Σχόλια 14/02/2012

0
timokatalogos_ftoxeias-empros

Ο Σαμαράς κατάφερε να μη μείνει η χώρα με άδεια ράφια αλλά να  κοιτάμε με άδειες τσέπες τα γεμάτα ράφια    
Ανταλλακτικό εμπόριο  

 

Η εικόνα του τιμοκαταλόγου καφενείου με την πληρωμή σε αυγά, ραδίκια, μήλα και τσιπούρες ίσως προκαλεί τόση ευθυμία, επειδή ακριβώς δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα της Ελλάδας της κρίσης!
Διαβάστε για να «γελάσει το χειλάκι σας», αλλά και… να πάρετε ιδέες!
Ε.Δ.    

 

 

 

 

Η πολιτική ηγεσία  
Όλα δείχνουν ότι πορευόμαστε στην αλλαγή σελίδας του πολιτικού σκηνικού της χώρας. Και βέβαια μαζί του, θ’ αλλάξει και το λεγόμενο πολιτικό προσωπικό (αδόκιμος όρος αλλά επεκράτησε).
Ο πολιτικός θάνατος θα επέλθει για πολλούς που πλέον θα πάνε σπίτια τους. Μια άλλη μερίδα θα «εξαφανιστεί» αλλά όμως όχι οριστικά διότι κλώνοι θα υπάρξουν…
Σε γενικές γραμμές, όλα δείχνουν πως τίποτε δεν θα είναι σήμερα ίδιο με το χθες και βέβαια με το αύριο. Οι αλλαγές θα υπάρξουν (στους πολιτικούς), την πολιτική την ίδια και βέβαια τον ίδιο το λαό που θα ξεχάσει όλα όσα γνώριζε μέχρι τώρα για ρουσφέτια και κρατικοδίαιτες επιλογές.
Η Ελλάδα υποχρεωτικά θα αλλάξει!
«Ε»  

 
Παραπολιτικά της ψηφοφορίας  
*Η πιο σύντομη θητεία στη βουλή ήταν αυτή της Άννας Βαγενά (ΠΑΣΟΚ). Τη μια μέρα ορκίστηκε, την άλλη ψήφισε ΟΧΙ και διεγράφη!
*Χωρίς κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους έμεινε η ΝΔ στους νομούς Σερρών και Έβρου.
*Εάν ο Μάντατζη παραιτηθεί (που δεν θα γίνει βέβαια) από βουλευτής, την έδρα του θα πάρει ο Σγουρίδης. Μάλλον δεν θα γίνει αυτό τελικά…
*Θετικός ο αντίκτυπος της στάσης των βουλευτών Βορίδη και Γεωργιάδη στην κοινή γνώμη. Κέρδισαν, ενώ απεναντίας έχασε ο Καρατζαφέρης με τα μένω-φεύγω.
*Στην Κομοτηνή Χατζηοσμάν, Πεταλωτής και Στυλιανίδης ψήφισαν «ναι». Διαφοροποιήθηκε ο Χατζηοσμάν από το φίλο του Μάντατζη.
*Τέλος, Ξυνίδης και Κοντός έμειναν σταθεροί στην γραμμή των κομμάτων τους και ψήφισαν «ναι».
«Ε»    

Θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ;  
Δύσκολες ημέρες περνά το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι αποδεκτό απ’ όλους. Φίλους και μη. Μάλιστα κατά την ψηφοφορία της Κυριακής φάνηκε καθαρά ότι η κρίση είναι μεγάλη και βαθιά που μπορεί να οδηγήσει στη διάλυσή του και επανασύσταση με νέο όνομα.
Κάτι βέβαια που στην πολιτική ιστορία έχει ξαναγίνει με πολλούς πολιτικούς σχηματισμούς που άλλαζαν όνομα και αρχηγό.
Μάλιστα στην παρούσα φάση υπάρχει μια σοβαρή ένδειξη απειθαρχίας βουλευτών, μια στάση αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου και της δημιουργίας διαφόρων τάσεων.
Το που θα οδηγήσουν όλα αυτά είναι το ζητούμενο.
«Ε»    
Ουρές στη ΔΕΗ  
Κατακόρυφα έχουν αυξηθεί οι ουρές στο ταμείο της ΔΕΗ, όπως παρατηρούν οι υπάλληλοι, αλλά και οι πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με σειρές αναμονής που φτάνουν μέχρι και το ισόγειο του κτιρίου.
Ο λόγος φυσικά είναι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθώς η αδυναμία αποπληρωμής των λογαριασμών αναγκάζει τους πολίτες που αφήνουν να παρέλθει η προθεσμία και έτσι να μην μπορούν να εξοφλήσουν σε κάποιο πρακτορείο.
Ε.Δ.    

