονάκης Γ.

14ος: Καρατσιβής Π.

19ος: Μαυρίδης Α.

Κορασίδες:

1η: Λιοδάκη Σ.

5η: Νικήτα Φ.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…