Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Η κατρακύλα συνεχίζεται για τη Skoda Ξάνθη

Η κατρακύλα συνεχίζεται για τη Skoda Ξάνθη

0
skoda_kerkira_2_0_2012_copy

Έκτη συνεχόμενη ήττα, αυτή τη φορά από την Κέρκυρα με σκορ 2-0

Μπαίνει σε περιπέτειες σχετικά με την παραμονή αν δεν σοβαρευτεί!      

   
Η ήττα έγινε πλέον συνήθεια στη Skoda Ξάνθη καθώς για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε ένα βαθμό, ενώ παράλληλα στα ισάριθμα πρόσφατα παιχνίδια της δεν έχει σημειώσει ούτε ένα γκολ.
Αυτή τη φορά ο «δήμιος» της ξανθιώτικης ομάδας ήταν η Κέρκυρα, που επικράτησε με σκορ 2-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο των «Φαιάκων».
Οι γηπεδούχοι ανεβάζοντας ρυθμούς στο 2ο ημίχρονο και με δύο πανέμορφα γκολ από τους Καλαντζή και Γκουστάβο πήραν το «τρίποντο», ενώ από την αντίθετη πλευρά οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη χωρίς να μπορέσουν να γίνουν απειλητικοί παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις περιορίστηκαν στην ήττα κι έφυγαν για ακόμη ένα παιχνίδι με σκυμμένα κεφάλια από τον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα η ξανθιώτικη ομάδα έμεινε με 10 παίκτες λίγο πριν το τέλος (83’) λόγω αποβολής του Ντάνι με απευθείας κόκκινη κάρτα (φάνηκε ότι έβρισε τον διαιτητή Θάνο), ενώ στο ίδιο σημείο αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Ουζουνίδης για έντονες διαμαρτυρίες.  
Κακό πρώτο ημίχρονο  
Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό με τους παίκτες των δύο ομάδων να κάνουν αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ και οι επιθετικές ενέργειες ήταν μετρημένες με το… σταγονόμετρο, καθώς μόλις μία «υποψία» φάσης δημιουργήθηκε στο ξεκίνημα (στο 2’), όταν ο Ιωάννου προσπάθησε από κοντά να κάνει το σουτ όμως γλίστρησε και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Βιβιανί.
Η Ξάνθη από την πλευρά της είχε παθητικό ρόλο και περίμενε πίσω από τη μεσαία γραμμή, προσπαθώντας να ¨χτυπήσει¨ με αντεπιθέσεις, κάτι που έγινε μόλις μία φορά (στο 35’)  με τον Βλαχοδήμο που έφυγε στην κόντρα να στέλνει τη μπάλα άουτ σε σουτ έξω από την περιοχή.  
Καλύτερος ρυθμός στην επανάληψη  
Το β’ ημίχρονο είχε κάπως καλύτερο θέαμα, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 52’ με σουτ του Καλαντζή και να ανοίγουν το σκορ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, όταν ο Μαρτίν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καλαντζής με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βιβιανί. Στη φάση που δέχθηκε το γκολ πάντως η Ξάνθη έπαιζε με 10 παίκτες καθώς είχε τραυματιστεί ο Φλίσκας που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τον Βασιλακάκη.
Και καθώς η ξανθιώτικη ομάδα δεν μπορούσε να απειλήσει οι παίκτες της Κέρκυρας με την ψυχολογία υπέρ τους έφθασαν στο 2ο γκολ, όταν σε εκτέλεση φάουλ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ο Ερίθε πάτησε ωραία στον Γκουστάβο που με δυνατό εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Βιβιανί.
Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να βρουν απάντηση και στη συνέχεια, ενώ στο 83’ έμειναν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντάνι κι έτσι το τελικό 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
* Δηλώσεις πρωταγωνιστών της αναμέτρησης Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη στην επόμενη σελίδα.  
Μπαίνει σε περιπέτειες  
Η 6η συνεχόμενη ήττα της Skoda Ξάνθη και μάλιστα από ομάδες που βρισκόταν χαμηλότερα από αυτή στη βαθμολογία (ορισμένες την προσπέρασαν) έφερε την ξανθιώτικη ομάδα σε επικίνδυνη βαθμολογική θέση, καθώς βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς επάνω από την «επικίνδυνη ζώνη» κι ενώ ακολουθεί ο εντός έδρας αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η Skoda Ξάνθη αν καταφέρει και επιστρέψει στις νίκες στο ματς με τους Ηπειρώτες θα ξεφύγει μία και καλή και θα εξασφαλίσει σε ένα μεγάλο βαθμό την παραμονή της, διαφορετικά θα μπει σε… περιπέτειες.
* Τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής, η βαθμολογία και το πρόγραμμα στην επόμενη σελίδα.  
Κέρκυρα – Skoda Ξάνθη 2-0  
3′: Ο Ιωάννου από κοντά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την σέντρα του Ιωάννου.
15′: Ο Εντιμάρ εκτέλεσε φάουλ από τ’ αριστερά και ο Μαρκόφσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν άστοχη.
35′: Ο Βλαχοδήμος έκανε την ατομική ενέργεια και το αριστερό σουτ που όμως πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
36’: Ο Μάρτιν έκανε το δυνατό σουτ την κίνηση έξω από την περιοχή που ήταν άστοχο.
52′: Το σουτ του Καλαντζή μπλόκαρε ο Βιβιανί.
60′: Ο Μαρτίν έβγαλε την σέντρα και ο Καλαντζής με όμορφο γυριστό πέτυχε το 1-0.
69′: Ο Γκουστάβο με απευθείας εκτέλεση φάουλ σκόραρε για το 2-0.
84′: Το σουτ του Βλαχοδήμου ήταν άστοχο.
Διαιτητής: Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών). Βοηθοί: Καρσιώτης (1ος – ΕΠΣ Κορινθίας), Ποντίκης (2ος – ΕΠΣ Πρέβεζας).
Κίτρινες: 28′ Μαρκόφσκι, 46′ Βέντζελ, 53′ Βάλλας, 65′ Κομεσίδης, 82′ Μαρτίν,
Κόκκινη: 83′ Ντάνι  
Οι συνθέσεις:
ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκαλίνοβιτς, Βέντζελ, Καλαντζής (74′ Ηλιάδης), Καραλής (70′ Μπάρκογλου) Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Κοντοδήμος, Οσμάν, Γκουστάβο, Μαρτίν (89′ Μαζνόφ), Ιωάννου.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (80′ Καζάκης), Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι, Φλίσκας (61′ Βασιλακάκης), Βλαχοδήμος, Πόι, Νταρμπιόν (68′ Μάνταλος), Μαρκόφσκι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …