Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Κλειστά χθες τα δημαρχεία Ξάνθης – Αβδήρων – Τοπείρου

Κλειστά χθες τα δημαρχεία Ξάνθης – Αβδήρων – Τοπείρου

0
katalipsi_2-empros

Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για όλα τα δημαρχεία της χώρας

Συνέχεια των κινητοποιήσεων αντίδρασής τους στην πολιτική του μνημονίου

Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων της χώρα και κλειστά απ’ τις 11 το πρωί της Τετάρτης 29 Φεβρουαρίου μέχρι τις 3 το απόγευμα ήταν τα δημαρχεία Ξάνθης, Αβδήρων και Τοπείρου από τους δημοτικούς υπαλλήλους των αντίστοιχων δήμων, κινητοποίηση που είχε καθολική συμμετοχή, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος τους σωματείου δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος.

Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης των δημαρχείων της χώρας
Να σημειώσουμε ότι η Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης προκηρύχτηκε από την ΠΟΕ – ΟΤΑ στα πλαίσια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρία και αντίδρασης στην πολιτική του μνημονίου. Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ: «Με αφορμή τη σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στην πολιτική του μνημονίου που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση και δίνει τη χαριστική βολή στο εισόδημα τους, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, στην οικονομική κατάρρευση των Δήμων. Μία πολιτική καταστροφική, αφού ξεπουλιούνται Δημόσια αγαθά, ιδιωτικοποιούνται βασικές υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και μεθοδεύονται απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις επιχειρήσεις αυτών.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα. Αντιστέκονται στα νέα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, στη φτωχοποίηση τους και της κοινωνίας γενικότερα, στη λιτότητα, την ανεργία και την κατάργηση του κοινωνικού κράτους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…