Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ένσταση επί της διαδικασίας στο ΕΒΕ

Ένσταση επί της διαδικασίας στο ΕΒΕ

0
eve-empros

Η παράταξη Τσιακίρογλου διαμαρτύρεται για πλημμελή και μη έγκαιρη ενημέρωση για τις συνεδριάσεις

Αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα στις 7 η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου με τα ίδια θέματα

Ένσταση επί της διαδικασίας κατέθεσε στο Επιμελητήριο Ξάνθης η παράταξη Τσιακίρογλου, παραθέτοντας του λόγους υποβολής και ζητώντας την αναβολή της συνεδρίασης του Επιμελητηρίου, που είχε καθοριστεί για το απόγευμα της Παρασκευής, σε άλλο μεταγενέστερο χρόνο.
Η αντιπολίτευση διαμαρτύρεται, κάνοντας λόγο για μη έγκαιρη και πλημμελή ενημέρωσή της για τις συνεδριάσεις και τα θέματα ημερήσιας διάταξης και χαρακτηρίζουν απαξίωση προς το όργανο τη στάση της συμπολίτευσης.
Με απόφασή του, ο πρόεδρος Στέλιος Μωραΐτης ανέβαλε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΕΒΕ για το απόγευμα της Δευτέρας (σήμερα) στις 7 μμ με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης, αποδεχόμενος το αίτημα της αντιπολίτευσης και διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους.

Ένσταση επί της διαδικασίας στο ΕΒΕ από Τσιακίρογλου
Στην επιστολή τους οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης εξηγούν αναλυτικά τις παρατυπίες που εντοπίζουν στη λειτουργία για την προετοιμασία των συνεδριάσεων. Αναφέρουν:
Κύριε Πρόεδρε,
Οι Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης, μετά και την τελευταία, απαξιωτική για τη λειτουργία του οργάνου διαδικασία σύγκλησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε συνεδρίαση, και την αγνόηση εκ μέρους σας του από 06.02.2012 σχετικού εγγράφου μας (α.π. ΕΒΕ 539/10.02.2012), ζητούμε την αναβολή της συνεδρίασης σε ημερομηνία τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της τρέχουσας πρόσκλησης στους Συμβούλους. 
Επισημαίνουμε ότι:
– Αποφασίσατε μεταγενέστερα να ορίσετε συνεδρίαση ΔΣ με ελάχιστη διαφορά ώρας από την πανξανθιώτικη Σύσκεψη Παραγωγικών Φορέων στο Δικαστικό Μέγαρο η οποία είναι γνωστοποιημένη από τις 22 Φεβρουαρίου και στην οποία θεωρούμε κρίσιμο να συμμετάσχουμε ενεργά ως Επιμελητήριο.
– Μας αποστείλατε την πρόσκληση ΔΣ με τη συνοπτική ημερήσια διάταξη, παραμονή της συνεδρίασης ενώ οι ορθές διαδικασίες επιβάλλουν την αποστολή της τρία 24ωρα νωρίτερα προκειμένου να ενημερωθούμε επαρκώς για τα θέματα που καλούμαστε να συζητήσουμε και ψηφίσουμε αλλά και για να μας δοθεί η ευχέρεια υποβολής εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων στο ΔΣ.
– Η πρόσκληση δεν συνοδευόταν από εισηγήσεις για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
– Αγνοήσατε την από 6 Φεβρουαρίου 2012 επιστολή μας (αρ.πρωτ. ΕΒΕ 539/10.02.2012) με την οποία αιτούμαστε «η ενημέρωσή μας για τις τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις των οργάνων και τις δράσεις του Επιμελητηρίου να ακολουθεί την ορθή πρακτική της διαδικασίας διαβούλευσης».
Για τους παραπάνω λόγους, σας ενημερώνουμε ότι οι Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Επιμελητηριακής Κίνησης δεν θα προσέλθουμε στην αποψινή συνεδρίαση καταγγέλλοντας τη συνεχιζόμενη μέχρι και σήμερα υποβάθμιση του ρόλου τόσο των Συμβούλων του ΕΒΕ όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου ως συλλογικού οργάνου λήψης αποφάσεων,
ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕ:
1. να ορίσετε συνεδρίαση μετά την παρέλευση τριών εργασίμων ημερών από την τελευταία κοινοποίηση της τρέχουσας πρόσκλησης ΔΣ,
2. να μας αποστείλετε άμεσα τις εισηγήσεις για το 2ο και 3ο θέματα που αφορούν σε δαπάνες αμοιβών και παραστάσεων με νομική τεκμηρίωση των προτάσεών σας,
3. να μας κοινοποιήσετε τις αντίστοιχες αποφάσεις που έλαβε για αυτά τα θέματα η Διοικητική Επιτροπή.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έτοιμος να κυβερνήσει δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ

«Είμαστε αποφασισμένοι να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στο κόμμα και στο κράτος» Κυβερ…