Σχόλια 10&11/03/2012

0
eurogroup_therapy

Ο βουλευτής με το εκατομμύριο: Ισίντορας!
 
Έρχεται παραίτηση Βενιζέλου…  


Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του λεγόμενου PSI την Παρασκευή, θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα και την παραίτηση του Ε. Βενιζέλου από το Υπουργείο Οικονομικών.
Ο κ. Βενιζέλος ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις που ανέλαβε τον Ιούνιο, μετά την αποτυχία του πρώτου Μνημονίου και την «απόσυρση» Παπανδρέου. Οδήγησε τη χώρα στην υπογραφή του δεύτερου Μνημονίου, στην έγκρισή του από τη βουλή και το κούρεμα του χρέους.
Αφού ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Eurogroup και την βουλή, για την ολοκλήρωση του πρωτοφανούς αυτού παγκόσμιου εγχειρήματος, ήρθε η ώρα να ασχοληθεί με τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.
Η ιστορία θα κρίνει αν το κούρεμα σταθεί αρκετό να σώσει τη χώρα απ’ τη χρεοκοπία. Ο Βενιζέλος πάντως αναμένεται να δρέψει άμεσα τους καρπούς των προσπαθειών του στις κομματικές κάλπες.

 
Λόγια γύρω από τη γεωθερμία


  Άντε πάλι λόγια και μάλιστα πολλά για τα γεωθερμικά πεδία της Ξάνθης.
Ο Κοντός ασκεί κριτική στον Ξυνίδη που προσπαθεί να λύσει το θέμα, εκτιμώντας ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος!
Ξεχνώντας βέβαια ότι ο ίδιος δεν έκανε απολύτως τίποτε ως υπουργός Γεωργίας τόσα χρόνια!
Κι όταν πάει κάποιος άλλος να λύσει την υπόθεση, αντί στήριξης και βοήθειας του κάνουν κριτική ότι δήθεν δεν είναι σωστός ο τρόπος που επελέγει για την λύση!
Ο χρόνος θα δείξει ποιος έχει δίκιο. Δίκιο όμως έχουν και οι πολίτες που κουράστηκαν πλέον να ακούν λόγια και να μη βλέπουν έργα.
Κουράστηκαν την στείρα κριτική που γίνεται για απλούς αντιπολιτευτικούς λόγους που ξεχνούν μόλις γίνουν κυβέρνηση.
Έργα θέλουν. Και τα γεωθερμικά πεδία μένουν αναξιοποίητα χρόνια τώρα, ενώ τα λόγια περισσεύουν δυστυχώς…
«Ε»    

 

Άλλος φταίει, άλλοι πληρώνουν


Βγήκε στην επιφάνεια και πάλι η γνωστή στην περιοχή μας υπόθεση Κατερίνας Βασιλειάδου, πρώην διευθύντριας του ΕΒΕ Ξάνθης, που τιμωρήθηκε για υπεξαίρεση χρημάτων του Επιμελητηρίου ύψους 145 εκ. δραχμών.
Μάλιστα, της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 11χρόνων την οποία και εξέτισε.
Σήμερα λοιπόν, έρχεται ο Επίτροπος και ζητά από τα μέλη των διοικήσεων τότε να πληρώσουν ποσό 60 εκ. δραχμών με το αιτιολογικό ότι ως μέλη κάναν πλημμελείς ελέγχους! Όσο κι αν ακούγεται τρελό, έτσι είναι.
Ελληνική σχιζοφρένεια σε όλο της το μεγαλείο. Η διοίκηση αντί να αναζητήσει τις δικές της ευθύνες που είναι μεγάλες, τις ρίχνει στις πλάτες διοικήσεων!
Α, ρε Ελλάδα, είσαι μοναδική…
«Ε»    

 

Εκλογές στην Ένωση Επιμελητηρίων  


Το δαχτυλίδι της διαδοχής στην προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος έδωσε στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο, ο Γιώργος Κασσιμάτης.
Ο νυν πρόεδρος της ΚΕΕΕ σε ανακοίνωσή του δήλωσε τη στήριξή του στο πρόσωπο του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Αθήνας στις επερχόμενες εκλογές της Ένωσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ήρθε πλέον η στιγμή να αποχωρήσω. Δηλώνω ότι στηρίζω ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του φίλου και συνεργάτη προέδρου του ΕΒΕΑ».
Αντίπαλοι για την προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) θα είναι όπως όλα δείχνουν ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, ο οποίος προχθές βρέθηκε στην Ξάνθη προερχόμενος από την Κομοτηνή.
«Ε»  

 

Στο μοναστήρι


  Δύο πατρινοί επιχειρηματίες, με χρόνια παρουσία στο εμπόριο, εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και στράφηκαν στην Εκκλησία.
Ο πρώτος, έμπορος ειδών ένδυσης, χειροτονήθηκε διάκονος.
Ο δεύτερος, έκλεισε το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που διατηρούσε και μπήκε σε μοναστήρι.
Δυστυχώς…
«Ε»

 

