Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Χάλκινο στους Μεσογειακούς για Γ. Τριανταφυλλίδη

Χάλκινο στους Μεσογειακούς για Γ. Τριανταφυλλίδη

0
triantafilidis-empros

Στάθηκε πολύ καλά απέναντι σε «μεγαθήρια» ο Ξανθιώτης παλαιστής

Στη Λάρισα έγινε η μεγάλη συνάντηση των παλαιστών από χώρες της Μεσογείου              

Ακόμη ένα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Ξανθιώτης παλαιστής Γιάννης Τριανταφυλλίδης, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Πάλης που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα. Εκτός του Τριανταφυλλίδη, στους διεθνείς αγώνες συμμετείχαν και οι Γρηγόρης Αναστασιάδης, Γιώργος Νταλαράς και Γιάννης Παροτσίδης, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στο βάθρο των μεταλλίων στις κατηγορίες τους.  
Τέσσερις Ξανθιώτες παλαιστές στους αγώνες  
Η διοργάνωση ήταν πολύ υψηλού επιπέδου με πολλούς πρωταθλητές από διάφορες χώρες της Μεσογείου και παλαιστές οι οποίοι έχουν προκριθεί στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» και είδαν το Μεσογειακό τουρνουά ως το τελικό τους τεστ ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.
Ο Ξανθιώτικος σύλλογος ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα» συμμετείχε με τους παραπάνω τέσσερις αθλητές, ενώ στην ελληνική αποστολή βρέθηκαν σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές στις διάφορες κατηγορίες.
Όσον αφορά της εμφανίσεις των Ξανθιωτών, ο Γρηγόρης Αναστασιάδης (55κ.) νίκησε στον πρώτο του αγώνα τον Σέρβο πρωταθλητή και στον 2ο γύρο βρέθηκε αντιμέτωπος με τον αντίστοιχο Γάλλο πρωταθλητή, όμως ένα τεχνικό λάθος του Αναστασιάδη επέτρεψε στον αντίπαλο του να τον αιφνιδιάσει και να ηττηθεί.
Στα 66κ. αγωνίστηκε ο Γιάννης Παροτσίδης ο οποίος ηττήθηκε από τον Έλληνα πρωταθλητή Ευγκένι Πέντορετς, ενώ ο Γιώργος Νταλαράς (84κ.) λόγω ελλιπούς προετοιμασίας έχασε από τον αντίστοιχο Σέρβο πρωταθλητή στον 1ο γύρο.  
Τα μετάλλια  
Στους υπόλοιπους αγώνες, ο Ευγένιος Πέντορετς (Ελλάς) δεν κατάφερε να νικήσει τον Αιγύπτιο, Ασράφ Γκρόμπλι και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο στα 66 κ. Τα χάλκινα κατέκτησαν ο Αλγερινός, Μοχάμεντ Σεσίρ και ο Φράουκ Χάσλι από το Μονακό. Στα 96 κ., ο Κωσταντίνος Βουρδάνος δεν κατάφερε να νικήσει το Σέρβο, Ντεγιάν Φράνκοβιτς και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο. Χάλκινα πήραν οι Μάρκο Γιοβάνοβιτς και Αλέξανδρος Ποικιλίδης.
Στα 55κ. επικράτησε ο Τούρκος, Χασλίμ Μπαϊκαρά με δεύτερο τον Γάλλο, Οζάι Γιατσί ενώ χάλκινα μετάλλια πήραν ο Αιγύπτιος, Μοχάμεντ Αμπουχαλίμα και ο Αλγερινός, Μοχάμεντ Μπουτερφέζα. Στα 60κ., νίκησε ο Αιγύπτιος, Σαγιέντ Αμπντελμονόμ, με δεύτερο τον Τούρκο, Ογκούρ Τουφένκ και τρίτους τον Αλγερινό, Τ. Μπενάιζα, και τον Ντιάμ Λεμάρ από το Μονακό.
Στα 74 κ., πρωταγωνίστησε ο Κροάτης, Νέβεν Ζούγκατζ, ο οποίος νίκησε τον Αγέτ Οκράμε Ζιέντ (Τυνησία). Τρίτοι ήρθαν οι Εσλάμ Τολμπά (Αίγυπτος) και Ιωάννης Τριανταφυλλίδης (Ελλάς). Στα 84κ., ο Τούρκος, Σαμπάν Καράτας νίκησε τον Αιγύπτιο, Καράμ Γκαμπέρ ενώ τα χάλκινα μετάλλια είχαν ελληνικό χρώμα. Τα μοιράστηκαν ο Λεωκράτης Κεσίδης και ο Ηλίας Μπούκης, ο οποίος αγωνίστηκε τραυματισμένος. Στα 120κ., το χρυσό μετάλλιο συνέλεξε ο Τούρκος, Ατίλα Γκουζέλ, το ασημένιο ο Κροάτης, Μάρκο Κόσκεβιτς και τα χάλκινα οι Ελ Ταραμπελι (Αίγυπτος) Ραντουάν Τσεμπί (Τυνησία).  
Θ. Ηλιάδης: «Διοργάνωση υψηλού επιπέδου»  
Για τη διοργάνωση μίλησε στο «Ε» ο προπονητής της «Ολυμπιακής Φλόγας» Ξάνθης κ. Θόδωρος Ηλιάδης: «Ήταν ένα πολύ θεαματικό τουρνουά με εντυπωσιακές μονομαχίες ανάμεσα σε δυνατούς αντιπάλους απ’ όλες τις χώρες της Μεσογείου. Το επίπεδο ήταν υψηλό καθώς συμμετείχαν πρωταθλητές από τις παραπάνω χώρες, όπως και παλαιστές που θα τους δούμε σε λίγους μήνες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Εμείς σε γενικές γραμμές τα πήγαμε καλά καθώς αν εξαιρέσεις το μετάλλιο του Τριανταφυλλίδη και οι άλλοι τρεις παλαιστές μας μπήκαν δυνατά όμως κάποια τεχνικά τους λάθη τους πρόδωσαν και δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν. Πλέον κοιτάμε το επόμενο τουρνουά που είναι προγραμματισμένο για τον επόμενο μήνα στην Ηλεία, όπου θα πάρουν μέρος οι ίδιοι παλαιστές. Επίσης στις 9 Ιουνίου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη παιδικό τουρνουά για αθλητές 8 έως 12 ετών, όπου επίσης θα δώσουμε το ¨παρών¨ με μερικά ταλαντούχα παιδιά».      

 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…