Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων στο πλευρό των φοιτητών Νομικής Κομοτηνής

Η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων στο πλευρό των φοιτητών Νομικής Κομοτηνής

0

“Καταδικάζουμε την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής”, σημειώνεται στην ανακοίνωση


Δηκτική ανακοίνωση εξέδωσε η Ριζοσπαστική Κίνηση Εργαζομένων η οποία βάλλει κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας για την απρόκλητη έφοδο στον χώρο της Νομικής Κομοτηνής αλλά παράλληλα βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την χώρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή Κομοτηνής

Μετά την απόπειρα ποινικοποίησης της υπεράσπισης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και τις εισαγγελικές εντολές, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει στον δρόμο του αυταρχισμού. Το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Κομοτηνής, χτύπησαν φοιτητές και φοιτήτριες και προχώρησαν σε 15 προσαγωγές. Είχε προηγηθεί η έφοδος των ΕΚΑΜ στο ΑΠΘ την περασμένη Πέμπτη.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, παρακάμπτοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος, που προβλέπει ότι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, υλοποιεί το νεοφιλελεύθερο σχέδιο της για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει την σταθερή υποβάθμιση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων πανεπιστημίων και την εμπορευματοποίηση της Παιδείας, μέσω των ιδιωτικών κολλεγίων και πανεπιστημίων.

Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι με αυτές τις πρακτικές που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, με τρομοκρατία, απειλές, ΜΑΤ και προσαγωγές θα κάμψει τον αγώνα για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Παράνομη είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και όχι οι αγώνες των φοιτητών.
Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια.

Καταγγέλλουμε την εισβολή των δυνάμεων των ΜΑΤ, στον χώρο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή, που τελούσε υπό κατάληψη μετά από μαζική δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών, που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.
Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών και της πανεπιστημιακής κοινότητας σε όλη την χώρα ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!
Στηρίζουμε τις συγκεντρώσεις και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!
Οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μαζί με τους φοιτητές και μαζί με τον λαό θα δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…