Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ετοιμάζονται να μας … «κόψουν τα φώτα»

Ετοιμάζονται να μας … «κόψουν τα φώτα»

0
logariasmos_dei

Ετοιμάζονται τα «ραβασάκια». «Μαύρο σκοτάδι» για 20.000 νοικοκυριά

Στην Ξάνθη μειώθηκαν κατά 7% οι ανεξόφλητοι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί  το Νοέμβριο υπό τον …φόβο της διακοπής

Εντολές της ΔΕΗ περιμένουν οι κατά τόπους Διευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης και της ΔΕΗ Ξάνθης για ν’ αρχίσουν να στέλνουν τα …ραβασάκια στα νοικοκυριά που δεν έχουν εξοφλήσει τους λογαριασμούς που εμπεριέχει και τη δεύτερη δόση του «χαρατσιού» , του Φόρου Ακίνητης περιουσίας! Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ήδη έχουν εκδοθεί 50.000 εντολές, εκ των οποίων οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς τον διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές ρεύματος.

«Μαύρο σκοτάδι» για 20.000 νοικοκυριά
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης θ’  αρχίσουν να εκτελούνται από χθες (Δευτέρα), κατά προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Σημειώνεται  ότι έχει λήξει η περίοδος χάριτος των 80 ημερών που έχει δοθεί ως περιθώριο για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης της επιχείρησης αλλά και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί για τους οποίους έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών ανέρχονται σε 250.000.

Στην Ξάνθη μείωση κατά 7% των ανεξόφλητων το Νοέμβριο
Όπως μας πληροφορεί ο Διευθυντής Δικτύου της  ΔΕΗ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής το μήνα Νοέμβριο που ήταν και η πρώτη δόση του τέλους ακινήτων στην Ξάνθη παρατηρήθηκε μείωση των ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων λογαριασμών και αυτό έχει την εξήγησή του ….στον φόβο των καταναλωτών μήπως τους κόψουν το ρεύμα γι αυτό και έσπευσαν να τα πληρώσουν και βεβαίως δεν υπήρξε καμιά διακοπή. Αναφορικά όμως με πρόσφατα στοιχεία αυτά που αφορούν την επόμενη δόση ο κ. Σαρρής μας πληροφόρησε ότι αυτά βγαίνουν κεντρικά και ακόμη δεν έχουν γνωστοποιηθεί στη ΔΕΗ Ξάνθης. Τόνισε όμως ότι παρότι με …βαριά καρδιά «αν μας δώσουν εντολή να κόψουμε σε κάποια νοικοκυριά το ρεύμα θα το κόψουμε…» 

Θα παίξουν ρόλο τα κριτήρια
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διοίκηση της ΔΕΗ, οι εντολές διακοπής πριν εκτελεστούν θα εξεταστούν όλες μία προς μία με βάση κάποια κριτήρια. Για παράδειγμα, αναφέρουν στελέχη της διοίκησης, δεν θα κοπεί το ρεύμα σε καταναλωτές που εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (χαμηλό εισόδημα, ανάπηροι, πολύτεκνοι κλπ.). Επίσης δεν θα διακοπεί η παροχή σε περιοχές με χαμηλή αντικειμενική αξία. Εξάλλου, αναμένεται να εξεταστούν και οι περιπτώσεις εκείνες που έχουν ζητήσει εξαίρεση από την επιβολή του ειδικού τέλους, ενώ σίγουρα δεν θα κοπεί το ρεύμα σε κατηγορίες πολιτών, που ορίζει η νομοθεσία. Τέτοιες είναι, όσοι χρειάζονται το ρεύμα για λόγους υγείας και όσοι δεν έχουν άλλα εισοδήματα (π.χ. άνεργοι που έχουν ως περιουσιακό στοιχείο μόνο την κατοικία τους).

Αντιδρά η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για ακόμη μία φορά προειδοποιεί πως δεν θα επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανέναν άνεργο, συνταξιούχο, φτωχό και μεροκαματιάρη. Καλεί, δε, τους τεχνικούς της ΔΕΗ και τα συνεργεία των ιδιωτών να μην εκτελέσουν καμία εντολή διακοπής.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Μάρτιο

Πού καταγράφηκαν μειώσεις και αυξήσεις Με ρυθμό 0,28% «έτρεξε» ο πληθωρισμός στα προϊόντα …