Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε αγώνα επιβίωσης η ΣΕΚΑΠ

Σε αγώνα επιβίωσης η ΣΕΚΑΠ

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Νέααναβολή πήρε η γενική συνέλευση των μετόχων στη ΣΕΚΑΠ με ευθύνη τηςμεγαλομετόχου ΑΤΕ αυτή τη φορά. Συγκεκριμένα δεν συμπληρώθηκε η απαρτία50+1όπως ορίζει το καταστατικό γιατί απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της τράπεζας.Ησυνέλευση αναβλήθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου, όμως αποφασίστηκε ηαντικατάστασητου εκλιπόντος Αχιλλέα Καραγκιοζόπουλου από την κα Τσαγκαρίδου,στέλεχος τηςΑΤΕ στον τομέα Θυγατρικών εταιρειών. Με την νέα αναβολή γίνεται εμφανέςότι ηΑΤΕ επιδιώκει την παράταση της θητείας της διοίκησης, θέλοντας να κερδίσει χρόνο μέχρι τηνολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης του ποσοστού της στην εταιρεία πουπροσδιορίζεται – σύμφωνα με πληροφορίες μας για το τέλος Νοεμβρίου
 
Διάψευσηαπό Πούλιο – Γαβριηλίδη για κινήσεις οικειοθελούς αποχώρησης μεσυμμετοχήΠούλιου
Στομεταξύ θόρυβος προκλήθηκε από δημοσίευμα τοπικού έντυπου, όπουπαρουσιάζεται ναέχει γίνει μια κίνηση από τους διευθυντές της ΣΕΚΑΠ να δηλώνουνοικειοθελήπαραίτηση κάνοντας χρήση μια απόφαση του Δ.Σ. επί θητείας Παπά,προκειμένου ναδιασφαλίσουν αποζημιώσεις ύψους 200.000 ευρώ έκαστος, φοβούμενοι μήπωςισχύσειτο καθεστώς των ΔΕΚΟ και τα χάσουν. Μάλιστα αναφέρεται ότι σ’ αυτή τηνκίνησησυμμετείχε ο κ. Πούλιος και ότι τελικά δεν ευοδώθηκε γιατί τοαντιλήφτηκαν οιεργαζόμενοι και ειδοποίησαν τον διοικητή της ΑΤΕ τον κ. Πανταλάκη,  ο οποίος και έγινε έξαλλος.
Ωστόσο ο κ. Πούλιος μιλώντας στο «Ε» διέψευσεκατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας «ανήθικα ψεύδη» οποιαδήποτε συμμετοχήτου σετέτοια κίνηση τονίζοντας με έμφαση: «Οι θέσεις μου ήταν κρυστάλλινεςκαι τιςγνωστοποίησα απ’ την αρχή. Ήμουν αυτός που έλεγα ότι η εταιρεία θασωθεί μόνοαν ιδιωτικοποιηθεί Πως είναι δυνατόν να θέλω το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ; Πωςείναιδυνατό να κάνω κάτι που θα βλάψει την εταιρεία για τα συμφέροντα τηςοποίαςδουλεύω τόσα χρόνια..  Πρόκειταιγιαανήθικο ψεύδος,  γιαπαραποίηση τηςαλήθειας που εκπορεύεται από συγκεκριμένο έντυπο με στόχο να με πλήξειπολιτικάκαι προσωπικά εξυπηρετώντας κάποια συμφέροντα. Είναι εμφανής η εμπάθειαστοπρόσωπό μου…»     
Στοίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του κ. Γαβριηλίδη. Διέψευσε τηνσυμμετοχήτου κ. Πιούλιου σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση άφησε όμως «θολό» ανυπήρξε τέτοιακίνηση από άλλους διευθυντές: «Το θέμα πήρε λάθος διαστάσεις. Εμείς δενείδαμεκαμιά παραίτηση. Μπορεί να υπήρχε σαν σκέψη να το κάνουν κάποιοι αλλάόχι ο κ.Πούλιος. Είμαι βέβαιος γι αυτό». 
 
Στερνήμου γνώση να σ’ είχα πρώτα…
Στομεταξύ σε σύσκεψη που είχε στην Αθήνα η διοίκηση (Πράτσος– Μπίτος) μετην ΑΤΕκαι τη ΣΕΚΕ συμφωνήθηκε να βοηθηθεί η ΑΤΕ με αύξηση του μετοχικούκεφαλαίουστην ΣΕΚΑΠ με το ποσό των 2.5 εκ. ευρώ προκειμένου να καλύψει τιςανάγκες τηςμέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός. Με δεδομένο ότι αυτό πρέπει νααποφασιστείαπό το Δ.Σ στη γενική συνέλευση η οποία θα γίνει στις 7/12 είναιαμφίβολο αν τελικάθα γίνει καθώς μέχρι τότε μπορεί να αναλάβει ο αγοραστής. Κατά συνέπειαηκίνηση αυτή της ΑΤΕ μάλλον σε εφησυχασμό αποσκοπούσε και όχι σε αληθινήβούλησήτης να βοηθήσει την εταιρεία την στιγμή μάλιστα που έχειμπλοκαρισμένους τουςλογαριασμού της!
 
ΠαρέμβασηΞυνίδη στο θέμα της ΣΕΚΑΠ
Στοθέμα της ΣΕΚΑΠ παρενέβη και ο αν. υπουργός κ. Σωκράτης Ξυνίδης και σ’ότι αφοράτις επικρίσεις που έχει δεχτεί από τους εργαζόμενους οι οποίοι τουκαταλόγιζανασυνέπεια στις δεσμεύσεις του για στήριξη της εταιρείας επεσήμανε ότιτα δύοχρόνια που είναι βουλευτής έκανε ότι πέρασε από το χέρι του για ναπαραμείνει ηεταιρεία ανοιχτή και ότι αυτό το θεωρεί υποχρέωσή του χωρίς να επιζητείτηναναγνώριση «ως κατορθώματος». Σ’ ότι αφορά δε την πώληση της ΣΕΚΑΠσημείωσε ότιαυτή βρίσκεται σε «καλό δρόμο», ενώ για το ρόλο της ΑΤΕ δήλωσε: «Μεβάση τηνκατάσταση που υπάρχει στην ΑΤΕ δεν ήταν δυνατόν να συνεχιστεί ηαιμοδοσία τηςΣΕΚΑΠ για να παραμείνει ζωντανή. Η εξέλιξη της πώλησης του πλειοψηφικούπακέτουτης ΑΤΕ σε ιδιώτη δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί ως θετική εξέλιξη».  
Τέλοςυπογράμμισε ότι θα έχει επιτευχθεί ο στόχος με την πώλησή της σ’ ένασοβαρόεπενδυτή κάτι που δρομολογείται.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…