Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Η «άλλη» πλευρά του καρναβαλιού

Η «άλλη» πλευρά του καρναβαλιού

0
karnabali2012-empros

Πάνω από 1.000 άτομα στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου

3 σοβαρά τραυματίες σε τροχαία, μία πτώση από οικοδομή, μέθη, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί. 25 άτομα περιέθαλψε ο Ερυθρός Σταυρός την ημέρα της παρέλασης


Παρά την επιτυχή διεξαγωγή των 47ων Θρακικών Λαογραφικών Εορτών, στο ξανθιώτικο καρναβάλι καταγράφεται και μία «άλλη» πλευρά, μια σκοτεινή, μελανή πλευρά, αυτή που σχετίζεται κυρίως με τη δράση επίδοξων μικροεγκληματιών που εκμεταλλεύονται το συνωστισμό για κλοπές και άλλα αδικήματα και αυτή των ατόμων που αναζητούν περίθαλψη από το τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου και τις υγειονομικές μονάδες του Ερυθρού Σταυρού και αφορούν κυρίως μικροτραυματισμούς ή και τραύματα από ξυλοδαρμούς, που ως επί το πλείστο προκαλούνται από άτομα υπό την επήρεια μέθης.
Φέτος, ήταν έντονη η αστυνομική δραστηριότητα λόγω μικροεγκλημάτων, ενώ στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου έσπευσαν πάνω από 1.000 περιστατικά. Ακόμη, ο Ερυθρός Σταυρός περιέθαλψε 25 άτομα κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της παρέλασης.

Οξεία μέθη και τραυματισμοί, τα κυριότερα περιστατικά στα Επείγοντα
«Κόκκινο» χτύπησε η κίνηση στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου κατά το τετραήμερο του καρναβαλιού. Πάνω από 1.000 περιστατικά, όλων των ειδικοτήτων καταγράφηκαν στο τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Ξάνθης. Οι περιπτώσεις οξείας μέθης, κυρίως από νεαρά άτομα, ήταν οι συχνότερες περιπτώσεις, ενώ αρκετοί ήταν και οι τραυματισμοί που προκλήθηκαν ως επί το πλείστο από τραυματισμούς και ελαφρές πτώσεις. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των γιορτών σημειώθηκαν και 3 τροχαία ατυχήματα με 3 σοβαρά τραυματίες, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι αιτίες των ατυχημάτων. Πρόκειται για ένα 16χρονο, καθώς και μία νεαρή που διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Καβάλας με κάκωση στο νωτιαίο μυελό. Επίσης, σοβαρά τραυματίστηκε και 18χρονη κοπέλα που έπεσε από τον 3ο όροφο οικοδομής το πρωί του Σαββάτου, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Όπως βέβαια, ήταν αναμενόμενο, πολύ πιο υποτονική ήταν η κινητικότητα στο νοσοκομείο τη Δευτέρα, αφού πιθανότατα ο καιρός απέτρεψε την έξοδο για τους πολίτες, ενώ είχε τελειώσει και ο εορτασμός του καρναβαλιού.

Κλοπές, μέθη, ξυλοδαρμοί και τραυματισμοί καταγράφηκαν από την αστυνομία
Κατά τη διάρκεια των γιορτών έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε και στο δελτίο της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης. Συγκεκριμένα, διαπράχθηκαν 2 κλοπές σε οικία και καφετέρια. Στην πρώτη περίπτωση αφαιρέθηκαν χρυσαφικά 3.000 ευρώ και στη δεύτερη 6.180 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και 590 ευρώ από την ταμειακή μηχανή του καταστήματος.
Επιπλέον μία Βουλγάρα, εκμεταλλευόμενη το συνωστισμό επιχείρησε να αφαιρέσει πορτοφόλι από τσάντα, αλλά έγινε αντιληπτή και μάλιστα κατά τη σύλληψή της κλότσησε την αστυνομικό. Ακόμη, συνελήφθησαν δύο νεαροί, οι οποίοι όντας υπό την επήρεια αλκοόλ παρενοχλούσαν πολίτες και εξύβρισαν τους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους, ενώ τέλος 2 άτομα φιλονίκησαν με τρίτο άτομο και γι’ αυτό σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Στα πέριξ η Πυροσβεστική
Παράλληλα, σε επιφυλακή τις ημέρες αυτές βρίσκεται και η Πυροσβεστική, η οποία ωστόσο φέτος δε χρειάστηκε να επέμβει, παρά μόνο σε πρόβλημα που προκλήθηκε από καμινάδα στον οικισμό Σαμακώβ, κατά το κάψιμο του Τζάρου, ωστόσο ήταν εξαιρετικά μικρής έκτασης και κατασβέστηκε αμέσως.
Πέραν του περιστατικού αυτού, η Πυροσβεστική κλήθηκε μόνο να παρέμβει στα πέριξ και συγκεκριμένα στην ορεινή περιοχή, αλλά χωρίς να πρόκειται για ιδιαίτερα επικίνδυνα περιστατικά. Συγκεκριμένα, το μεσημέρι του Σαββάτου στο Κάτω Καρυόφυτο κάποιος επιχείρησε να κάψει κάποια ξερά, αλλά η φωτιά του ξέφυγε με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρής έκτασης ζημιά. Επιπλέον, στο Δαφνώνα, κάτοικος της περιοχής έβαλε φωτιά σε πρανή, που βρισκόταν κοντά σε αυλές, τις οποίες και έθεσε σε κίνδυνο όταν ξέφυγε η φωτιά, ωστόσο οι κάτοικοι μαζί με τους πυροσβέστες που έσπευσαν άμεσα από το σταθμό της Σταυρούπολης, έσβησαν τη φωτιά.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…