     
Νέα απάτη στο ΙΚΑ  


Άντρο διαφθοράς και απάτης κάθε μορφής έχει καταντήσει το ΙΚΑ.
Πρόσφατο και όχι τελευταίο κρούσμα, η απάτη-μαμούθ σε υποκαταστήματα της Αττικής. Σύμφωνα με την έρευνα κύκλωμα υπαλλήλων που δρούσε επί 6 χρόνια, καρπωνόταν μεγάλα ποσά με παράνομα επιδόματα και εικονικές νοσηλείες.
Δημιουργείται όμως ένα βασικό ερώτημα: Γιατί τόσες κομπίνες και απάτες στα διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ (μεταξύ αυτών και της Ξάνθης βέβαια που εμπλέκεται ουκ ολίγες φορές);
Μήπως γιατί δεν τιμωρεί το ΙΚΑ του επίορκους υπαλλήλους; Μήπως γιατί είναι όλοι εκεί μέσα συνηθισμένοι στις απάτες και τις κομπίνες και αλληλοκαλύπτονται; Μήπως γιατί η μηχανοργάνωση άργησε πολύ στο ΙΚΑ για να γίνονται οι κομπίνες πιο εύκολα;
Ότι και να υποστηρίξει  κανείς, δεν θα έχει άδικο. Αμαρτωλό και διάτρητο το ΙΚΑ, το κλέβουν άνετα εδώ και χρόνια κάποιοι υπάλληλοί του, δυστυχώς.
Μετά, πώς να μην έχει ζημιές, πώς να πληρώνει τους ασφαλισμένους;
Κλέβουν τα χρήματα πιο μπροστά κάποιοι άλλοι…
«Ε»    

 

Μια συγνώμη και 170 εκατομμύρια  


Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε, με το σκάνδαλο Siemens. «Καθάρισε» η υπόθεση με 170 εκ. ευρώ και μια συγνώμη από μέρους της Γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας.
Ποσό μηδαμινό, μπροστά στα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έδωσε ως μίζες η εταιρεία σε διάφορα πρόσωπα πολιτικά και μη, τα οποία βέβαια εμείς οι ιθαγενείς, δεν θα μάθουμε ποτέ.
Το υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης, ενέκρινε το σχέδιο «αθώωσης» της Siemens, με το ποσό των 170 εκατ. ευρώ. Και μάλιστα η κρισιμότητα της ημέρας, καθώς το PSI ήταν στην κορύφωσή του, δημιουργεί υποψίες για εκβιασμό από μεριάς των Γερμανών για γρήγορο κλείσιμο της υπόθεσης.
Απ’ αυτά τα χρήματα δε, ούτε δραχμή δεν θα μπουν στα κρατικά ταμεία, καθώς τα 80 είναι συμψηφισμοί οφειλών που έχουμε προς την εταιρεία (!), και τα υπόλοιπα 90 θα διατεθούν για την στήριξη προγραμμάτων καταπολέμησης της διαφθοράς (ω, θράσος απροσμέτρητο), εκπαίδευσης και κατάρτισης, παροχής ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία, και για την παροχή 100 υποτροφιών μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.
Επίσης η εταιρεία δεσμεύτηκε, αορίστως, να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Ελλάδα εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη της στην οικονομία της χώρας!
Αλίμονο, πώς να μην έχουν εμπιστοσύνη στην Ελλάδα. Καταδικάστηκαν στη Γερμανία για διαφθορά, αλλά εμείς, οι θιγόμενοι, κρατήσαμε το στόμα μας κλειστό…

 

       
Νέος πρόξενος στην Κομοτηνή  


Την πρώτη του επίσημη παρουσία στην Ξάνθη πραγματοποίησε την Παρασκευή, κατά την επίσκεψη του τούρκου πρέσβη στην Ξάνθη, ο Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος διαδέχεται στα καθήκοντά του στο γενικό προξενείο της Κομοτηνής τον Μουσταφά Σάρνιτς. Ο Ιλχάν Σενέρ είναι σύμβουλος της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα, ενώ χρημάτισε και υποπρόξενος Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί ότι μιλά απταίστως την ελληνική.
Ε.Δ.

 

     
Αυτά φέρνει ο καιρός  


Σαφείς προεκλογικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα Ξυνίδη- Κοντού για τη γεωθερμία με τον Κοντό να «τραβάει το σκοινί» και τον Ξυνίδη να μην είναι διατεθειμένος να «χαριστεί» για το έργο που συνέδεσε αναπόσπαστα με την υπουργική του σταδιοδρομία, με ιδιαίτερη μνεία για την βουλευτική του έδρα, την Ξάνθη.
Ας είναι… φτάνει να μη λειτουργήσει αυτό μόνο ως προεκλογικό «αναμάσημα», με αρνητικές συνέπειες σε βάρος του (μόνου) αναπτυξιακού έργου για το νομό.
Ε.Δ.    

 

(Ν)τροπολογία για τα χρέη των κομμάτων  


Τελικά αποσύρθηκε άρον άρον τροπολογία που με σκανδαλώδη τρόπο ρυθμίζονταν τα χρέη των κομμάτων προς τις τράπεζες που φτάνουν τα 244,2 εκατ. ευρώ και υπογραφόταν από Καρχιμάκη και Λυκουρέντζο.
Όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει στο να «ξεσκαλώσει» το θέμα της επιχορήγησης, ωστόσο ήταν βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν αντιδράσεις από την επίμαχη τροπολογία, στην οποία προβλεπόταν μεταξύ άλλων η διαγραφή των ανεξόφλητων τόκων, η μείωση του επιτοκίου στο 4% σταθερό σε σχέση με το 8% που ισχύει σήμερα, ενώ προβλέπεται αύξηση της παρακράτησης από το 60%, που αποτελούσε την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση, στο 50% της κρατικής χρηματοδότησης, εξαιτίας των χρεών τους προς τις τράπεζες.
Τα κόμματα δηλαδή, παίρναν δάνεια με εγγύηση τη μελλοντική του επιχορήγηση και όλα αυτά ενώ ήδη είχε αποτελέσει σκάνδαλο η αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων, ενώ μαίνεται η οικονομική κρίση που «σπαράζει» τους έλληνες πολίτες.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…