Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κρίσιμη εβδομάδα για τη ΣΕΚΑΠ

Κρίσιμη εβδομάδα για τη ΣΕΚΑΠ

0
sekap-empros

Έληξε χθες η ημερομηνία υποβολής της δεσμευτικής προσφοράς από τον Ινδικό Όμιλο Bommidala Enterprises

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου,  έχει προγραμματισθεί η γενική συνέλευση των μετόχων με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ

Κρίσιμη για το μέλλον της ΣΕΚΑΠ πρόκειται να  είναι η εβδομάδα που διανύουμε καθώς  μέσα σ’ αυτή πρόκειται θα αναδειχθεί ο νέος αγοραστής και να μπει ρευστό στην εταιρεία που θα της επιτρέψει να συνεχίσει τη λειτουργία της.  Έτσι στις 7 το απόγευμα χθες 16 Ιανουαρίου,  εξέπνευσε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικής προσφοράς απ’  τον ινδικό όμιλο Bommidala Enterprises, ο οποίος, όπως είναι γνωστό, έχει ανακηρυχθεί «προτιμητέος υποψήφιος» από την ΑΤΕ, ενώ την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου,  έχει προγραμματισθεί η γενική συνέλευση των μετόχων με βασικό θέμα την αύξηση κεφαλαίου ύψους 30 εκατ. ευρώ την οποία θα καλύψουν σχεδόν εξ ολοκλήρου οι Ινδοί καθώς η ΑΤΕ στην πρότασή της για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου εξαιρεί τους παλαιούς μετόχους.

Τα σενάρια… 
Ένα από τα σενάρια που μπορούν να επιφέρουν ανατροπή στην εξέλιξη του διαγωνισμού πώλησης της ΣΕΚΑΠ είναι όπως μας πληροφορούν παράγοντες της εταιρείας, η προσφορά του ινδικού Ομίλου να μην ικανοποιήσει την ΑΤΕ καθώς μπορεί να είναι χαμηλότερη των προσδοκιών της και να μην είναι στο ύψος που να μπορεί να καλύψει τα χρέη της εταιρείας προς της ΑΤΕ. Σημειώνεται ότι ένας ακόμη «αστάθμητος» παράγοντας είναι η γενική αβεβαιότητα για το μέλλον της χώρας που θα μπορούσε να γεννήσει δεύτερες σκέψεις στον υποψήφιο επενδυτή ή ακόμα και να οδηγήσει στην κατάθεση χαμηλότερης προσφοράς από την αρχική του πρόθεση.  Στην περίπτωση πάντως που η ΑΤΕ κρίνει ( η αξιολόγηση της προφοράς θα γίνει μέσα στην εβδομάδα) ότι η προσφορά δεν τη συμφέρει έχει το δικαίωμα να ζητήσει κατάθεση προσφοράς και από τον δεύτερο υποψήφιο,  την εταιρεία του Παπαδόπουλου που έχει έδρα το Κιλκίς. Αν και αυτή δεν την καλύπτει τότε μπορεί να κηρύξει άγονο το διαγωνισμό όπως έγινε και με την ΕΛΒΙΖ.

Με «δεμένα χέρια» η ΣΕΚΑΠ
Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την εταιρεία που βρίσκεται σε υπολειτουργία αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας καθώς ως γνωστόν, η πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό είναι αδύνατη ενώ και η ΑΤΕ δε δίστασε να «σφίξει» τη θηλιά δεσμεύοντας λογαριασμό της εταιρείας λόγω παλαιότερων χρεών. Οι εξαγωγές έχουν «παγώσει», έχουν χαθεί μερίδια αγοράς και τα μόνα κεφάλαια κίνησης προέρχονται από τις πωλήσεις των προϊόντων ενώ όπως μας γνωστοποιήθηκε «δυσκολεύεται» να πληρώσει τους μισθούς των εργαζομένων τους οποίους αποδίδει με καθυστέρηση 1 – 2 μηνών.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…