Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δραπέτευση από τα κρατητήρια Ξάνθη

Δραπέτευση από τα κρατητήρια Ξάνθη

0
astynomia_ktirio_002

«Το ‘σκασαν» 3 μη νόμιμοι μετανάστες. Συνελήφθησαν οι δύο στη Θεσσαλονίκη

Τρεις μη νόμιμοι μετανάστες, νεαρής ηλικίας το ‘σκασαν από τα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης το απόγευμα της Παρασκευής, οι οποίοι στράβωσαν τις σιδεριές του παραθύρου και πήδηξαν έξω. Αμέσως εξαπολύθηκε κυνηγητό από τις αστυνομικές αρχές και τελικά οι δύο από τους τρεις συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Η απόδραση πραγματοποιήθηκε από 3 αλλοδαπούς –κρατούμενους για διοικητική επέλαση-, οι οποίοι αφού στρέβλωσαν και αφαίρεσαν εσωτερικό και εξωτερικό κάγκελο παραθύρου του κρατητηρίου, εξήλθαν στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η αστυνομία εξαπέλυσε κυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών αλλοδαπών: ενός 27χρονου, υπηκόου Ρωσίας, ενός 27χρονου, υπηκόου Τυνησίας και ενός 25χρονου, υπηκόου Αλγερίας.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, που υποδείκνυαν τέταρτο άτομο να έχει μεταφέρει αλλού τους δραπέτες και σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τελικά ο Τυνήσιος και ο Ρώσος, ενώ ο τρίτος αναζητείται.
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης διενεργείται προανάκριση και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος των τριών αλλοδαπών καθώς και δυο αστυνομικών (Αξιωματικού Υπηρεσίας και σκοπού κρατητηρίων). 
Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας – σκοπός των κρατητηρίων και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ελένη Διαφωνίδου
e.diafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Μπλόκαραν» 60 κροτίδες στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας

Εντοπίστηκαν σε έλεγχο σε ΙΧ   Συνελήφθη την παραμονή του Πάσχα στο Συνοριακό Σημείο …