Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Απεργία χωρίς συμμετοχή στο ΧΥΤΑ Ξάνθης

Απεργία χωρίς συμμετοχή στο ΧΥΤΑ Ξάνθης

0
xyta_xanthis-empros

Πραγματοποιήθηκε μόνο η 3ωρη στάση συμπαράστασης από τους δημοτικούς υπαλλήλους

Αίτημα της κινητοποίησης να μπλοκάρει η μετατροπή των φορέων διαχείρισης σε ανώνυμες εταιρίες

Δε βρήκε απήχηση στην Ξάνθη η εξαγγελία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για κινητοποίηση στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, αφού τόσο η αποχή των εργαζομένων των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων το σαββατοκύριακο, όσο και η 24ωρη απεργία της Δευτέρας δεν είχαν συμμετοχή κι έτσι ο ΧΥΤΑ Ξάνθης, με τα 60 περίπου άτομα προσωπικό, λειτούργησε κανονικά.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι πάντως συμπαραστάθηκαν!
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την αδράνεια των υπαλλήλων του ΧΥΤΑ Ξάνθης ο πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος, τονίζοντας ότι η απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι η απόδειξη ότι: «ο κόσμος είναι ναρκωμένος και χρειάζεται διπλάσια δόση αντιδότου για να βγει στο δρόμο τώρα».
Πάντως, οι δημοτικοί υπάλληλοι της Ξάνθης πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας από τις 12 μμ έως το τέλος του ωραρίου, σε ένδειξη συμπαράστασης για τους εργαζομένους των ΧΥΤΑ.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας
Αιτία της κινητοποίησαν αποτέλεσε η αντίδραση σε νομοσχέδιο που προβλέπει τη μετατροπή των φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες.
«Δηλαδή, θέλουν οι σύνδεσμοι απορριμμάτων και η καθαριότητα να δοθούν σε μεγαλοεργολάβους», εξηγεί ο Δημήτρης Γαλανόπουλος, συμπληρώνοντας: «ουσιαστικά προαναγγέλλονται απολύσεις εργαζομένων στους ΧΥΤΑ όλης της χώρας». Και μάλιστα προσθέτει ότι μπορεί μεν ο δήμαρχος Ξάνθης να έχει τεθεί ανοιχτά κατά των ιδιωτών στον τομέα της καθαριότητας, ωστόσο εγείρεται η πιθανότητα να βρεθεί και ο ίδιος ο δήμαρχος προ τετελεσμένων, όταν οι συνεχείς συνταξιοδοτήσεις και η απουσία οποιασδήποτε πρόσληψης θα αποδυναμώσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας και θα καταστήσουν αδύνατη τη λειτουργία τους με τις δυνάμεις του δήμου. «Το θέμα αυτό δε θα τεθεί μόνο εδώ, αλλά σε κάθε δήμο», καταλήγει ο πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…