Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Αρρυθμίες» στη Σχολική Επιτροπή δήμου Μύκης

«Αρρυθμίες» στη Σχολική Επιτροπή δήμου Μύκης

0
gimnasio_glaykis-empros

Πάγωσαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γλαύκης την πρώτη μέρα μαθήματος λόγω βλάβης του καυστήρα

Έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Μύκης. Έλλειμμα συνεργασίας στην Σχολική Επιτροπή αναφορικά με τη διαχείριση των οικονομικών


«Αρρυθμίες» παρουσιάστηκαν στο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Γλαύκης την πρώτη μέρα της λειτουργίας του μετά τις γιορτές. Δάσκαλοι και μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη που τους …πάγωσε κυριολεκτικά αφού τα καλοριφέρ ήταν …παγωμένα, ο καυστήρας χαλασμένος και χωρίς πετρέλαιο. Η θερμοκρασία στο σχολείο ήταν μείον βαθμούς και ήταν αδύνατο να κάνουν μάθημα στις παγωμένες αίθουσες γι αυτό και αποφάσισαν να «θερμάνουν» λίγο την ατμόσφαιρα κάνοντας παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Μύκης κ. Μουσταφά Τσουκάλ.

Έχασαν μια μέρα μάθημα γιατί δεν επιδιορθώθηκε έγκαιρα ο καυστήρας
Το πρόβλημα με τον καυστήρα δημιουργήθηκε το 10ήμερο των γιορτών αλλά ο τρόπος διαχείρισης του τόσο από τους καθηγητές όσο και από την πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής αν μη τι άλλο αναδεικνύει έλλειμμα συνεργασίας ή τουλάχιστον κακή συνεννόηση μεταξύ τους και αυτό επιβεβαιώνεται από τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζουν για το ίδιο θέμα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του Γυμνασίου Γλαύκης κ. Σουνδουλουδάκη πριν κλείσει το σχολείο είχε τοποθετηθεί το σύστημα παγετού προκειμένου να μην παγώσει το νερό και σπάσει το δίκτυο. Μία μέρα πριν το άνοιγμα των σχολείων (Κυριακή) έγινε έλεγχος και εντοπίστηκε το πρόβλημα στον καυστήρα.  Ο κ. Σουνδουλουδάκης ισχυρίζεται ότι άμεσα ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του δήμου και η κα Καραχασάν ώστε να επειληφθούν του θέματος και να επιδιορθωθεί η βλάβη έγκαιρα πριν ανοίξει το σχολείο Όμως έλαβε την απάντηση ότι ο ηλεκτρολόγος του δήμου λείπει σε άδεια και το θέμα έμεινε έτσι  και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Τσουκάλ δήλωσε άγνοια του θέματος σε συνάντηση που είχε με τους καθηγητές κατά την παράσταση διαμαρτυρίας.  Ο διευθυντής του Λυκείου Γλαύκης κ. Δημήτρης Δόντζος που είναι μέλος της 11μελούς σχολικής Επιτροπής επιβεβαίωσε επίσης ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση και ότι το θέμα θα μπορούσε να είχε επιλυθεί όπως και έγινε την Δευτέρα και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας αφού κλήθηκε εξωτερικό συνεργείο και επιδιόρθωσε την βλάβη. Παράλληλα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει δυσλειτουργία στην Σχολική Επιτροπή και ότι σ’ αυτό οφείλεται κυρίως η μη έγκαιρη αποκατάσταση της βλάβης που όμως επιβαρύνει τους μαθητές καθώς υποχρεούνται να κάνουν αναπλήρωση των ωρών που έχασαν.
Απ’ την πλευρά της η κα Καραχασάν υποστήριξε ότι πριν κλείσουν τα σχολεία μετά από αίτημα του κ. Δόντζου γέμισαν τον καυστήρα με 1.000 λίτρα πετρέλαιο το οποίο και τέλειωσε μέσα στο 10ήμερο αφού έκαιγε καθημερινά για να μην παγώσουν οι σωλήνες του δικτύου. Όμως επεσήμανε ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε καθώς επίσης ότι δεν υπήρξε έλεγχος από μέρους του κ. Δόντζου τόσες μέρες επιβεβαιώνοντας με τη σειρά της ότι υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ τους στην Σχολική Επιτροπή.

Δυσλειτουργίες στη Σχολική Επιτροπή παιδεύουσι …σχολεία
Αυτό εντοπίζεται στον κανονισμό λειτουργίας της και ιδιαίτερα αναφορικά με την διαχείριση των οικονομικών. Συγκεκριμένα όπως διευκρίνισε η κα Καραχασάν με απόφαση του Δ.Σ. της Επιτροπής μέχρι τέλος του έτους τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων μπαίνουν σ’ ένα κοινό λογαριασμό και μετά κατανέμονται σε ξεχωριστούς λογαριασμούς όπως ορίζεται από τον νόμο, 500 ευρώ για κάθε σχολείο και 1000 για σχολικά συγκροτήματα. Οι διευθυντές όμως των σχολείων Γλαύκης αλλά και Σμίνθης αντιδρούν ζητώντας να γίνει εφαρμογή της Υπουργικής απόφασης που ορίζει αυτά τα χρήματα του δήμου που κατανέμονται στα σχολεία να μπαίνουν στους ειδικούς λογαριασμούς των σχολείων και όχι σε κοινό λογαριασμό  κάθε μήνα και να τα διαχειρίζεται ο διευθυντής ανάλογα με τις ανάγκες του σχολείου, ενώ στο τέλος του μήνα να παραδίδει τα στοιχεία των εσόδων και εξόδων. Επίσης αυτό που τους φέρνει αντιμέτωπους με την κα Καραχασάν είναι το γεγονός ότι τους ζήτησε για οποιαδήποτε παραγγελία τους να πάρουν προέγκριση από την ίδια, εκλαμβάνοντας το ως προσπάθεια να έχει όλο το «κομπόδεμα στο χέρι και να κάνει όπως θέλει εκείνη κουμάντο».Μάλιστα για όλα αυτά έχουν ενημερώσει εγγράφως την Περιφέρεια και αναμένουν απάντηση.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…