Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Μάτια στην… κρητική αγορά από τη Skoda Ξάνθη

Μάτια στην… κρητική αγορά από τη Skoda Ξάνθη

0
romano-empros

Καραδοκεί για παίκτες που θα αποδεσμευθούν από τον Εργοτέλη

Το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης επισκέφθηκε χθες αντιπροσωπεία παικτών              

Την αγορά της Κρήτης και συγκεκριμένα αυτή του Ηρακλείου κοιτάζει η Skoda Ξάνθη, καθώς λόγω του υποβιβασμού του Εργοτέλη αρκετοί είναι οι παίκτες που θα αποδεσμευθούν από τον κρητικό σύλλογο.
Από την ομάδα του Ηρακλείου ήδη έμειναν ελεύθεροι οι Λεάλ, Μπέτο, Πίρσον, Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ ενώ τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες οι Δάρλας, Ολίσε και Ρομάνο. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του Εργοτέλη ζήτησε από άλλους δύο παίκτες, τους Κουτσιανικούλη και Μπούντιμιρ να βρουν ομάδα για να συνεχίσουν την καριέρα τους, στην προσπάθεια που γίνεται από τον Απόστολο Παπουτσάκη να ελαφρύνει το ¨μπάτζετ¨ και τα υψηλά συμβόλαια, καθώς ως γνωστόν ο Εργοτέλης φέτος υποβιβάστηκε από τη Super League και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στη Β’ Εθνική.
Η… μαζική έξοδος των παικτών του Εργοτέλη δεν περνάει απαρατήρητη από τους ιθύνοντες της Skoda Ξάνθη οι οποίοι ¨βολιδοσκοπούν¨ ορισμένες περιπτώσεις παικτών οι οποίοι έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους και την αξία τους, παρά τον υποβιβασμό.
Λέαλ και Ρομάνο είναι δύο από τους παίκτες που έχουν πει στο ¨στόχαστρο¨ της ξανθιώτικης ομάδας, όμως η επιθυμία του πρώτου να επιστρέψει στην πατρίδα του (Αργεντινή) και το γεγονός ότι ο Ρομάνο πέρσι είχε τραυματιστεί σοβαρά (ρήξη χιαστών) και είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες ίσως σταθούν αποτρεπτικοί παράγοντες για να υπάρξει επίσημη πρόταση.
Όσο περνάει ο καιρός πάντως και πλησιάζουμε στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού είναι πιθανό να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για ενδεχόμενη ¨κρούση¨ σε κάποιον από τους παραπάνω παίκτες, με το ¨δέλεαρ¨ της συμμετοχής στη Super League να αποτελεί σημαντικό παράγοντα ώστε η Skoda Ξάνθη να αποσπάσει τις υπογραφές συμφωνίας, εάν κινηθεί τελικά για την απόκτηση κάποιου… φευγάτου από την κρητική ομάδα.  
Προφορική συμφωνία για ανανέωση συμβολαίου με Σ. Λυμπερόπουλο  
Σε προφορική συμφωνία για ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας έχουν έρθει Ξάνθη και Σωτήρης Λυμπερόπουλος και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, ο Καλαματιανός τερματοφύλακας θα παραμείνει στα Πηγάδια.
Τόσο από την πλευρά της Ξάνθης, όσο και από αυτή του «Λύμπε» υπήρχε διάθεση επέκτασης της συνεργασίας. Κι όπως όλα δείχνουν, η σχέση… αγάπης και εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί, θα συνεχιστεί. Μένει βέβαια να πέσουν και οι υπογραφές, κάτι που αναμένεται να γίνει πριν το τέλος της εβδομάδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος δεν προορίζεται για… 11άδα, όμως το ότι όποτε χρειάστηκε φώναξε ¨παρών¨ και η συνεισφορά του με την εμπειρία του στις προπονήσεις των υπόλοιπων τερματοφυλάκων πιθανόν θα οδηγήσουν τον Μεσσήνιο τερματοφύλακα στην παραμονή.
Σε αντίθεση με τον Λυμπερόπουλο, μετά τους Σουάνη, Πόι και Εντιμάρ, ο Βλάσης Καζάκης και ο Στεφάν Νταρμπιόν θα είναι όπως όλα δείχνουν οι επόμενοι παίκτες που θα λύσουν τη συνεργασία τους με την ξανθιώτικη ομάδα.
* Το πρόγραμμα για σήμερα περιλαμβάνει ρεπό ενώ θα ακολουθήσουν δύο προπονήσεις τις επόμενες ημέρες και την ερχόμενη Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές θα αναχωρήσουν για την καλοκαιρινή τους άδεια που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.  
Επίσκεψη στο 2ο Γυμνάσιο της πόλης μας  
Εν τω μεταξύ χθες το πρωί, αντιπροσωπεία της Skoda Ξάνθη που απαρτιζόταν από τον γυμναστή Παύλο Γκότση και τους ποδοσφαιριστές Σωτήρη Λυμπερόπουλο, Πέτρο Μάνταλο, Παναγιώτη Βλαχοδήμο, Βαγγέλη Πλατέλλα και Γιούρι Λοντίγκιν επισκέφθηκε το 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης.
Ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Ξάνθης κ. Νταουτίδης, αφού ευχαρίστησε την ξανθιώτικη αντιπροσωπεία για την παρουσία της, στην συνέχεια απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, στον οποίο τόνισε πως είναι τιμή για την πόλη της Ξάνθης να διαθέτει την Π.Α.Ε. Skoda Ξάνθη.
Οι νεαροί μαθητές, που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του κλειστού γυμναστηρίου, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ποδοσφαιριστές, να τους θέσουν τα δικά τους ερωτήματα και φυσικά να πάρουν απαντήσεις ενώ στο τέλος της όμορφης αυτής επίσκεψης ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και φωτογραφήθηκαν με τους αγαπημένους τους παίκτες χωρίς φυσικά να παραλείψουν να ζητήσουν και αυτόγραφα.      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…