Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Μπάσκετ: Πρώτη στη Θράκη η «Ασπίδα 2001»

Μπάσκετ: Πρώτη στη Θράκη η «Ασπίδα 2001»

0
aspida_2001-empros

Στην κορυφή του ομίλου της τερμάτισε η ξανθιώτικη ομάδα

Προκρίθηκε στην τελική τετράδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και περιμένει να μάθει τους αντιπάλους της    

Την νίκη, που της χάρισε την πρωτιά στον όμιλο της Θράκης και την πρόκριση στην τελική τετράδα του πρωταθλήματος παίδων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ). πέτυχε η «Ασπίδα 2001» επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με σκορ 54-30.
Η ξανθιώτικη ομάδα έκανε πολύ καλό παιχνίδι στον αμυντικό τομέα γεγονός που τη βοήθησε τα μέγιστα για την επιτυχία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τρία από τα τέσσερα δεκάλεπτα δέχτηκε μονοψήφιο αριθμό πόντων, αποτέλεσμα της προσήλωσης που έδειξαν οι παίκτες της στα αμυντικά τους καθήκοντα. Επιθετικά, αν εξαιρέσουμε το πρώτο δεκάλεπτο που παρά τις καλές επιθετικές επιλογές υπήρχε αστοχία, στην συνέχεια η Ασπίδα ανέβασε την απόδοσή της, έτρεξε στο γήπεδο, σούταρε σωστά και βελτίωσε τα ποσοστά της απέναντι στην πολύ κλειστή άμυνα ζώνης που έπαιξαν οι φιλοξενούμενοι για σαράντα λεπτά.
Οι παίκτες της «Ασπίδας 2001» μετά το τέλος του παιχνιδιού αφιέρωσαν την νίκη στον άτυχο συμπαίκτη τους Αλέξανδρο Χατζηαντωνίου, που τραυματίστηκε στην προπόνηση της Τετάρτης και θα λείψει κάποιες μέρες από τις υποχρεώσεις της ομάδας.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους παίκτες, τον προπονητή και τη διοίκηση, που για 3η συνεχόμενη χρονιά κατάφεραν να φτάσουν την ομάδα των παίδων στις κορυφαίες του πρωταθλήματος. Με δύναμη, πίστη και συγκέντρωση θα πάει για να διεκδικήσει ότι καλύτερο στην τελική τετράδα η οποία θα αναδειχθεί τις επόμενες ημέρες.
* Ο Αρίωνας Ξάνθης που βρισκόταν στον ίδιο όμιλο τερμάτισε στην 3η θέση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 54-30
Δεκάλεπτα: 06-05, 12-03, 18-08, 18-14.
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης Κώστας): Ερμείδης 7, Γεωργιάδης 2, Κουτρουβέλης 3, Τσίλογλου 2, Καργίδης, Τσολακίδης 4, Πετκίδης 5, Τσιπιτσούδης, Μπουραζάνης 4, Βαλασίδης 18(2), Θεμιστοκλής 1, Πιστόλας 8.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΘΡΑΚΗΣ
1. Ασπίδα 2001 Ξάνθης 11 (5-1)
2. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 9 (3-3)
3. Αρίων ΓΑΣ Ξάνθης 9 (3-3)
4. Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης 7 (1-5)      

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τρίτη στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα η Στέλλα Ορφανίδη του ΑΠΟΦΚΑ

Εξασφάλισε την είσοδό της στο Πανεπιστήμιο αν και μαθήτρια της 1ης Λυκείου Μία μεγάλη επιτ…