Ούτε «κιχ»  
Το γεγονός ότι, παρόλο που τίθεται και μέσα από τη Βουλή το θέμα των βουλευτικών αποζημιώσεων, αλλά και των επιχορηγήσεων των κομμάτων και ουδείς δείχνει πρόθεση να απαντήσει, δεξιά και αριστερά, είναι τουλάχιστον ξεδιάντροπο.
Αλλά εδώ θα μου πεις οι βουλευτές της χώρας νομίζουν ότι με τους πολιτικαντισμούς, που αποτέλεσαν τη συνταγή της επιτυχίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, μπορούν να συνεχίσουν να πορεύονται, περιμένει κανείς συνειδησιακή αφύπνιση ή έστω την αλλαγή της στάσης, που υπαγορεύει επιτακτικά η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα;
Πρόσφατο εξαιρετικά αποκαλυπτικό παράδειγμα αποτελεί η δραματική συνεδρίαση της Βουλής το βράδυ της Κυριακής. Όλοι ξέραμε τι θα ακούσουμε, πριν οι αρχηγοί διαβούν το βήμα του Κοινοβουλίου. Οι πολιτικοί φαίνεται πια, ότι είναι οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει ότι έχει διαρρηχθεί οριστικά η εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ε.Δ.    

Ο τελευταίος των παπανδρεϊκών  
Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης θα διεκδικήσει δικαίως τον τίτλο του τελευταίου των παπανδρεϊκών. Το πράγμα είχε φανεί όταν ο Ξυνίδης αιφνιδίως την Παρασκευή επανέφερε το ζήτημα του δημοψηφίσματος, προτείνοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει παράλληλη διεξαγωγή του με τις πρόωρες εκλογές, αλλά και μετά την καταψήφιση του νομοσχεδίου από μέλη του παπανδρεϊκού μπλοκ (βλ. Χάρη Καστανίδη), ο… κύκλος εμπιστοσύνης έχει στενέψει ανησυχητικά.
Αλλά εγώ ρωτώ: στην κατάσταση απόλυτης σύγχυσης και αμφισβήτησης (και δικαίως) που βρίσκεται ο ελληνικός λαός και με την απουσία οποιουδήποτε υπόβαθρου ή έστω εξοικείωσης στην Ελλάδα με το θεσμό του δημοψηφίσματος, είναι να λέγονται έτσι… εύκολα τέτοια πράγματα; Το ζήτημα δεν είναι να πάθει απ’ τα λάθη του ο ελληνικός λαός, αλλά να τα περιορίσει. Δεν χωράνε άλλα λάθη.
Ε.Δ.    
Μα 160…000 ευρώ;  
Οι ειδικοί θα έχουν βεβαίως επιχειρήματα, αλλά και στον απλό πολίτη προκαλεί εντύπωση η απαίτηση του ποσού των 160.000 ευρώ για την ανάπλαση της Καραολή από την Τσιμισκή έως την πλατεία, όπου τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Στην Οικονομική Επιτροπή πάντως, προκάλεσε μειδιάματα η ανάγνωση της μελέτης που λέει ότι θα γίνουν ράμπες για ΑμΕΑ και κολονάκια κατά μήκος της οδού. Μα ούτε το καροτσάκι χωράει στα πεζοδρόμια της Καραολή, για ποια ανάπλαση μιλάμε; Πού θα μπει η ειδική λωρίδα για να περπατούν οι πεζοί; Χώρια που αν μπουν κολονάκια στα πεζοδρόμια άνθρωπος δε θα χωράει. Μήπως άλλο δρόμο έχουν κατά νου;
Ε.Δ.  

 
Βούληση για να πιέσουν τη ΔΕΠΑ  
Το ζήτημα της σύνδεσης της πόλης της Ξάνθης με το δίκτυο φυσικού αερίου έθεσε ο Κρίτων Καλογερής στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Ο Χρίστος Πούλιος ανέφερε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει ενδιαφέρον εργολάβου να το αναλάβει και γι’ αυτό υπάρχουν φόβοι ότι αν δεν υπάρξει πίεση, η προοπτική θα εγκαταλειφθεί ή θα καθυστερήσει σημαντικά. Με αυτό ο Ηλίας Βασιλούδης συνέδεσε και το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πολυκατοικιών έμειναν φέτος χωρίς πετρέλαιο και άρα το ζήτημα είναι επιτακτικό.
Σύμφωνο βρήκε ο προβληματισμός το Δημήτρη Μπενη, ο οποίος πρότεινε η Οικονομική Επιτροπή να προετοιμάσει άμεσα και μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εισήγηση για την έγγραφη όχληση της ΔΕΠΑ, προκειμένου να ασκηθεί πολιτική πίεση προς την κατεύθυνση της σύνδεσης της Ξάνθης με το δίκτυο φυσικού αερίου για οικιακή χρήση.
Ε.Δ.    

Εκλογές τον Απρίλιο  
Για πρώτη φορά η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου ανοίγει το θέμα της ημερομηνίας διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή, ο οποίος δήλωσε: «το έργο της κυβέρνησης τελειώνει το Μάρτιο και οι εκλογές θα γίνουν τον Απρίλιο». Οι περιστάσεις βέβαια είναι αυτές που θα καθορίσουν αν όντως θα ισχύσει αυτός ο προγραμματισμός, ωστόσο έγινε σαφές ότι ο Λ. Παπαδήμος δεν προτίθεται να εξαντλήσει τη θητεία, αλλά να παραδώσει το έργο της εφαρμογής σε μία πολιτική κυβέρνηση, όποιες κι αν είναι οι «ισορροπίες» που θα διαμορφωθούν.
Για την ώρα πάντως, αναμένεται μίνι- ανασχηματισμός από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των παραιτηθέντων.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…