Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Και με τη «βούλα» ελεύθεροι Νταμπιόν και Στάσιακ

Και με τη «βούλα» ελεύθεροι Νταμπιόν και Στάσιακ

0
darbion_politika

Επίθεση Skoda Ξάνθη σε ΕΠΟ για τη μη κλήση του Ράνου στην Εθνική Νέων

Έξι ομάδες δεν πήραν έγκριση και δεν μπορούν να κάνουν μεταγραφές              

Και με τη «βούλα» ελεύθεροι έμειναν από τη Skoda Ξάνθη οι Στεφάν Νταρμπιόν και Μίχαλ Στάσιακ.
Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ επικύρωσε χθες τις λύσεις συμβολαίων των δύο παικτών, στο τυπικό σκέλος της υπόθεσης καθώς ήδη οι δύο παίκτες είχαν αποδεσμευθεί από την ξανθιώτικη ομάδα.
Ο Γάλλος μέσος και ο Πολωνός αμυντικός αν και αποκτήθηκαν με μεγάλες προσδοκίες δεν ικανοποίησαν 100% κι έτσι αποχώρησαν από τη Skoda Ξάνθη.
Ο 30χρονος κεντρικός αμυντικός Μίχαλ Στάσιακ με καλό βιογραφικό σε ομάδες της πατρίδας του και τρεις συμμετοχές στην Εθνική Πολωνίας αποκτήθηκε το καλοκαίρι όμως δεν μπόρεσε να καθιερωθεί και τελείωσε τη χρονιά με 16 συμμετοχές (συνολικά 1501 λεπτά) ενώ χρίστηκε μία φορά σκόρερ σε αγώνα πρωταθλήματος, στο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Ο.Φ.Η. όπου ο Στάσιακ πέτυχε το 2ο γκολ στο τελικό 3-1.
Από την άλλη ο Στεφάν Νταρμπιόν είχε ξεκινήσει αρχικά τη σεζόν με τον Ολυμπιακό Βόλου όπου έπαιξε σε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στις πρώτες δύο φάσεις του Europa League, όμως λόγω του υποβιβασμού της θεσσαλικής ομάδας στη Δ’ Εθνική δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος. Τον περασμένο Δεκέμβριο μετεγγράφηκε τελικά στην Ξάνθη όπου πρόλαβε να σημειώσει 13 συμμετοχές, τις περισσότερες ως αλλαγή (συνολικά 503 λεπτά).
Οι αποδεσμεύσεις θα ολοκληρωθούν με τις επικείμενες αποχωρήσεις των Σταθάκη (θα δοθεί ως δανεικός ή με μεταγραφή) και Καζάκη και από εκεί κι έπειτα θα αρχίσει η απόκτηση παικτών για την ενίσχυση του ¨ρόστερ¨.  
Επίθεση της Skoda Ξάνθη σε ΕΠΟ και Κώστα Τσάνα  
«Βράζει» με την ΕΠΟ η SKODA Ξάνθη, καθώς θεωρεί λανθασμένες τις επιλογές προπονητών που γίνονται στις μικρές Εθνικές ομάδες. «Προσλαμβάνονται άνθρωποι με κριτήριο τις Δημόσιες Σχέσεις», σχολίασε σχετικά η ξανθιώτικη ΠΑΕ.
Ο ξανθιώτικος σύλλογος έκανε «επίθεση» και στον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Νέων, Κώστα Τσάνα. Ο λόγος είναι η μη κλήση του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Νέων, Αντώνη Ράνου, που ανήκει στην Ξάνθη. «Λίγη σοβαρότητα και αξιοκρατία από τον παγκοσμίου φήμης προπονητή δεν βλάπτει», ανέφερε ειρωνικά η διοίκηση της ομάδας για τις επιλογές του Έλληνα τεχνικού.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Είναι γνωστό σε όλους, αυτό που γίνεται με τις επιλογές της ΕΠΟ, όσον αφορά στους προπονητές των ομάδων Παίδων, Νέων και Ελπίδων. Παλιοί ποδοσφαιριστές, που ίσως κάποιοι από αυτούς δεν μιλούν καλά και τα ελληνικά, έχοντας καλές Δημόσιες Σχέσεις, επιλέγονται από την ΕΠΟ, χωρίς να έχουν καμία προηγούμενη προπονητική εμπειρία, χωρίς να έχουν τα αντίστοιχα διπλώματα προπονητών, απολαμβάνουν αυτές τις θέσεις.
