Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σε… ελεύθερη πτώση η Skoda Ξάνθη

Σε… ελεύθερη πτώση η Skoda Ξάνθη

0
skoda_panaitolikos_0_1_2012_copy

Γνώρισε την 5η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα

Έχασε και από τον Παναιτωλικό (0-1) στην έδρα της στο σαββατιάτικο παιχνίδι      

 
Προσθέτοντας άλλη μία κακή εμφάνιση στο ενεργητικό της, η Skoda Ξάνθη γνώρισε την ήττα από τον Παναιτωλικό με σκορ 0-1. Αυτό μάλιστα ήταν το 5ο συνεχόμενο παιχνίδι που η Ξάνθη δεν πήρε ούτε ένα βαθμό, γεγονός που δεν της επιτρέπει οριστικά να έχει βλέψεις για ¨πλασάρισμα¨ στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, αλλά πλέον να κοιτάξει ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στη μεσαία ζώνη του βαθμολογικού πίνακα και να κερδίσει ότι θετικό μπορεί έως το τέλος του πρωταθλήματος.  

Συμπλήρωσε… πεντάδα ηττών  
Και αν αναρωτιέστε πότε πέτυχε την τελευταία νίκη της η Skoda Ξάνθη, ήταν τον περασμένο Ιανουάριο (22/01) όταν η ξανθιώτικη ομάδα νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό κι ενώ είχαν προηγηθεί δύο ισοπαλίες με Π.Α.Ο.Κ. (0-0 εντός) και Α.Ε.Κ. (1-1 εκτός) στο ξεκίνημα του Β’ γύρου. Μετά την επικράτηση επί των «ερυθρόλευκων» πάντως, ακολούθησε το «καρέ» ηττών από Ο.Φ.Η. (1-0 εκτός), Άρη (0-2 εντός), Παναθηναϊκό (3-0 εκτός) και Αστέρα Τρίπολης (0-1 εντός), για να συμπληρωθεί η πεντάδα των αρνητικών αποτελεσμάτων με την προχθεσινή εντός έδρας ήττα από τους Αγρινιώτες.  

Έφυγε με το «διπλό» από τα Πηγάδια ο Παναιτωλικός  
Στο παιχνίδι που έγινε το βράδυ του Σαββάτου ο Παναιτωλικός κέρδισε με 0-1 χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Άντι στη μία από τις… τρεις φάσεις που δημιούργησαν στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι. Ανάλογη πάντως ήταν η εικόνα της Skoda Ξάνθη που δημιουργούσε φάσεις με το… σταγονόμετρο, κυρίως με κάποιες καλές εμπνεύσεις του Μαρσελίνιο ο οποίος πάντως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Η επιθετική δυσλειτουργία της Ξάνθης ήταν ήδη λίγο πολύ αναμενόμενη εκ των προτέρων μιας και απουσίαζε ο 1ος σκόρερ της (9 γκολ) Μάρκο Μαρκόφσκι, ενώ οι Καζάκης – Σουάνης που κλήθηκαν διαδοχικά (έπαιξαν από ένα ημίχρονο) να καλύψουν την απουσία του, αν και αγωνίστηκαν με πάθος δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.
Η έλλειψη συνοχής και συνεργασίας με τις υπόλοιπες «γραμμές» (κέντρο – άμυνα) είχε ως αποτέλεσμα η Skoda Ξάνθη να δεχτεί στο 40’ το γκολ από τον Άντι, ενώ από εκεί κι έπειτα αν και οι ρυθμοί ανέβηκαν, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Τα πράγματα εξάλλου δυσκόλεψαν από το 55’ με την (αυστηρή) αποβολή του Μπέρτου αλλά και την προσεκτική άμυνα που έπαιζαν οι φιλοξενούμενοι χωρίς να δώσουν χώρους στους Ξανθιώτες ποδοσφαιριστές. Έτσι το 0-1 έμεινε έως το τέλος με τους παίκτες του Παναιτωλικού να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο «διπλό» που παράλληλα ήταν και η πρώτη νίκη για τους Αγρινιώτες μετά από 11 αναμετρήσεις.
Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παναιτωλικό, μερίδα οπαδών της Ξάνθης απογοητευμένοι από την 5η συνεχόμενη ήττα καταφέρθηκε κατά της διοίκησης και των παικτών με συνθήματα ενώ και κατά τη διάρκεια του ματς υπήρχαν σχετικές διαμαρτυρίες λόγω της απογοητευτικής εμφάνισης. Μάλιστα κάποιοι οπαδοί περίμεναν έξω από τα αποδυτήρια και είχαν διάλογο σε έντονο ύφος με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Αριστείδη Πιαλόγλου, ο οποίος από την πλευρά του μετέφερε ανακοίνωση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, Χρήστου Πανόπουλου η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη στους φιλάθλους της ομάδας μας για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πέντε τελευταίων αγωνιστικών. Επίσης θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον Παναιτωλικό στην συνέχιση του πρωταθλήματος».
Παράλληλα ο Πιαλόγλου τόνισε πως δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του Μαρίνου Ουζουνίδη από την τεχνική ηγεσία.
* Η συνέντευξη τύπου και φωτογραφίες από το σαββατιάτικο παιχνίδι στην επόμενη σελίδα.
* Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα την επόμενη Κυριακή (11/03) από την ξανθιώτικη ομάδα θα απουσιάσουν οι τιμωρημένοι Μπέρτος, Μαρσελίνιο και Σουάνης.  

Φάσεις – Γκολ  

  • 13′: Ο Καμαρά μέσα στην περιοχή και μετά από φάση διαρκείας δεν μπόρεσε να σκοράρει. 
  • 20′: Ο Νταρμπιόν βρέθηκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. 
  • 21′: Το αριστερό πλασέ του Μαρσελίνιο μπλόκαρε ο Τσενάμο. 
  • 23′: Ο Μαρσελίνιο από δεξιά έκανε την σέντρα και ο Καζάκης άλλαξε την πορεία της με γυριστό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μπλόκαρε την μπάλα. 
  • 30′: Δυνατό και άστοχο το σουτ του Καμαρά. 
  • 40′: Ο Ακαλέ έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο επερχόμενος Άντι με κεφαλιά νίκησε τον Βιβιανί κάνοντας το 0-1. 
  • 78′: Στο τετ α τετ του Ονουάτσι με τον Βιβιανί νίκησε ο Γάλλος τερματοφύλακας. 
  • 83′: Το σουτ του Σουάνη πέρασε λίγο άουτ. 
  • 84′: Η προσπάθεια του Μαρσελίνιο κατέληξε στα χέρια του Τσενάμο. 

Διαιτητής: Δελφάκης (ΕΠΣ Αρκαδίας), βοηθοί: Αναστόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Τσολάκης (ΕΠΣ Αθηνών).
Κίτρινες: 43′ Άντι, 55′ Σουάνης, 60′ Νταρμπιόν, 63′ Σιόντης, 76′ Πλατέλλας, 83′ Τσενάμο, 85′ Ντάνι, 90′ Κούσας.
Κόκκινη: 55′ Μπέρτος  

Οι συνθέσεις:  
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Κομεσίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρσελίνιο, Πόι (46′ Βλαχοδήμος), Καζάκης (46′ Σουάνης), Νταρμπιόν (74′ Πλατέλλας).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσενάμο, Σιόντης, Ντολεζάι, Κούσας, Γκόλιας, Μητρόπουλος, Ρότσα, Θεοδωρίδης (87′ Καραμαλίκης), Άντι (65′ Μουμίν), Ακαλέ (46′ Ονουάτσι), Καμαρά.

       
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …