Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Υπό αξιολόγηση η λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού Σταυρούπολης

Υπό αξιολόγηση η λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού Σταυρούπολης

0
pirosvestka_oxhmata-empros

Στο πλαίσιο των εργασιών της Επιτροπής Αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος

Ενήμερος για την περίπτωση ο Μ. Όθωνας. Υπέρ της διατήρησης του σταθμού οι διοικητές Π.Υ. ΑΜΘ και Ξάνθης


Τις… εξελίξεις σχετικά με τον υπό αξιολόγηση Πυροσβεστικό Σταθμό Σταυρούπολης, ο οποίος αποτελεί μία από τις ελάχιστες δομές που έχουν απομείνει στην ορεινή δημοτική ενότητα του δήμου Ξάνθης, επιχείρησε να προλάβει ο αν. υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε πρόσφατα, έσπευσε να καθησυχάσει, με τη σιβυλλική δήλωση ότι: «στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει κάποια πολιτική απόφαση για το κλείσιμο του πυροσβεστικού σταθμού Σταυρούπολης και ο Μανόλης Όθωνας είναι ενήμερος για το τι και κατά πόσο χρειάζεται ο σταθμός εκεί».
Η δήλωση συνδέεται με τις εργασίες της Επιτροπής που συστάθηκε το Δεκέμβριο για την αξιολόγηση όλων των πυροσβεστικών υπηρεσιών της χώρας, που αναμένεται να επιχειρήσουν έναν ακόμη «Καλλικράτη», αυτή τη φορά στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η εισηγήσεις των διοικήσεων των Περιφερειών έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της στα μέσα του Ιανουαρίου.
Παρόλο που δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι σχετικό, ένα από τα σενάρια είναι να λειτουργεί μόνο τους θερινούς μήνες, οπότε και είναι αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιών, ενώ είναι πιθανό να υπάρχει εξυπηρέτηση της περιοχής από τον πυροσβεστικό σταθμό Παρανεστίου. Η οποιαδήποτε απόφαση πάντως, θα ληφθεί υπό το βάρος των πρόσφατων πυρκαγιών διαρκείας στην περιοχή του Δημαρίου και της «Καλύβας» Λειβαδίτη, που αποτέλεσε μία δοκιμασία για το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων της Ξάνθης, αλλά και της Περιφέρειας.

Εν αναμονή οι διοικητές Π.Υ. ΑΜΘ και Ξάνθης
Ελλείψει επίσημης πρότασης σε αναμονή βρίσκεται η ηγεσία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιοχής. Ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Αρχιπύραρχος Βασίλειος Παυλακάκης εξηγεί ότι η Επιτροπή που συστάθηκε στο Αρχηγείο θα μελετήσει όλες τις περιπτώσεις και θα αποφανθεί στις 20 Ιανουαρίου. «Σε κάθε περίπτωση η δική μας εισήγηση ήταν προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των πυροσβεστικών υπηρεσιών της ΑΜΘ», σημειώνει ο κ. Παυλακάκης, παραδεχόμενος παράλληλα ότι η λειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού Σταυρούπολης είναι σημαντική για την περιοχή. Τη λειτουργία του στηρίζει και ο διοικητής Π.Υ. Ξάνθης κ. Δημήτρης Γενιτζές, ωστόσο φαίνεται ότι τηρείται μία εν γένει στάση αναμονής καθώς ως πρόταγμα τίθεται η εξασφάλιση της αποτελεσματικής επέμβασης των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Μάλιστα, στον πυροσβεστικό σχεδιασμό εντάσσεται και η 24ωρη περιπολία σε «ευαίσθητες» περιοχές και σε «ευαίσθητες περιόδους», οπότε γίνεται σαφές ότι η τοπική ηγεσία είναι διατεθειμένη να συναινέσει σε οποιαδήποτε αναδιάρθρωση που θα διασφαλίζει την ουσιαστική προστασία όλων των περιοχών.


Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …