Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Προπόνηση στη βροχή

Προπόνηση στη βροχή

0
vroxi-empros

Απέφυγε τα χειρότερα ο Μαρκόφσκι που τραυματίστηκε στο πρόσωπο

Από την Ξάνθη στην κορυφή της Αφρικής ο Κατόνγκο!    

     
Η καλή εμφάνιση της Skoda Ξάνθη στη μεγαλύτερη διάρκεια του κυριακάτικου αγώνα στο ΟΑΚΑ δεν απέφερε κάτι θετικό για το ξανθιώτικο συγκρότημα που γνώρισε την ήττα με σκορ 3-0 δεχόμενο και τα τρία γκολ στα τελευταία 12 λεπτά της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό.
Η έκταση του σκορ στο παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όμως οι ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο της ομάδας θέλουν να ξεπεράσουν την 3η διαδοχική ήττα στο πρωτάθλημα και να κοιτάξουν μπροστά, καθώς ακολουθούν δύο εντός έδρας αναμετρήσεις με Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, όπου η ξανθιώτικη ομάδα θέλει να κάνει το «comeback».
Η αποστολή της Skoda Ξάνθη μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Ο.Α.Κ.Α. διανυκτέρευσε στην Αθήνα και χθες το πρωί αναχώρησε αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη απ’ όπου επέστρεψε τελικά στη βάση της.
Μετά την επιστροφή στα Πηγάδια πραγματοποιήθηκε προπόνηση όπου οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο ματς του Ο.Α.Κ.Α. ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης ενώ οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, αν και η συνεχής βροχόπτωση είχε ¨βαρύνει¨ τα γήπεδα του προπονητικού κέντρου.
Ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο κι έτσι οι παίκτες αποχώρησαν… μούσκεμα από το προπονητήριο ώστε να ξεκουραστούν καθώς το ίδιο πρόγραμμα (πρωινή προπόνηση) θα ισχύσει και για τις επόμενες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας.  
Απέφυγε τα χειρότερα ο Μαρκόφσκι  
Ένα χτύπημα στο πρόσωπο που δέχθηκε ο Μαρκόφσκι σε διεκδίκηση της μπάλας στο ματς με τον Παναθηναϊκό τρόμαξε το ιατρικό επιτελείο της Ξάνθης καθώς ο Σέρβος επιθετικός αναγκάστηκε να αγωνιστεί έως το τέλος με γάζες και προστατευτικό νάρθηκα στη μύτη του, ενώ από το τραύμα έτρεχε αίμα και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον διαιτητή να βγάζει αρκετές φορές εκτός αγωνιστικού χώρου τον παίκτη για να καθαριστεί και να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι φόβοι για κάταγμα στη μύτη ή σε ζυγωματικό του προσώπου ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε ο Μαρκόφσκι ήταν ¨καθαρή¨ και το τραύμα αποδείχθηκε επιφανειακό.
Το νέο ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Μαρίνο Ουζουνίδη ο οποίος μπορεί να υπολογίζει στο Μαρκόφσκι και για το σαββατιάτικο εντός έδρας ματς με τον Αστέρα, ενώ το ¨απουσιολόγιο¨ είναι λευκό για την εν λόγω αναμέτρηση κι έτσι όλοι οι παίκτες θα είναι στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού.
* Ο Μαρσελίνιο με την κάρτα που αντίκρισε προχθές συμπλήρωσε τέσσερις και τις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί σε ποιο παιχνίδι από τα επόμενα τέσσερα θα απουσιάσει.  
Πρωταθλητής Αφρικής ο Κατόνγκο!  
Για ακόμη μία φορά τα κατορθώματα του πρώην παίκτη της Ξάνθης Κρίστοφερ Κατόνγκο προκαλούν εντύπωση καθώς ο μεσοεπιθετικός από τη Ζάμπια αναδείχθηκε πρωταθλητής Αφρικής με την Εθνική Ομάδα της πατρίδας του!
Η πορεία της Ζάμπια στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής (Copa Africa – το αντίστοιχο Euro της Αφρικής) ήταν εντυπωσιακή αφού κατάφερε να φτάσει στον τελικό αποκλείοντας ισχυρούς αντιπάλους κι εκεί νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού κερδίζοντας την 1η θέση.
Ο 30χρονος πρώην παίκτης της Skoda Ξάνθη που πλέον αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Κίνας με τη Χέναν, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού οδήγησε στην πορεία προς τον τίτλο την Εθνική Ζάμπια και σημαντική συνεισφορά στην επιτυχία καθώς συνδύασε τα 4 γκολ που σημείωσε στη διοργάνωση με εκπληκτικές εμφανίσεις. Μάλιστα μετά το τέλος του τουρνουά αναδείχθηκε και MVP (κορυφαίος παίκτης) της διοργάνωσης και μαζί βρέθηκε στην καλύτερη 11άδα του φετινού Κόπα Άφρικα!
Ο τελικός που έγινε στο Λίμπρεβιλ της Γκαμπόν ήταν συγκλονιστικός με τη Ζάμπια να επικρατεί στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κ.δ. και παρ.) με 8-7 επί της Ακτής Ελεφαντοστού η οποία ήταν το φαβορί!
Η Ζάμπια στέφθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα στην ίδια χώρα (Γκαμπόν) όπου το 1993, 18 διεθνείς της παίκτες σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα στην χειρότερη αθλητική τραγωδία στην ιστορία της χώρας.

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Θετικό το πρώτο δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ στο ματς με τη Γεωργία

Σε σοκ βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς Έλληνας διεθνής που ήταν στην αποστολή της …