Με βάση λοιπόν τις Δημόσιες Σχέσεις που έχουν κάνει, προκειμένου να προσληφθούν, έχουν και αντίστοιχες δεσμεύσεις και ως εκ τούτου, η μη αξιοκρατική πρόσληψή τους, τους αναγκάζει να κάνουν και μη αξιοκρατικές κλήσεις ποδοσφαιριστών.
Τελευταίο παράδειγμα, ο παγκοσμίου φήμης προπονητής Κώστας Τσάνος, ο οποίος θεώρησε καλό να μην καλέσει τον 1ο σκόρερ του Πρωταθλήματος Νέων Ράνο Αντώνη, τον οποίο η ομάδα μας έκανε πριν λίγο καιρό επαγγελματία, λόγω των επιδόσεών του και να καλέσει στην θέση του ένα άλλο παιδί.
Θέλουμε να πούμε στον παγκοσμίου φήμης κο Τσάνο και σε αυτούς που τον επέλεξαν τα εξής: Λίγη σοβαρότητα και αξιοκρατία δεν βλάπτει».
Να σημειώσουμε πάντως ότι η Εθνική Νέων ήταν εντυπωσιακή στην πρεμιέρα στον πέμπτο προκριματικό όμιλο της elite round του Euro 2012, που διεξάγεται στη Δανία, καθώς επικράτησε της Τουρκίας με σκορ 3-0, στο «Ballerup».
Στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική ομάδα είχε την υπεροχή, ωστόσο δεν μπορούσε να… βάλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο δεύτερο μέρος, οι διεθνείς μας ήταν άκρως αποτελεσματικοί και με δύο προσωπικά γκολ του Διαμαντάκου (66’, 75’) και ένα του Μαυρία (90+3’), διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.
Η Εθνική Νέων αγωνίστηκε με τους: Καπίνο, Μαρινάκη, Σταφυλίδη, Μπουγαΐδη, Μπάλλα (69΄ Κασαπάκης), Μαυρία, Φουρλάνο, Διαμαντάκο, Κατίδη (81΄ Μπουχαλάκης), Γιαννιώτα (85΄ Μπακασέτας), Κουρμπέλη.  
Έξι ομάδες δεν πήραν την έγκριση της Ομοσπονδίας  
Έξι είναι τελικά οι ομάδες που δεν πήραν τη σχετική έγκριση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και, αν η έφεση που θα ασκήσουν οι ομάδες δεν ευδοκιμήσει, οι σύλλογοι δεν θα μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές παικτών (εκτός από έως 21 ετών) στην ερχόμενη μετεγγραφική περίοδο.
Η ΕΠΟ εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία απορρίπτει τους φακέλους που προσκόμισαν οι ΠΑΕ Πανιώνιος, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Κέρκυρα, καθώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για έκδοση άδειας συμμετοχής στη Superleague της σεζόν 2012-13.
Ωστόσο, το “ΟΚ” πήραν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς και ο Ολυμπιακός, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός, ο Εργοτέλης, η Ξάνθη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος και η Δόξα Δράμας. Όσες ομάδες δεν έλαβαν άδεια, μπορούν να ασκήσουν έφεση εντός πέντε ημερών.
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ και «έκοψε» τις έξι διότι δεν πληρούσαν τα οικονομικά και διοικητικά κριτήρια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …